Badem yağını doğrudan kaş ve kirpik köklerine uygulayabilirsiniz. Gece yatmadan önce yüzünüzü yıkadıktan sonra parmak uçlarına birkaç damla badem yağı damlatın, kirpik ve kaş diplerine hafif ve yumuşak bir şekilde masaj yaparak uygulayın.
Badem Yağı Kullanımı :
Birkaç damla badem yağını parmak uçlarınızla kaş ve kirpiklerinize, yağ kıl köklerine iyice nüfuz edecek şekilde uygulayınız. Daha kolay uygulayabilmeniz için iyice temizlenmiş rimel çubuğundan ya da kulak çubuğundan yardım alabilirsiniz.
Acı olan badem yağı gözlerinizde yanma ya da tahrişe neden olabilir. Badem yağını kendi başına kaşlarınıza sürebileceğiniz gibi, hint yağıyla beraber yarı yarıya karıştırarak da uygulayabilirsiniz. Uygulamadan sonra 1 saat kadar bekleyip, yüzünüzü ılık suyla yıkamanız yeterli olacaktır.
Badem yağı saç ve kaş bakımında olduğu gibi kirpik bakımında da akla gelen ilk doğal yağdır. A, B ve E vitaminlerini yüksek miktarda içerdiği ve bir protein kaynağı olduğu için kirpikleri besler ve sağlıklı büyümesi için teşvik eder.
Pek çok uzmana göre badem yağının kaş ve kirpik bölgesindeki kan dolaşımını arttırarak yeni kılların çıkmasına yardımcı olur. İçerdiği vitamin ve mineraller ile kaş ve kirpiklerin çıkmasını sağlarken var olan kirpik ve kaşların uzamasına da yardımcı olmaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Düzenli olarak bu uygulamayı yaptığınızda 6-8 hafta içinde kaş ve kirpiklerin daha dolgun ve hacimli bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz.
Uzun vadede etkili sonuçlar almak için badem yağı saç maskesini haftada 1 veya ayda birkaç kez olacak şekilde istikrarlı uygulamalısınız.
Kaş bakımının ilk adımı kıl köklerini güçlendirmektir. Badem yağı, zeytinyağı vb. içerikler daha sağlıklı, dolgun ve sık kaşlara sahip olunmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca kaşların uzaması da daha dolgun ve sık bir görünüm oluşturacaktır.
Temiz cilt ve yüz üzerine birkaç damla saf ve doğal badem yağı ile masaj yapın. Cildinize sürdüğünüz badem yağını en fazla 30 dakika boyunca bekletin. Bekleme işlemi sona erdikten sonra durulayarak temizleyin.
Kaş, kirpik ve saçlar için kullanılacak olan badem yağı tatlı ve soğuk sıkım olmalıdır. Uzun ve gür kirpik ve kaşlar sayesinde, makyaj bile yapmanıza gerek kalmayabilir.
Kaş gölgelendirme tekniği de kaş bölgesine uygulanan bir yöntemdir. Seyrek kaşlı kişilerin bu durumdan rahatsız olması sebebiyle kaşlarının daha dolgun görünmesine yardımcı olur. Kaş gölgelendirme tekniği mikro iğnecikler aracılığıyla yapılır.
A, B3. C ve E vitaminlerini almaya özen gösterin. Kaşlarınıza 10-15 dakika masaj yapmanız kan akışını hızlandıracağı için kaşlarınızın hızlı uzamasına sebep olur. Hint yağı saçı beslediği gibi kaşı da besleyecektir. Hint yağını da aynı miktarda kaşlarınıza yedirerek sürün ve 20 dakika bekleyin.
Badem yağı günlük kullanım içinde uygundur ancak iki günde bir uygulamak daha iyi sonuçlar verebilir. Badem yağını sürerek uygulayabilirsiniz. Bu yağı saça, kirpiklere ve yüze rahatça uygulayabilirsiniz. Badem yağını kullanmaya başladığınız andan itibaren etkisini göstermeye başlayacaktır.
Tatlı badem yağı saçlarda kullanılacaksa, avuca dört beş damla yağ damlatılır ve saç diplerine masaj yapılır, 1-2 saat sonra yıkanır. El ve ayaklar için ya da yara gibi ciltte problemleri için ise, ilgili bölgeye bir iki damla yağ damlatılır ve masaj yapılır.
Zeytinyağı, vazelin, E vitamini ve Hint yağı kaşların gürleşmesine ve uzamasına yardımcı olan yağlar arasındadır. Bir pamuk yardımı ile günde iki kez kaşlara bu yağlardan herhangi biri uygulanabilir. Badem Yağı, saçları gürleştirdiği gibi kaşları da gürleştirir.
Duştan hemen sonra saç telleri nemli iken, 3-5 damla badem yağını, saç uçlarına masaj yapılarak sürülür. Durulamaya ihtiyaç yoktur, bu şekilde günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz. Birkaç damla kullanıldığından saç tellerinin yağlanması gibi bir durum olmaz.
Tatlı badem yağı hem göz çevresine, hem de dudaklara saf olarak uygulanabilir. Dudaklara uygulamak için işaret parmağınıza 2 damla damlatın. Ardından parmağınızla dudağınıza masaj yaparak yedirin.
Badem yağı cilde doğrudan sürülerek kullanılabilir. Nemlendirici olarak kullanıma uygun olmasının yanı sıra, doğal bir makyaj temizleyici arayan kadınlar için de ideal bir tercih olabilir. Dönemsel koşullar nedeniyle vücutta oluşan çatlak görünümünü azaltmak için cildin farklı bölgelerine uygulanabilir.
Badem yağının içerisindeki E vitamini ve omega-6 yağ asidi, göz çevresindeki koyu halkaları önlemeye yardımcı oluyor. Kilo alıp verme ve gebelik sonucu oluşan çatlak oluşumuna karşı gösterdiği etki ile de adından söz ettiriyor. Son olarak, kadınlar için mükemmel bir makyaj temizleyici olarak kullanılıyor.
Badem yağı içeriğinde yüksek miktarda e vitamini bulunur. Bu yüzden fazla kullanımı istenmeyen sorunlara yol açabilir. Bu sorunlardan en sık rastlananı ise tüylenmedir. E vitamini kıl köklerini besleyen bir vitamin olduğu için yüzde fazla kullanıldığında tüylenme sorununa sebebiyet verebilir.
Sarımsak ile kaşlarınıza masaj yaparak küsen kaşları yeniden çıkarabilirsiniz. Bir diğer yöntemse badem yağını kaşlara yedirerek kullanmaktır. Unutmayın ki gür ve uzun kaşlar için biraz da sabretmek gerekir.
Stres, kullanılan ilaçlar, bazı cilt hastalıkları, yaralanma, yanma gibi fiziksel etkiler ve hormon dengesizlikleri kaşların dökülmesine yol açabildiği gibi yaşa bağlı olarak da kaşlar zayıflayıp dökülebilmektedir. Bunlardan en yaygın olarak bilineni halk arasında “kaş küsmesi” olarak adlandırılan durumdur.
Masaj yağı olarak tek başına ya da farklı bakım yağları ile birlikte kullanabilirsiniz. İçeriğinde badem yağı olan maske, krem gibi ürünleri yine topik olarak uygulayabileceğiniz gibi kapsül şeklinde de tüketebilirsiniz.
Özellikle ağız yoluyla tüketimi asla ama asla önerilmiyor. Kısacası, eğer badem yağı almak istediğinizde karşınıza tatlı badem yağı ve acı badem yağı şeklinde iki seçenek çıkarsa tatlı badem yağını seçmeniz doğru olacaktır.
Gözünüze badem yağını kaçırmamaya özen gösterin ve kirpiklerinize parmaklarınız veya pamuklu çubuk yardımıyla uygulayın. Yaklaşık 4-6 hafta arasında değişen bir sürede değişimi fark edeceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri