İşlem bittikten sonra mutlaka nemlendirici krem ve losyon sürülmelidir. Bacaklar jiletten sonra kese gibi yöntemlerle temizlenmemelidir.
Tıraştan sonra bacaklarınızı nemlendirin
Tıraştan memnun kaldığınızda, bacaklarınızı durulayın, cildinizi bir havluyla kurulayın ve nemlendirici bir losyon veya yağ sürün. Bu, tıraştan sonra cildinizin tahriş olmasını önleyecek ve bacaklarınızı nemli tutacaktır. Bacak almak için jilet ürününe mi ihtiyacınız var?
Nemlendirici sürün
Tıraş sonrası nemlendirme, yeni tıraş edilmiş cildinizi sağlıklı ve nemli tutacaktır. Dahası, su ve sabun sıklıkla cildin kurumasına neden olacağından, tıraş sonrası nemlendirici sürmeniz, cildin tıraş sırasında nem kaybetmesini önleyecektir.
Bacağı tüylerin çıktığı yöne doğru tıraş edin; sonra tercih ediyorsanız terse yöne gidin. Jilete hafif basınç uygulayarak uzun, sabit hareketlerle tıraş edin. Sert hareketlerden kaçının. Jileti tıkanmaları önlemek için sık sık yıkayın.
Kolonya. Arkadaşlar, tüyleri ağda veya jilet ile aldıktan 1 saat sonrasında tüyleri aldığınız bölge (bikini hariç) kolonya uygulanır. Kolonya batıkları engeller, aynı zamanda tüylerin geç çıkması için tek uygulamalı en zahmetsiz yöntemlerden biridir.
İlgili 16 soru bulundu
Bacak kıllarının daha geç çıkması için alım sırasında ağda ya da hiç çıkmaması için lazer tercih edebilirsiniz.
Derinize jileti sürmeden önce tıraş bıçağı uygulayacağınız bölgeye tıraş köpüğü ya da saç kremi gibi bir ürün uygulayabilirsiniz.
Bacaklara jilet yapılmadan önce tıraş öncesi kullanılan krem ve losyon sürülmelidir. Böylece jilet kolay hareket eder ve bacakta tahrişe neden olmaz. Tıraş bıçağı, bacak üzerinde önce ayaktan diz kapağa doğru sonra ise diz kapaktan yukarı doğru hareket ettirilerek kullanılmalıdır.
Tüyleri çıkış yönüne ve nazikçe tıraş etmek gerekir. Ayrıca, duş sırasında ya da sonrasında, fazla yağ ve ölü deriden arındıktan sonra bacakları tıraş etmek çilek bacak görünümünü azaltacaktır.
Tahriş ve Sivilce Geçirmek İçin Yapılması Gerekenler
Daha sonrasında tıraş şişliklerine ılık kompres uygulayın. Ilık, nemli bir bez kullanarak rahatsızlığınızın olduğu bölgeye kompres yapabilirsiniz. Tıraştan sonra cildinizi rahatlatmak için doğal içerikli, serinletici, hipoalerjenik bir nemlendirici sürün.
Sonraki adım ise jileti kullanmadan önce uygun bir şekilde cildi kayganlaştırmak. Her ne kadar yeni nesil jiletlerin başlığı kaygan olsa da, yine de en iyi sonuç için jileti kullanmadan önce duş jeli veya tıraş kremi kullanmanız en doğrusu olacaktır.
Bu prensipten yola çıkarak ortalama 8 seans yerine, 3-4 seans lazer epilasyon yaptırarak tüylerinizi inceltebilirsiniz. Ortalama 3-4 seans sonra jiletin kalınlaştırdığı tüylerde incelme sağlamış olursunuz. Buz Lazer, tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Taze aloe vera jeli, hindistan cevizi veya badem yağı ile cildi yatıştırabilirsiniz. Doğal ürünler oldukları için ağda sonrasındaki günlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Antiseptik içerikli kremlerle ciltte oluşan tahrişleri en aza indirmeniz mümkün.
Jiletle tüy aldıktan sonra ılık suyla vücudunu durula ve nemlendir. Tıraş sonrası vücudunun yumuşacık görünmesi için CeraVe Nemlendirici Krem kullanmanı öneririz. CeraVe kremin kontrollü salınım teknolojisi sayesinde 24 saat boyunca vücudun nemli kalır ve kuruluk hissetmezsin.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır. Dış etkenlerden bir diğeri giyilen giysilerdir.
Çilek bacaktan kurtulmanın bir diğer yolu da kuru fırçalama yapmaktır. Özellikle de at kılı fırçası kullanarak cansız dokuyu temizleyebilirsin. Düzenli kuru fırçalama yaparsan bacaklarındaki çilek bacak durumunu en kısa sürede iyileştirebilirsin.
Bacaklarda oluşan batıklarla mücadelede en etkili yöntem kuru kesedir. Bu yöntem, bacaklardaki batıkları hızla yok eder ancak diğer yandan da cilde zarar verir. Özellikle hassas cilde sahip kişilere kuru kese tavsiye edilmez. Batıklarla mücadelede bir diğer yöntem ise ponza taşı ile hafifçe kese yapmaktır.
Gözenek veya kıl kökleri içlerinde bulunan bakteri ve ölü derilerin yağı hissetmeleri sonucunda tıkanabilir. Gözenek veya kıl köklerinde tıkanan yağ havaya maruz kaldığında siyaha bir renge dönebilir. Bu durum sonucunda siyah nokta veya açık komedon olarak adlandırılan cilt problemleri ortaya çıkar.
Pek çok kişi jilet yardımıyla da bacaklarındaki kılları alabiliyor. Jiletle alınacak olan kıllarda dikkat edilecek farklı hususlar bulunuyor. Bu hususlara dikkat ederek, jiletle bacak kıllarını almak mümkündür. Özellikle kılların yumuşatılarak alınması, kılların daha sağlıklı bir şekilde oluşmasına neden olacaktır.
Tıraş olma sıklığınız, genetik özelliklerinize ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuca bağlıdır. Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz.
Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.
Tıraş olduktan sonra kıllar yoğunlaşmış gibi görünse de aslında durum böyle değildir. Bu durum; bikini bölgesi, bacaklar, kollar, koltuk altları dahil tıraş ettiğiniz her bölge için geçerlidir. Tıraş olduğunuzda, tıraş bıçağı cildin yüzeyindeki kılları keser ancak kılın tamamını değil, yalnızca bir kısmını alır.
Özel bölge kıllarını yalnızca düzeltmek veya şekillendirmek istiyorsanız, kasık kıllarını istenen uzunlukta kesmek için bir bikini bölgesi düzeltici bıçağı, özel bölge jilet, elektrikli tıraş makinesi veya makas kullanabilirsiniz.
Tüy dökücü krem ve jiletin farklarını şöyle ele alabiliriz: Tüy dökücü kremin etkileri, jilete kıyasla daha hızlı ve kesindir. Bazı tüy dökücü kremler içerdiği bitkisel özler ile tüy görünümünü azaltma özelliğine de sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri