Kimyasal peeling, radyofrekans ya da lazer yöntemleri ile çatlak görünüm ortadan kaldırılabilir. Özellikle bacak çatlağı lazer tedavisi iki şekilde uygulanabilir. Ablatif lazer uygulamasında deri bütünlüğü miktarı bozulmaktadır. Dalga boyu artırılır ve dokulardaki su hedef alınmaktadır.
Karın, kol ya da bacaklarınıza zeytinyağını masaj yaparak sürmek çatlaklarınıza iyi gelebilir. Zeytinyağını kullanmadan önce biraz ısıtarak sürmeniz çatlakların daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlayabilir. Vücut çatlaklarına iyi gelen bir diğer doğal yöntem ise yumurta akıdır.
Çatlaklar tamamen yok olur mu sorusunun cevabı yine oluşma zamanıdır. Yeni oluşan çatlaklar tamamen yok olması mümkün olabilmektedir ama çatlaklar üzerinden yıllar yıllar geçmişse tamamen yok olması birazcık daha zordur.
Vücut çatlağı, düzenli fiziksel egzersiz ile birlikte belirli bir düzeyde hafifletilebilir ama tam olarak geçmez. Antrenman sıklığına bağlı olarak cilt yüzeyinde gözle görülür sonuçlar elde edebilirsiniz. Ayrıca düzenli spor seanslarıyla birlikte kan dolaşımını artırarak vücutta ödem oluşumunu önleyebilirsiniz.
Bir yıl içinde oluşan çatlaklar kullanılan tedavi yöntemleri ile görünümünde azalmalar sağlanabilir. Vücut çatlaklarının kesin olarak tedavi edilmesi söz konusu olmasa da görünümlerinde büyük oranda değişimler sağlanabilir. En etkili kırmızı çatlak tedavi yöntemi ise lazer olacaktır.
İlgili 17 soru bulundu
Yani kırmızı çatlaklar tedavi edilmezse beyaz rengine döner. Bu aşamada ise tedaviler daha zorlayıcı olabilir. Çatlakların hiç oluşmaması için cildi nemli tutmak önemli bir konudur. Cilt kuru kaldığı takdirde çatlak riski artabilir.
Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
Düzenli olarak gerçekleştireceğiniz yürüyüş, yüzme gibi aktivitelerin ardından kan dolaşımı artan ve sıkılaşan vücudunuzda çatlak görünümü de azalabilir. Ancak bu sportif faaliyetlerin yanı sıra vücudunuz için uygulayacağınız özel bakım da çatlaklarla mücadelede destekleyici olabilir.
Genetik yatkınlıkla gebelik döneminde ve ergenlikte fizyolojik olarak oluşmaktadır. Gebelik sırasında alınan kilolar deride çok fazla gerginliğe neden olur. Özellikle son aylara doğru hem alınan kilolar hem de gebelikte görülebilen ödemden dolayı, karında, bacak içlerinde ve göğüslerde çatlaklar meydana gelebilir.
Selülit tedavisinde düzenli egzersiz, diyet planlaması ve masajlar önemli olmakla birlikte mezoterapi uygulaması da son derece etkilidir. Çatlak tedavisinde ise nemlendirici kremler, lazer tedavisi, mezoterapi, plazma enerjisi yöntemleri ile başarılı sonuçlar elde edilir.
Karın çatlağı tedavi yöntemleri
Karın çatlağı belirtilerinde deri önce kaşıntıyla beraber pembeleşir. Sonraki aşamada görüntü kırmızı, mor ince yırtıklara dönüşür. Dermatoloji uzmanına erken dönemde başvurmak tedavinin başarısını hızlandırır.
Çatlak izleri genellikle, kilo alımında derinin gerilmesi ve hamilelikte derinin esneyip sonra tekrar eski haline dönmesiyle meydana gelmektedir.
Cilt için gerekli vazelin, shea butter, gliserin, badem yağı ile cildin beslenmesine ve yumuşamasına olup, cilt üzerinde ekstra yoğun bakım uygulayarak çatlakları iyileştirir ve topuk derisini yenilemeye olur.
Bitkisel çözümler olarak ise aloe vera, patates, keten tohumu ve yoğurt gibi ürünler kullanılabilir. Beyaz çatlaklara bitkisel çözüm için farklı doğal ürünler öne çıkabilir. En çok kullanılanlar arasında argan yağı bulunur. E vitamini ile zenginleştirilen argan yağı sayesinde cilt elastikiyet kazanır.
Kemiklerde yaşanan kırık ve çatlakların tedavisi için ortopedi ve travmatoloji bölümü doktorlarına gidilmesi gerekmektedir.
Özellikle çok sık rastlanan nasır ve topuk çatlakları için de sarı kantaron yağını deriye iyice yedirerek masaj yapıp sürmek yararlı olacaktır.
Çatlaklar Masajla Geçer Mi? Çatlak masajı sorularına bir yanıt vermek gerekirse tek başına uygulanan masajların bu görüntüleri yok etmekte hiçbir etkisinin olmadığını sizlere belirtmek isteriz. Çatlak masajı için Hint yağı ile bölgeyi on on beş dakika dairesel hareketler ile ovmanız tavsiye edilmektedir.
Çatlamış deri bir daha eskisi haline gelemez fakat çatlakların mevcut şiddetini azaltmak mümkündür. Bu durum için kullanılan çeşitli tedaviler vardır. Kimyasal peeling, fototerapiler, karboksiterapi, mezoterapi, lazer tedavileri ve lokal retinoik asitler bu tedavilerdendir.
Beyaz çatlaklar ise ilk oluşmalarının üzerinde belli bir zaman geçmiş ve kalıcı hale gelmiş çatlak izleridir. Ayrıca beyaz çatlakların tedavisi daha zordur ve lazer ya da estetik ameliyat gerektirmektedir.
Çatlaklar derinin dayanıklılığını ve sıkılığını kaybetmesine neden olurlar ve sarkma, gevşeme ve düzensiz görünümün ortaya çıkmasından sorumludur.
Özellikle kilo alımıyla oluşan beyaz çatlaklara ne iyi gelir ve tamamen eski hale döner mi sorusuna kesin çözüm yoktur ancak hafifletici yöntemler deneyebilirsiniz. Bu yüzden bu çatlaklar oluşmadan önce önlem almak en iyisidir.
Kırmızı çatlaklar neden oluşur araştırmalarında cildin dermis tabakasının dış etkenlerden dolayı aşırı gerilmesi ile ortaya çıktıkları görülebilir. Cilt aşırı bir gerilme yaşadığında kolajen liflerin yırtılması söz konusudur. Gerilen bu tabaka yer yer yırtılmaya başlar.
Basen çatlakları neden olur konusunda ana etken hareketsizlik olduğun karşınıza çıkar. Spor yaparak bu sorunlara maruz kalma oranını azaltabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken ani hareketlerden kaçınmaktır. Ani hareketler farklı sağlık sorunlarına neden olabileceği gibi basen çatlakları da ortaya çıkarabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri