Ayrıca işlem sonrası bakımı da önemlidir. Cildi yatıştıran krem veya serum sürülmeli, bir kaç saat sıcak su ile yıkanmamalı, kozmetik ürünler kullanılmamalıdır. Ayrıca özellikle kaşları alırken eğer ağda alınmasını istemediğiniz tüylere de yapışabilir.
3. adım – Nemlendirin: Ağda işlemi bittikten sonra cildinizi nemlendirin. Aloe vera içeren bir krem kullanarak cildinizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz ancak burada da mutlaka kullanacağınız kremin içeriğine bakmalısınız. Çünkü ağda sonrasında cildiniz çok daha hassas hale gelecektir.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıklı olmayacaktır. Bu nedenle son derece özenli bir şekilde davranarak gözeneklerinizin tıkanmasına engel olmalı ve cildinizin hava almasını sağlamalısınız.
Ağda pratik oluşu ve uzun süre kalıcı sonuç yaratmasının yanı sıra oldukça acı vericidir. Kaş ağdası sonrası oluşan kızarıklık ve acıyı, buz küpleri veya nemlendirici kremler yardımı ile azaltmanız mümkündür.
Kaşların yanlış bir şekilde alınması, yanlış ürünler kullanmak kaşlarınızın dökülmesiyle sonuçlanabilir. Değerli kaşlarımızı korumak için yaptığımız hangi hatalardan kaçınmalıyız? Kaş bölgenize losyon, jel, güneş kremi, fondöten veya nemlendirici gibi ürünler sürmekten kaçının.
İlgili 19 soru bulundu
İşlem sonrası kabuklanma etkisini azaltmak için nemlendirici krem kullanılması gerekebilir. Bunun için genellikle vazelin önerilmektedir ancak sonrası vazelin kullanıp kullanılmaması gerektiği, uygulama yapılan uzmana mutlaka danışılmalıdır.
KAŞ SABİTLEYİCİ Kaşlarınızı bir türlü kontrol altına alamıyorsanız, kaşlarınız seyrekse ve kolay düşüyorsa, vazelin sayesinde kaşlarınızı kolaylıkla sabitleyebilirsiniz. Kaş bölgenize biraz vazelin sürerek kaş şeklinizin bozulmasını engelleyebilirsiniz.
Kaşların yeniden çıkması aşamalı bir süreçdir. İlk ayda kaşlar uzamaya başlar, ekim yapılan kaşların tamamen uzaması ( çıkması) 6-8 ayda tamamlanır.
Ağda sonrası sivilce oluşumunu engellemek için gözeneklerin sağlıklı bir şekilde kapanması gerekmektedir. Ağda yapılan bölgeye soğuk uygulama yapılır. Soğuk kompres sayesinde sivilcelerin oluşması da engellenir. Ağdadan sonra vücutta sivilce oluşmaması için bol ve rahat kıyafetler giyilmelidir.
Duş yapmadıysanız pamuğu sıcak suyla ıslatıp kaş üzerinde 2 dakika bekletmeniz yetecektir. Kalın tüyler çıkarken deriyi zorladığından her zaman daha çok kızarıklığa sebep olur. ·Kılı uzama yönüne doğru çekerseniz daha az acır.
Hormonsal farklılıklar nedeniyle kaş tüylerinin çıkma süresi kişiden kişiye değişmektedir. Genellikle haftada bir alınan kaşlar, bazı kişilerde bir ay kadar sürede bile çıkmamaktadır. Kişiler, kaş çıkma alma sıklıklarını kendi ritimlerine göre belirlenmektedir.
Fazla alınmış kaşları düzeltmek için ilk çözüm; kaş rengini değiştirmek olmalı. Saç renginle uyumsuzluk oluşturmayacak şekilde kaş rengini değiştirirsen, fazla alınmış kaşların daha az dikkat çekecektir. Saçlarını sarıya boyattıktan sonra koyu kahve kaş renginde değişikliğe gitmelisin.
Bundan sonra hastanın dikkat etmesi gereken nokta 3 hafta boyunca sert kaş hareketlerinden kaçınmak, alın bölgesini ovalamamak ve ağır makyaj yapmamaktır. İşlemden 3 gün sonra duş alınabilir.
Kaş kepeğini geçirmek için nemlendirici özelliği yüksek olan kremleri kullanmalısın. Cildini kurutan ve daha mat görünmesine neden olan kremleri cilt bakım rutininden uzaklaştır. Kaş kepeğine çözüm için yüzünü günde iki kere soğuk veya ılık suyla yıkamanı öneririz.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Ağdadan hemen sonra soğuk kompres uygulayarak cildinizi yatıştırın. Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz.
Kaşlarını aldırdıktan sonra toniğini bir pamuğa dök ve kaşlarını temizle. Tonik kullanmak hem kaşlarını nemlendirecek hem de anti bakteriyel özelliği sayesinde buradaki olası enfeksiyonu önlemeye yardımcı olacak.
Ağda tüylerle beraber derinin bir kısmını da alır. Bu da gözeneklerinizi dışarıdan girecek maddelere açık hale getirir. Cımbızda da benzer bir durum olabilir, kıl kökleri bir anda toz ve bakterilere karşı savunmasız kalır. Eğer bu aşamada yabancı maddeler gözeneklere dolarsa sivilce oluşabilir.
En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir. Böylece kaşlarınız arasında simetrik bir görünüm yaratmak mümkün olur.
Kaş alımı için en uygun aralıklar 3 haftadan önce olmaması; fakat 5 haftayı da geçmemesidir. Yani aylık bir tablo oluşturman kaşların düzenli uzaması için yeterlidir. Eğer kaşlarını evde cımbız ile almayı tercih ediyorsan doğru zamanı beklemek çok önemlidir. Cımbız ile kaş alımı için en doğru zaman, duş sonrasıdır.
Cımbızla kaş alma yöntemi, kaşlarınızın etrafında çıkan az sayıda tüyü almak için etkili olabilir. Ne var ki cımbızla kaş alırken tüylerinizi kökünden almakta zorlanabilirsiniz. Öte yandan, cımbızla aldığınız ince tüyler her uygulama sonrasında biraz daha kalınlaşabilir.
Aynı zamanda her cilt tipi için uygun olmayabilir. Ürün yüz için kullanılacaksa muhakkak bir uzman görüşü alınmalıdır. Vazelin yüzde her durumda kullanılmamalı, cilt yapısı göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin yağlı ve tıkanmış gözenekli ciltlerde vazelin sivilce gibi olumsuz sonuçlara sebep olabilir.
Vazelinin Kaşa Faydaları
İçeriğinde ham petrol, bal mumu ve mineral yağlar bulunan ve petrol jeli olarak da adlandırılan vazelinin kullanımı en merak edilen konuları arasında yer almaktadır. Bu yüzden kişiler vazelin kaşa sürülür mü? sorusunun cevabını ilk olarak arar. Bu sorunun cevabı ise evettir.
Vazelin içerisinde bulunan doğal yağlar sayesinde kaş ve kirpiklerin uzamasına yardımcı olmaktadır. Vazelini katı halde sürmeniz tavsiye edilmez. Vazelini benmari usülü eriterek kaşlarınıza uygulayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri