Çilek bacak; çoğunlukla jilet, epilatör veya ağda uygulaması yaptıktan sonra bacakta siyah ya da kırmızı noktaların oluşması durumu olarak özetlenebilir. Aslında genelde kıl yapısına bağlı olarak da meydana gelebilen bu durum, ciddi bir sağlık problemi değil.
Vücutta yer alan mantarlar vücutta kırmızı lekelere neden olmaktadır. Bundan dolayı vücudunuzda mantar çıktıysa bunu biran önce tedavi ettirmeniz gerekmektedir. Mantarlar sürekli olarak lekelere neden olduğu gibi lekelerin de artmasına sebep olmaktadır.
Derideki kırmızı noktalar, kırık kılcal damarlardan, derinin altındaki küçük kan damarlarından kaynaklanır. Kaşıntılı veya ağrılı değildirler. Peteşi üzerine basarsanız, mor, kırmızı veya kahverengi kalırlar. Ancak bir kızarıklığa basarsanız, solgun veya daha hafif olur.
Bacaklardaki kaşıntı ve kızarıklık görülmesi birbirinden farklı faktörler ile açıklanıyor. Bu faktörler tahriş, alerjik reaksiyonlar, cilt enfeksiyonları veya cilt hastalıkları olarak sayılıyor. Bacakta oluşan kaşıntı ve kızarıklık rahatsızlık verici olduğu gibi günlük yaşamınızı olumsuz etkileyecek seviyede de oluyor.
Kırmızı lekeler böceğin ısırdığı yerde daha fazla olur ve giderek yaygınlaşır. Bundan dolayı vücuttaki kırmızı lekelerin bir sebebi böcek ısırması olabilir. Böcek ısırması özellikle yaz aylarında piknik gibi etkinliklerde daha fazla ortaya çıkar.
İlgili 25 soru bulundu
Cilt lekeleri şikayeti olanların Dermatoloji (Deri Hastalıkları – Cildiye) bölümüne başvurmaları gerekir. Uzman hekim öncelikle lekenin rengini, oluşumunu inceleyerek lekeye teşhis koyabilmek adına gerekli görüntüleme ve gerekirse patolojik incelemeleri sağlayarak buna uygun tedavileri sunacaktır.
Yoğun strese bağlı olarak oluşan akneler, aynı zamanda yoğun stres altında olan kişiyi dış görüntüsünden dolayı da etkileyerek daha derin bir psikolojik baskının altına girmesine neden olur. Ürtiker: Halk arasında kurdeşen olarak da bilinen ürtiker, deride kaşınan kırmızı kabartılar olarak ortaya çıkmaktadır.
Bacak ağrıları, özellikle de kaval kemiğinin ön bölgelerinde meydana gelen şişlik, kızarıklık vb. gibi cilt hastalıklarıyla birleşiyorsa; genel dahiliye doktoruna gidilmesi gerekmektedir.
6) Bal doğal bir tedavi seçeneği olmasıyla bacaklardaki kırmızı noktaların çözümü için de yardımcıdır. Kırmızı noktaların üzerine bir miktar bal sürmek ve aynı zamanda balı tüketmek bu problemden kurtulmanızı sağlayacaktır. 7) Aloe Vera'nın cilt sorunlarına ne kadar iyi geldiğini artık hepimiz biliyoruz.
Sürekli oturmak da bacaklarda kılcal damarların artışına yol açar. Kılcal damarların artmasına bacaklarda kızarıklık ve kaşıntı oluşmasına yol açar. Bunların dışında eğer kaşıntın iki bacak arasına denk geliyor ve yoğun bir şekilde kızarıklıklar görüyorsan bunun sebebi mantar olabilir.
Peteşi cilt altında oluşan kanamalar nedeni ile kırmızı noktalar halindeki lekelere verilen isimdir. Lekelerin görüntüsü toplu iğne büyüklüğüne sahip ise bu peteşi olarak adlandırırlar. Eğer bu kırmızı lekeler toplu iğne başından daha büyük boyutlarda ise bu durum purpura olarak adlandırılır.
Vitamin C eksikliği ilerledikçe kolajen sentezi bozulur ve bağ dokuları zayıflar. Bunun sonucunda peteşi, ekimoz, purpura, eklem ağrısı, gecikmiş yara iyileşmesi, hiperkeratoz ve tirbüşon saç görülebilir.
Damar beni olarak da bilinen hemanjiom, genellikle doğumda ya da daha sonra ortaya çıkıp, kendiliğinden geçebilen kan damarlarının anormal çoğalması ile kendini gösteren iyi huylu damar tümörüdür. Hemanjiom deri üstünde, organlarda ve deri altında herhangi bir yerde meydana gelebilir.
Gözenek veya kıl köklerinde tıkanan yağ havaya maruz kaldığında siyaha bir renge dönebilir. Bu durum sonucunda siyah nokta veya açık komedon olarak adlandırılan cilt problemleri ortaya çıkar. Oluşan siyah noktalar, çilek bacak görünümünü oluşturur.
Kızarıklık ve kabarıklıklarla birlikte meydana gelen bacak arası kaşıntılarının temel nedeni, mantar enfeksiyonudur. Mantar, pek çok deri hastalığı ile karıştırılabilir. Sürekli ayakta duran ya da oturarak çalışan kişilerin bacaklarında oluşan şişme ve kılcal damar artışına bağlı olarak istemsiz kaşıntılar neden olur.
Gidilecek olan ilk bölüm ise ortopedi bölümüdür.
Cilde doğal rengini veren melanosit hücrelerinin fazla üretimi ya da düzensizliğine bağlı olarak ciltte lekeler oluşur. Lekelerin birçoğu güneş ışınlarına uzun süre boyunca maruz kalma sonucu oluşsa da genetik faktörler, hormonal ilaçlar, hamilelik ve bazı kimyasal maddeler de melanosit hücre yapısını bozabilir.
Kırmızı sivilce lekeleri genel olarak kendiliğinden geçmektedir. Ancak yüzeysel kırmızı sivilce izlerinin geçmesini hızlandıracak bir takım uygulamaların da olduğunu söylemek mümkündür. Yüzeysel kırmızı lekelerin onarılması için dermatoloğunuz tarafından önerilen hassas kremlerin kullanılması tavsiye edilmektedir.
Sivilce (akne) şikayeti sonrası kırmızı lekeler ve izler kalabilir. Ciltte bir bölgede tekrar sivilce (akne) çıkmaz ise kırmızı lekeler 2-4 ay içinde geriler.
Bacak ağrısı yaşandığı zaman genel olarak travmatoloji ve ortopedi bölümlerine gidilir. Bu durum hem bacak ağrısı hem de diz ağrısı için geçerlidir. Yaşanabilecek olası sağlık sorunu nedenine bağlı olarak, ortopedi ve travmatoloji bölümleri karşılıklı yönlendirme gerçekleştirebilir.
Kurdeşen Tedavisi İçin Hangi Doktora Gidilmelidir? Ürtiker tedavisi için hastalar dermatoloji uzmanına başvurmalıdır.
Kalp ve dolaşım sistemi ile ilgili hastalıkları inceleyen bilim dalına kardiyoloji adı verilir. Daha önce iç hastalıkları (dâhiliye) bölümünün bir alt dalı olan kardiyoloji günümüzde ayrı bir anabilim dalıdır. Tıp eğitimi alan bir doktor uzmanlığını kardiyoloji dalında yaparak kardiyolog unvanını alır.
Çoğunlukla kişi strese girdiğinde vücudundaki hormon aktif olduğundan bu durum deride kızarıklığa neden olabilmektedir. Bu kızarıklıklar kaşıntıya dönüşüp egzama oluşmasına yol açarlar.
Melasma; deride güneş gören bölgelerde sonradan or- taya çıkan, kahverengi lekeler şeklinde kendini gösteren bir cilt hastalığıdır. Gebelikle oluşana kloasma adı verilir. Genellikle yüzün iki tarafı da etkilenir. En sık yanaklar, burun, alın ve dudak üstünde görülür.
Strese bağlı inflamasyon ile birlikte egzama, rozase (gül hastalığı), sedef hastalığı, vitiligo, ürtiker gibi pek çok cilt hastalığı ortaya çıkabilir. Araştırmalar, özelikle kronik cilt hastalığı yaşayan kişilerin büyük bir bölümünde tetikleyici psikolojik bir durumun ve stresin etken olabileceğini göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri