Yedekleme, bilgisayar sistemlerinin işlevsel kalmasını sağlayan ve çalışan yazılımların hata, hasar ve arıza durumunda geri dönülemez bir şekilde kaybolmasını önleyen sistemdir.
Yedekleme yani backup (genellikle veri yedekleme olarak adlandırılır), herhangi bir veri kaybı durumunda orijinal veriyi geri yüklemek için başka bir bilgisayar sisteminde güvenli bir şekilde saklanan verilerinin dijital bir kopyasıdır.
Verileri ve ayarları manuel olarak yedekleme
Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Yedekle'ye dokunun. Bu adımlar telefonunuzun ayarlarıyla eşleşmiyorsa ayarlar uygulamanızda backup terimini aramayı deneyin veya cihaz üreticinizden yardım alın. Şimdi yedekle'ye dokunun.
Veri yedekleme cihazları veri merkezlerinin en temel önlem donanımları arasında bulunur. Özellikle ihtiyaç duyulduğunda yedeklenmiş olan veriler kurtarılamıyorsa ya da yedekleme işlemleri yapılmamışsa, firma ya da kurumlarsa oldukça ciddi maddi kayıplar meydana gelebilmektedir.
Yedekleme, verilerinizin kopyalarını depolama alanınızdaki dosyalardan ayrı fiziksel veya bulut konumlarında tutma uygulamasıdır. İyi ver depolama ve yedekleme uygulamaları, donanım arızası, doğal afet veya dosya bozulması nedeniyle verilerinizi ve araştırmalarınızı korumaya yardımcı olur.
İlgili 29 soru bulundu
Backup Neden Önemlidir? Sahip olduğunuz tüm dosyaları, uygulamaları ve ayarlarınızı kaybetmemek için kullanabileceğiniz yedekleme sistemi ile dosyalarınızın önceki sürümlerini görebilir, donanım hatalarından kaçınabilirsiniz. Öngöremediğimiz, olağanüstü gerçekleşen olaylarda dosya kaybı yaşamak doğaldır.
Android 10 ve daha yeni sürümlerdeki dosya yolu: Main Storage (Ana Depolama) > Android > Media (Medya) > com.whatsapp > WhatsApp > Databases (Veri tabanları).
Telefon ve SIM karta kaydettiğiniz kişiler tüm bilgileriyle birlikte, anları yansıtan fotoğraf ve videolarınız, müzik arşiviniz, notlarınız ve belgeleriniz, takvimleriniz, kısa mesajlarınız kısacası gittiğinde üzüleceğiniz her şey tek dokunuşla yedeklenmiş oluyor.
Not: Cihaz yedeklemenizde WhatsApp'ı devre dışı bıraktığınızda uçtan uca şifrelenmiş yedekleme etkinleştirilmez. Uçtan uca şifrelenmiş yedeklemeyi nasıl etkinleştireceğiniz hakkında bilgi edinin. WhatsApp mesajları cihaz yedeklemenize dahil edilmez.
3. Peki silinme nedir? Uzun zamandır Google Drive'a yedekleme yapmıyorsanız ve WhatsApp'inizde otomatik yedekleme ayarı kapalıysa eski (iki sene ve daha fazla) kopyalarınız otomatik olarak silinir.
WhatsApp verilerini, telefonunuzun belleğine yedekleyebilirsiniz. Bu yedekler sohbetlerinizi yeni bir telefona aktarmak için veya WhatsApp silinip tekrar yüklendiğinde geri yükleme yapmak için kullanılabilir. Fakat telefonunuzu kaybederseniz yedeğinizi de kaybedersiniz.
Sağ üstte yer alan üç noktadan Diğer seçenekler > Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedeği > Google Drive'a yedekle'ye dokunun. Asla dışında bir yedekleme sıklığı seçin. Sohbet geçmişinizi yedeklemek istediğiniz Google hesabını seçin.
Tam Yedekleme (Full Backup) Artımlı Yedekleme (Incremental Backup) Diferansiyel Yedekleme (Differential Backup) Sentetik Yedekleme (Synthetic Backup)
Android O (8.0) işletim sistemli cihazlarda Ayarlar > Sistem > Yedekleme menüsünden “Google Drive'da yedekleme” seçeneğini etkinleştirin. Google hesabınıza giriş yapın veya yeni bir hesap ekleyerek yedekleme sürecini tamamlayın.
WhatsApp, Android kullanıcılarının mesaj bilgilerini hem bulut sunuculara hem de yerel dosyalara kayıt ediyor. Bu sayede kullanıcılar, yedekleme özelliği kapalı olsa dahi silinen mesajlarını kurtarabiliyor.
Eğer otomatik WhatsApp yedeklemeleriniz açık değilse veya düzenli olarak yedekleme yapmıyorsanız WhatsApp'ın silindiği zaman veya telefonunuz bozulduğu zaman eski mesajlarınız geri gelmeyecektir. Sosyal medya üzerinden en çok aldığımız soru; silinen eski WhatsApp mesajlarımı nasıl geri getirebilirim olmaktadır.
WhatsApp yedeklemeleri, yedekleme oluşturulurken kullanılan telefon numarasına ve Google hesabına bağlıdır. 5 ay içinde güncellenmeyen WhatsApp yedeklemeleri Google tarafından otomatik olarak silinebilir. Yedeklemelerin kaybolmasını önlemek için WhatsApp verilerinizi sık sık yedeklemenizi öneririz.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
Android'te yedekleme
1.Mobil cihazınızda Google Fotoğraflar uygulamasını açın. 2.Sol üstteki menü simgesine dokunun. 3.Ayarlar > Yedekle ve senkronize et'i seçin.
App Store üzerinden yeniden Whatsapp uygulamasını cihaza yükleyiniz. Uygulama içerisinden telefon numaranızı girerek doğrulayınız. WhatsApp, sohbet yedeğinin geri getirilip isteyip istenmediğini soracaktır. Sohbet yedeğini tekrar geri getirip, silinen mesajlar görülebilir.
2- Google Play Store'dan WhatsApp'ı tekrar cihazınıza yükleyin. 3- WhatsApp'i açıp telefon numaranızı girin. 4- WhatsApp yedeğini geri yüklemeyi isteyip istemediğinizi soracaktır. Sohbet yedeğini geri yükleyerek silinen mesajları görebilirsiniz.
Evet, eski WhatsApp mesajlarını geri getirmenin yolu var. Tabii ki, yedek aldıysanız çok daha kolay bir şekilde silinen mesajları kurtarma şansınız olur. Android'de Google Drive aracılığıyla, iOS'ta iCloud aracılığıyla silinen WhatsApp sohbetleri geri getirmek üzere sohbet geçmişinizi geri yükleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri