Hassas veya kuru cilde sahipseniz, elma sirkesini daha seyreltilmiş formda kullanmanız veya daha az sıklıkla uygulamanız daha uygun olabilir. Yağlı veya akneye eğilimli ciltlerde ise haftada birkaç kez kullanılabilir.
Elma sirkesi cilt lekelerini açarak cildi beyazlatır. Cilt tonunu eşitleyerek her zaman aydınlık bir cilde sahip olmanıza destek olur. Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanmak istiyorsanız yine her gece uyumadan önce suyla karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz.
Akne ve lekeler için ise yarı yarıya sulandırılmış organik elma sirkesi pamuk yardımıyla yüze sürülür. Cildin yağlanmasını azaltır. Bu uygulamaları hassas ciltlere sahip olanlar 2 günde bir yapmalı ve alerjik reaksiyon gelişmesi durumunda hemen sonlandırmalıdırlar. Gündüz güneş koruyucu ihmal edilmemelidir.
Elma sirkesi Türk Mutfağının olmazsa olmazlarından biridir. Salatalar başta olmak üzere yemeklerde tüketilmektedir. Ayrıca vücuda faydalı olduğundan sabah ve akşam günde 2 kez tüketilmesi uygundur. Ancak içerisinde çok fazla asit bulundurmasından dolayı seyrelterek içmek ve aşırı tüketmemek gerekir.
Maden suyu ve elma sirkesi iyice karıştırılır. Bu karışım ise bir pamuk yardımı ile yüze sürülür. Bu karışım yaklaşık 30 dakika ciltte kalır. Daha sonra ise yüz ılık su ile yıkanır.
İlgili 19 soru bulundu
Ancak elma sirkesinin cilde direkt uygulanması tavsiye edilmiyor. Bunun yerine birkaç yemek kaşığı sirkenin su ile seyreltilerek kullanılması daha ideal oluyor. Sirkenin güçlü asidik yapısı böylece hafifletilerek olası cilt problemlerinin önüne geçebiliyor.
Elma sirkesi sitrik, malik ve amino asit içeriği ile gözenekleri sıkılaştırır, cildin pürüzsüz görünmesine yardımcı olur. Geçmişten bu yana popülerliğini yitirmeyen bir besin kaynağı olan elma sirkesi, cildiniz güzelleştirecek bir çok faydayı da beraberinde getiriyor.
Günün belirli saatlerinde, elma sirkesi vücut ve özellikle sindirim sistemi üzerinde en fazla etkiye sahip olacaktır. Yine de dikkatli olun, mideniz zayıfsa sirkeyi daha fazla seyreltmeyi düşünün. Elma sirkesi kürü 3 ila 6 ay sürdürülmelidir.
Bu şifalı organik ürünü ev imkanlarınızla da kolayca hazırlayabilir, bir ila bir buçuk ay içinde 4 – 5 litre civarında doğal elma sirkesi yapabilirsiniz. Yani elma sirkesi kaç gün sonra süzülür diye düşünüyorsanız en az 1 ay beklemeniz gerektiğini söyleyebiliriz. 30 ila 45 günlük bir süre içinde elma sirkesi oluşur.
Kilo kontrolü, kan şekeri ve kolesterolü düzenlenmesi ve diğer rahatsızlıkların tedavisinde günlük olarak 1-2 yemek kaşığı elma sirkesi önerilebilir. Elma sirkesinin ılık su ile seyreltilmesi önerilir. Asit içeriği yüksek olan elma sirkesi, yan etkilere neden olmadığında günlük olarak tüketilebilir.
Yine düzenli kullanımda etkisini gösteren bir başka nokta ise lekeler ve cilt beyazlatma işlemi. Güneş lekelerine iyi geldiği bilinen elma sirkesi, cildi beyazlatmada da gösterdiği üstün performans ile kalpleri fethediyor.
Elma sirkesi tonik olarak kullanılacaksa bir litre suya, 1-2 yemek kaşığı oranında su ile karıştırılarak cilde uygulanır. Eğer sivilce üzerine kurutucu bir uygulama isteniyorsa yarı yarıya sulandırılarak kullanılmalıdır. Cilt üzerinde bırakılmamalı muhakkak durulanmalıdır.
Elma sirkesi cildi sıkılaştırıcı etkiye sahiptir. Böylece düzenli kullanılırsa cildin elastikiyetini korumaya ve kırışıklıkların oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir. Et benleri genellikle tehlikeli olmayan cilt büyümeleridir. Fakat bunlar tehlikeli olmasa bile bazen estetik açıdan rahatsız edici olabilir.
Elma sirkesi: İçerisinde bulunan doğal asitler sayesinde cildin ölü hücrelerden arınmasına yardımcı olur. Temiz bir pamuk yardımıyla doğrudan güneş lekesinin olduğu bölgeye uygulayabilirsiniz.
-Elma sirkesi cildin ph dengesini sağlayarak sebum üretimini normal seviyelere getirerek cildinizin yağlanmasını da kurumasını da engeller. Yüzünüzü düzenli olarak her gün elma sirkesi ile yıkadığınızda yüzündeki nem oranının ciddi şekilde düzeldiğini göreceksniz.
Elma sirkesi de cildi sıkılaştırmaya yardımcı olabilir ve gözenekleri küçültür.
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan sirke, farklı nedenlerden kaynaklı saç derisinde meydana gelen kepeklenme, yağlanma ve saç dökülmesine en etkili ve doğal çözüm olarak önerilmektedir. Haftada 2 kez uygulanması tavsiye edilen sirke kürü, saçların daha canlı ve gür çıkmasına yardımcı olur.
2. Mutlaka cam kavanoz ya da cam kap kullanın, plastik kaplar uygun değildir.
Not: Sirkenizi oluşurken loş bir yerde muhafaza edin. Sirke yaparken üzerinde görülebilecek beyaz tabaka (sirke anası) veya minik sirke sinekleri sizi endişelendirmesin, bu sirkenizin oluşmakta olduğunu gösterir.
Sirke, asidik özelliği sayesinde vücutta yağ depolanmasını engelleyebilir. Özellikle sabahları aç karnına içilen sirkeli su, yağ yakımını hızlandırabilir. Ayrıca tok tutucu etkisi sayesinde kilo vermeyi destekleyen bir takviye olacaktır.
Elma sirkesi sabah kahvaltıdan önce ve akşam yatmadan tüketilmesi tavsiye ediliyor. İçilmeden önce mutlaka seyreltilmelidir. Aç karnına alınan elma sirkesi uzun süre boyunca tokluk hissi verecek ve vücuttaki yağ yakımını hızlandıracaktır. Bu sebeple kahvaltıdan ortalama 30 dakika kadar önce içebilirsiniz.
Yemeklerde kullanılan beyaz sirke saç bakımında da tercih ediliyor. Pek çok kişinin yaşadığı saç dökülmesi, matlaşma ve cansızlık sorunlarında beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Su ile beyaz sirkeyi seyrelterek saçlarınızda kullanabilirsiniz. Beyaz sirke zayıflayan saçların toparlanmasına yardımcı olur.
Elma sirkesini suyla seyrelterek cilde uygulayın
Sirkede bulunan bu organik asit, sivilce izlerini önleyerek iyi bir cilt görünümüne sahip olmanızı sağlar. Cildin hassasiyetine karşı elma sirkesinin kullanım şekli ve miktarı oldukça önemlidir. Cildinize uygulamadan önce bunun tahrişe neden olabileceğini unutmayınız.
Cilt lekeleri ve temizliğinde: İçerdiği doğal asit sayesinde soyucu etkisi olan elma sirkesinin peeling özelliği bulunuyor. Cildinizde bulunan lekelerin üzerine sadece elma sirkesi uygulayıp 10 dakika kadar bekleyerek yüzünüzü durulayın, düzenli kullanımda lekenin renginin açıldığını fark edeceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri