Kalın bacaklı olmanın lenfödem liöpedem nedenleri ile olmaktadır. Bu nedenlere bakacak olursak, lipödem adı verilen durum deri altında bulunan yağ dokusunun fazla olmasından kaynaklıdır. Lipöedem ise alışılmışın dışında kalan yağlanmaya denilmektedir. Bacaklarda şişlikler genelde ergenlik dönemlerinde başlamaktadır.
Lipödem bulunan kişilerin her iki bacağında da deri altındaki yağ dokusu artar ve böylelikle bu bölge kalınlaşır. Bu durumun asıl sebebi ise bacak bölgesinde normalden çok daha fazla yağ depolanmasıdır. Hastalığa sahip olan kişilerde kalça ve bacak bölgelerinde olağan dışı simetrik şişlikler oluşur.
Bacak ve kol gibi uzuvlarda bulunan cilt altı yağ dokunun kalınlaşması ile östrojen yüksekliği arasında doğru orantı olduğu tespit edilmiştir. Dolayısıyla lipödem erkeklerde görülmez, kadınların hastalığıdır.
Özellikle haftada en az dört gün yapılan tempolu koşu ve yürüyüş hem kalori yakmanızı sağlar hem de bacak kaslarınızı sıkılaştırır. Yüzme ise bacak kaslarınızı uzatarak sıkılaşmalarına yardımcı olur.
Çoğu zaman kalın bacakların doğal yollar ile eritilmesi pek mümkün değildir. Normal kiloda olup kalın bacakların eritilmesi çabası diğer bölgelerde gevşeme, sarkma ancak bacak kısmında dirençli kalınlık ile sonuçlanabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Silindirik biçimine rağmen çok sayıda kas ve kemik girinti çıkıntılarına sahiptir. İdeal bir bacakta baldır çevresi 33–36 cm olmalıdır.
İyi haber şu ki başarılı bir kilo kaybı programı ile vücut genelinde görülen yağ kaybı, doğru işlendiğinde yağ kaybının önemli oranı büyük kas gruplarının yer aldığı bacaklarınızdan gerçekleşir.
Bacak yağlarını eritmek için haftada iki ve ya üç kere koşmak gerekir. Belli aralıklar ile günde 30 dakika yürümek bacak yağlarının da hızla erimesini sağlar. Özellikle yokuş yukarı koşmak çok faydalı olacaktır. Yokuş yukarı koşmak bacakların arkasını güçlendirerek şekillenmesini sağlar.
Alt Bacak İnceltme (Baldir İnceltme) Yöntemleri
Uzun süreli uygulamada baldır kasını inceltmek amacı ile kullanılan bir yöntem olup etkisi 4-6 ay sürer. Enjeksiyonlar kesildiğinde kas eski haline dönecektir.
Vücut içerisindeki yağ yakımını destekleyecek olan besinler; elma, kuru baklagiller, armut, esmer pirinç, brokoli gibi besinlerdir. Bunların yanı sıra; badem, kinoa, yulaf, greyfurt, enginar, ahududu, bezelye, böğürtlen ve çilek gibi besinler bacak inceltme diyetinde yer alması gereken besinlerdir.
Östrojen hormonunun vücuttaki yağ metabolizmasıyla etkileşimi bilinmektedir. Östrojen hormonu yüksekliğinin bacak ve kol gibi uzuvlarda bulunan cilt altı yağ dokusunun kalınlaşması ile doğru orantılı olduğu tespit edilmiştir.
Hastaların tamamına yakını kadındır ve yağ depolanması ergenlik çağı ile otuzlu yaşlar arası dönemde başlar (1).
Bacakların boyu, kadının boyunun yarısından 10 cm uzunsa o bacaklar ideal boyda kabul ediliyor.
Ekşi mayalı tam buğday ekmeği, buğday salatası, bulgur, fasulye, mercimek, börülce, nohut gibi karbonhidratları tercih edin. Bol C vitamini almak, bol su içmek, düzenli uzun yürüyüşler yapmak, taze meyve ve sebzenin de güzel bacaklara sahip olmak için şart olduğunu unutmayın.
Düzensiz beslenme ile bacaklarda ve baldırlarda aşırı yağlanma. Hareketsiz yaşam tarzı sonucu bacakların ve baldır bölgesinin yağlanması Anatomik olarak üst bacakların ve alt bacakların kalın olabilmesi. Genetik faktörlere bağlı olarak bacak bölgesinin kilo almaya elverişli olması
Üst Bacak ve Alt Bacak Yağları Eritme Egzersizleri
Haftada 3-4 gün süreyle yapılan düzenli koşu ve yürüyüşün bütün bacak bölgesinde olumlu etkisi olur. Yüzme egzersizi de bütün vücudu çalıştırarak şekilli bacaklara sahip olmayı sağlar. Bacak çalıştıran egzersizler; squat, ön lunge, arka lunge gibi hareketlerdir.
Koşu, yürüyüş, pilates, kick boks gibi sporlar bacaklarda sıkılaşma sağlar ve incelme etkisi oluşturur. Her gün kardiyo yapabilir, kondisyon bisikleti veya doğa bisikleti ile çalışabilir, tempolu yürüyüş veya koşuyu tercih edebilirsin.
Her neyse bu iş için öncelikle çok sabırlı olmanız gerekiyor. Çünkü bacak kasları sürekli kullanılan kaslar olduğu için inceltmek gerçekten çok zor. Eğer bacaklarınızda yağ miktarı biraz fazlaysa bunu normal cardio ile vücuttaki genel yağı yaktıkça bacaklarınız incelmeye başlayacaktır.
Gerçekten de düzenli egzersizlerin yardımıyla bacak inceltmek mümkün olduğu için bu programlar son derece etkilidir. Ancak incelme işlemi vücut oranına ve bölgeye göre, bir diğer deyişle kişisel hedefinize göre değişiklik gösterebilir.
Düzenli olarak squat yapılması halinde aşağıdaki kas grupları çalışır. Yapılan hareket düzenli olarak yapıldığında yağ yakımını da kolaylaştırır. Özellikle karın, kalça ve bacak bölgesindeki yağların yakılması squat hareketi ile çok kolaydır.
Besin tercihlerimizin kötü olması bölgesel yağlanma sorunu yaşamamızın en büyük nedenlerinden biridir. Özellikle kötü karbonhidratlar, cips, kola, bol şekerli pastalar, kekler, börekler vb. besinlerin çok sık tüketilmesi karın, kalça, basen ve simitler olarak adlandırılan yan kısımlarda bölgesel yağlanmaya yol açar.
İncelmeye başlamak için günde 5 gün, 30 dakika orta tempolu kardiyo egzersizi yapmayı dene. Orta tempolu kardiyo egzersizlerine örnek olarak hafif tempolu koşu ya da tempolu yürüyüş, eşli danslar, tenis, eliptik bisiklet ya da saatte 15 km'den daha yavaş bir hızda bisiklet sürmek verilebilir.
Örneğin, yürüyüş ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz (her biri beş dakika, toplam 30 – 60 dakika boyunca tekrarlanır) veya koşu ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz. Aralıklı egzersizler yapmak daha fazla kalori ve böylece daha fazla yağ yakar. Total yağ oranı düştüğünde iç bacak bölgesi de şekillenir.
Kilo verme sürecine baktığımızda gene olarak vücutta zayıflama görüldüğü gibi yüzde de zayıflama görülür. Yüzdeki yağ dokusunda giden kilolar, yüzü ne kadar hoş ve ince gösterse de kayıp yüzün yağ dokusunda gerçekleştiği için çökmeler oluşur.
Özellikle basen ve kalçalardan kilo vermek isteyenler kesinlikle hızlı ve kolay diyetleri denememeli. Yürüyüş yapmadan kesinlikle olmaz! Bacakların kan dolaşımını hızlandırmadan basenlerinizi eriteceğinizi aklınızdan bile geçirmeyin. Her gün en az 40 dakika yürüyün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri