Selülit tedavisinde düzenli egzersiz, diyet planlaması ve masajlar önemli olmakla birlikte mezoterapi uygulaması da son derece etkilidir. Çatlak tedavisinde ise nemlendirici kremler, lazer tedavisi, mezoterapi, plazma enerjisi yöntemleri ile başarılı sonuçlar elde edilir.
Düşük karbonhidrat ve yağlı beslenmek, yeterli su içmek, düzenli egzersiz ve özellikle selülit masajı yaptırmak faydalıdır. Duşta soğuk su uygulaması da dolaşıma katkı sağlar.
Karın, kol ya da bacaklarınıza zeytinyağını masaj yaparak sürmek çatlaklarınıza iyi gelebilir. Zeytinyağını kullanmadan önce biraz ısıtarak sürmeniz çatlakların daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlayabilir. Vücut çatlaklarına iyi gelen bir diğer doğal yöntem ise yumurta akıdır.
Düzenli olarak yapılan masaj ve kremlerle kan dolaşımı arttırılabilir; bu sayede selülit oluşumu azaltılabilir. Hormon kontrolü için yapılan testler de bu süreçte oldukça etkilidir. Su tüketimini arttırmak, hafif egzersizler ve bol kıyafet tercihi başta olmak üzere birçok yöntem, olumlu sonuçlar verecektir.
İlgili 22 soru bulundu
Selülit için en iyi diyet
Yeterli miktarda B6 vitamini alın. Zayıf bağ dokusu selülitin ana nedenlerinden biridir. B6 vitamini protein metabolizmasının ve bağ dokusunun yenilenmesine ve güçlenmesine yardımcı olur. Yeterli B6 vitamini sodyum ve potasyum dengesini sağlar.
Eğer aklında “Yürüyüş yapmak selülite iyi gelir mi?” gibi bir soru varsa, cevap evet! Ama düzenli ve tempolu olmak şartıyla! Haftanın çoğu günü en az 30 dakika orta yoğunlukta kardiyovasküler egzersiz hedefleyerek selülit sorununa çözüm üretebilirsin.
Medikal tedavide selülit giderici kremler, radyofrekans, ultrason, karboksiterapi, vakum terapi, elektroterapi, pressoterapi, yağ dokusu arasındaki fibröz bantları yıkan lazer tedavileri ve artan yağ dokusunu eriten, dolaşımı düzenleyen mezoterapi gibi tedaviler tek başlarına ya da kombine olarak kullanılabilmektedir.
Selülitler aslında cilt altına düzensizce kümelenen yağ dokusundan kaynaklanıyor. Yani vücuttaki yağ oranını ne kadar azaltırsanız o kadar şanslısınız. Bisiklet, koşu, boks gibi yüksek oranda kalori yaktıran egzersizlerle vücuttaki yağ depolarını boşaltabilir ve selülitleri görünmez kılabilirsiniz.
Selülitin tedavisinde Radyofrekans (RF) teknikleri sıklıkla kullanılmaktadır. Genellikle RF enerjisi ile derinin ısıtılmasının, deride kollajen yapımıyla ilişkili doku sıkılaşmasına yol açtığı öne sürülmektedir. Deri altı tabakaya iletilen ısının yağ hücrelerinin parçalanmasını sağlayan yöntemdir.
Icon lazer ve biodermogenesi sistemleri ile çatlakların tedavi edilmesi sağlanabiliyor. Lazer uygulamaları 3 hafta ara ile 5 seans şeklinde uygulanabilir. Lazer tedavisi sırasında hastalara solaryumda önerilebilir. Özellikle lazerle çatlak tedavisi uygulanırken kolojen ve elastik liflerin uyarılması söz konusudur.
Kollajen, cildin yapısını oluşturan bir proteindir ve cildin elastikiyetini artırarak çatlakların görünümünü azaltır. Kollajen takviyeleri, kollajen içeren çatlak bakım ürünleri ve serumlar gibi birçok farklı kollajen ürünü mevcuttur.
El çatlaklarına vazelin iyi gelir mi? Evet, vazelin cilt bariyerini güçlendirir ve iyileşmeyi hızlandırır. Bundan dolayı da el çatlaklarına karşı vazelin etkili olabilir.
Selülit ve Çatlak tedavisinde düzenli egzersiz, bol su içmek ve masajlar önemli olmakla birlikte doğal nemlendiriciler, organik yağlar ve duşta peeling, kese gibi düzenli uygulamalarda son derece derece etkilidir.
- Kalça, uyluk, üst bacak bölgelerinden başlanarak, ayaklara doğru 'yoğurma' masajı yapılır. Yoğurma tekniği sayesinde, yağ dokunuz gevşer ve deriniz esneyerek yağ dokusunu parçalar. Masaj sırasında kan akışınız hızlanacak, bacağınızın içinden ısındığını hissedeceksiniz. - Masajı 15 günde bir, 25 dakika süreyle yapın.
At Kılı Fırçası İle Yapılan Kuru Fırçalamada Selilütlerin Görünümünün Azaldığını Söylüyor. Çatlaklar Konusunda İse; At Kılı Fırçasını Bir Rutin Haline Getirip; Masaj Beslenme Ve Losyonlar İle Desteklediklerinde Çatlak Görünümünün Ciddi Oranda Azaldığından Yana.
Selülit oluşumunda dengesiz ve kötü beslenmenin, tuzlu yemenin, hazır gıdaların, katkı maddelerinin etkisi sık sık vurgulanır. Buna karşılık selülitten korunma reçetesi olarak da bol bol sebze ve meyve yenilmesi önerilir.
Kilo verildiğinde selülit sorunu büyük derecede hafifler. Çünkü yağ dokusu küçüldüğünde cilde yapılan baskı düşer. Bu durumda portakal kabuğu görümü daha az belli olur. Fakat bu selülit problemi ortadan kaldırmayabilir.
Selülit problemlerine karşı önerilen faydalı egzersizler arasında tempolu bir şekilde yürüme egzersizleri bulunur. Günde yaklaşık olarak yarım saatinizi yürüyüş ya da koşuya ayırabilir, aynı zamanda bunlar dışında bisiklete bilmeyi de tercih edebilirsiniz.
Yetersiz fiziksel aktivite ve hareketsiz yaşam biçimi, çok dar pantolon ve diz altı çorap giymek, sürekli bacak bacak üstüne atarak oturuyor olmak; kan ve lenfatik dolaşım sistemini olumsuz etkileyerek selülit oluşumunu tetiklemektedir.
Selülitin olası nedenleri arasında hormonal değişiklikler, genetik faktörler, kilo alımı veya kilo kaybı, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam tarzı veya sigara kullanımı bulunur. Bunların dışında dar kıyafetlerin ve çok fazla oturmanın da selülite neden olabildiğine yönelik kanıtlar vardır.
Selülit tedavisi için uygulanan kremler, sıkılaştırma dışında yağ dokusundaki kan akışını hızlandırarak problemin azaltılmasında etki eder. Özellikle spor öncesi veya duştan sonra uygulanan selülit kremi, selülitli bölgedeki dalgalanmanın düzelmesine katkı sağlar.
- Yüzme: Tüm vücudun aktif bir şekilde kullanılmasına yardımcı olan yüzme aktivitesi de selülitlerin azaltılmasını sağlayan egzersizlerden birisidir. Dengeli beslenme ve düzenli egzersiz rutinini oturttuktan sonra, çeşitli cilt bakım ürünleri ile selülit giderme sürecinizi destekleyebilirsiniz.
Karın Bölgesi Selülit Egzersizleri
Karın bölgesindeki selülit görünümünün azalmasında plank tercih edilebilecek egzersizler arasındadır.
Selülit masajı oldukça etkili bir yöntem olsa da selülitler tamamen masaj ile giderilememektedir, ancak selülitler üzerinde gözle görünür etkili sonuçlar vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri