Aralıksız 180 gün (6 ay) boyunca işlem görmeyen kredi kartı hareketsiz kabul edilerek banka tarafından pasife alınır ve aidat talep edilemez. Karta daha önceki dönemlerde aidat ödenmişse de sonraki süreçte 180 gün hareketsiz kaldıysa, banka o yıl tahsil edemediği aidattan vazgeçer. Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?
Kredi Kartı Teslim Alınmazsa Ne Olur? Bankalardan gönderilen kredi kartları, eğer şahıslarına gönderilmiş olan kişiler tarafından teslim alınmazsa, bankaya geri gider. Bu nedenden dolayı da kartlar üzerinden herhangi bir işlem sağlanamaz.
Yani kredi kartınızı hiç kullanmamışsanız sizden ücret alınamaz. Ayrıca, kesintisiz olarak, en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartlarınız hareketsiz kart kabul edilir ve bu kartlara hareketsiz kaldığı müddetçeyıllık üyelik ücreti yansıtılamaz.
Borç sebebiyle kapatılan kredi kartının tekrar açılabilmesi için borcun tamamının ödenmiş olması gereklidir. Kartın yeniden açılabilmesi için borcun yasal takibe düşmemiş olması gereklidir. Yasal süreç başlatılan kartın yeniden açılabilmesi mümkün değildir.
Eğer kredi kartının borç yüzünden kapatıldığı bir durum söz konusu ise, en etkili çözüm borcun tamamını ödemektir. Borç miktarını tespit ederek, bankaya ödeme yapıldığında kartın açılması sağlanabilir. Bu şekilde kart sahibi, borcunu düzenli olarak kapatıp kartını sorunsuzca kullanmaya devam edebilir.
İlgili 32 soru bulundu
Borç Nedeniyle Kapatılan Kredi Kartı Ne Zaman Açtırılabilir? Borç nedeniyle kapatılan kredi kartının açılması için öncelikle borcunuzu tamamen ödemiş olmanız gerekir. Bankalar genellikle borçlu olduğunuz süre boyunca kartınızı geçici olarak kullanıma kapatır ve borcunuz bittikten sonra kullanıma açar.
Başvuru süreci onaylandığı gibi basım süreci başlayan kredi kartı, yaklaşık olarak 3 ile 10 gün arasında kişiye teslim edilmektedir. Bazı durumlarda ise bu sürecin daha kısa olduğu ve şubeye başvurulduğu gibi kartın teslim alınabildiği bilinmektedir.
Kredi Kartı Aktifleştirme
Kartınız güvenliğiniz nedeniyle kullanıma kapalı gönderilir. Kartınızı teslim aldığınıza dair bilgi kuryeden tarafımıza iletildiğinde kartınız otomatik olarak kullanıma açılır. Kartınızı kullanmaya başlamak için ise kartınız size ulaştığında şifre almanız gerekir.
Kredi kartının kapatılması.
Kredi kartı borcunun ödenmediği ilk 90 gün sonunda, kredi kartınız alışverişe kapalı hale gelecektir yani kullanıma kapatılacaktır. Bu durum da yine banka tarafından, Kredi Kayıt Bürosu'na aktarılmaktadır. Böylelikle, kredi kartınız “gecikmeli alacaklılar listesi”ne dahil olmaktadır.
Bir kredi kartını kapattırdığınızda o kartta kayıtlı olan, geleceğe yönelik taksitler için ekstre kesilmeye devam eder. Kredi skorunuzun düşmemesi için borcunuz bitene kadar her ay düzenli ödeme yapmanız gerekir. Borç kapatma kredisi kullanarak kapattığınız kartın borcundan tamamen kurtulmanız da mümkün.
Takvim yılı içerisinde 3 kez asgari tutar ödemesi geciktirilen kredi kartı nakit kullanıma kapatılır. Üst üste üç kez asgari ödemesi yapılmayan kredi kartı kullanıma tamamen kapatılır. Kapatılan kredi kartının kullanıma açılması için dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekir.
Kredi kartı borcunun tamamı ya da asgari ödeme tutarı ödenmezse borç bakiyesine kredi kartı gecikme faizi işlemeye başlar. Banka borcu tahsil edemediği takdirde kredi kartının kullanıma kapatılması, yasal takip sürecinin ve haciz işlemlerinin başlatılması gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilir.
Kredi kartının gelecek dönem taksitleri bulunsa bile, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından düzenlenen yönetmeliğe göre kredi kartının kapatılmasında herhangi bir sorun yoktur. Banka, kapatmak için bildiride bulunulan günden sonra 7 gün içerisinde kartı kullanıma kapanmak zorundadır.
Şubelere gidilmesi, ilgili bankanın çağrı merkezinin aranması ya da mobil bankacılık sistemi üzerinden kredi kartı iptalinin oluşturulması uygundur. Bu süreçte ilgili karta ait borçların ödenmesi ve kredi kartı kapatma nedeninin bankaya iletilmesi gerekmektedir.
Banka/ kredi kartının online alışverişe kapalı olması Kartın mevcut bakiyesinin üzerinde olan bir tutarda işlem yapılmaya çalışılması Kredi/ banka kartının günlük işlem adedi kısıtı var ise bunun aşılmış olması
Kredi kartınız borcunuzu ödemediğiniz için kapatılmışsa, kullanıma açtırmak ve yasal işlemlerle uğraşmamak için kartın borcunu ödemek gerekir. Eğer uzun bir süre boyunca kredi kartınızın borcunu ödemezseniz banka tarafınıza dava açacak ve borcunu haciz ya da yapılandırma yoluyla alacaktır.
Bankanızın çağrı merkezini arayarak, kredi kartı hakkında gerekli bilgileri alabilirsiniz.
Borcun tamamı muaccel hale gelir ve banka tarafından borçluya ihtarname çekilir. İhtarnamede, borcun 30 gün içerisinde ödenmesi gerektiği yer alır. Üst üste 2 taksitin ödenmemesi üzerine, verilen 30 günlük süreninde hesabı dikkate alındığında; 90 gün (3 ay) sonra yasal takip süreci başlatılır.
"İstanbul Kart" aktif değil demek, kartın herhangi bir sebepten ötürü kullanım dışı olduğu anlamına gelir.
Kartı aktifleştirmek için, bankanın en yakın şubesine gidebilirsin. Bankaya giderken yeni kart ve ehliyet gibi bir kimlik kartı yanında olsun. Banka memuruna yeni kartı ve kimlik kartını göster ve kartı aktifleştirmesini iste.
Kartınızın kurye ile size gelmesini beklemeden Karekod ile Ödeme ve Mobil Temassız Ödeme sayesinde cep telefonunuzla POS cihazlarında hızlı ve temassız alışveriş yapabilirsiniz.
Kart Başvurusu
Onay SMS'inden sonra Bankamız ATM'sinde öncelikle banka kartınız ile şifreli bir işlem gerçekleştirmeniz, sonra kartınızı ATM'ye tekrar takarak görüntülenen menüden kredi kartınızı seçmeniz gerekmektedir. Böylece kartınızın kredi kartı özelliği açılacaktır.
1500 / 100 = 15. 15 x 20 = 300. Asgari ödeme tutarı = 300 TL.
Bir takvim yılı içerisinde üst üste 3 defa, son ödeme tarihine kadar dönem borcunun asgari ödeme tutarından az ödeme yapılan kredi kartları ile dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar nakit çekim işlemleri ve mal ve hizmet alımı gerçekleştirilemez. Bu uygulama, 8 Ekim 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri