Online check-in işleminizi önceden yaptığınızda, havalimanında biniş kartınızı almak ve bagajlarınızı teslim etmek için check-in bankolarına başvurabilirsiniz. Uçağın kalkış saatinden dış hat seferleri için 60 dakika, iç hat seferleri için 45 dakika öncesine kadar bu işlemleri tamamlamış olmanız gerektiğini belirtelim.
Bu sebeple havalimanına vaktinde gitmenizi öneririz. Avrupa uçuşlarında kalkıştan en az 2 saat önce, kıtalararası uçuşlarda ise kalkıştan en az 3 saat önce havalimanında olmaya özen gösterin.
sorusunun cevabı yurt içi ve yurt dışı uçuşları için 7 gündür. Online check-in 7 gün önce başlar ve uçuşunuza 60 dakika (1 saat) öncesine kadar yapılabilir.
Online check-in, uçakta yer belirleme işleminin internet üzerinden yapılmasına denir. Bu esnada koltuğunuzu seçebilir ve dilerseniz ek hizmet satın alabilirsiniz. İnternetten check-in işlem yaptırdığınız zaman, size özel ayrılmış kontuardan bagaj teslimi yapabilirsiniz.
Ancak işlemlerinizin sorunsuz yapılabilmesi için uçuşun kalkış saatine; iç hat uçuşları için 1,5 saat ve dış hat uçuşları için 2 saat kala havalimanında bulunarak check-in kontuarlarına başvurmanızı tavsiye ederiz.
İlgili 33 soru bulundu
Hayır, e-biletinizin çıktısını yanınızda taşımak zorunda değilsiniz. Bilet numarası, rezervasyon kodu (PNR) ve kimliğinizle kontuarda işlem yapabilirsiniz.
Online check-in işleminizi önceden yaptığınızda, havalimanında biniş kartınızı almak ve bagajlarınızı teslim etmek için check-in bankolarına başvurabilirsiniz. Uçağın kalkış saatinden dış hat seferleri için 60 dakika, iç hat seferleri için 45 dakika öncesine kadar bu işlemleri tamamlamış olmanız gerektiğini belirtelim.
Online check-in yaptıysam ve teslim edeceğim bagajım varsa ne yapmalıyım? Online check-in işlemleri sırasında yolcularımıza bagaj bilgisi sorulmadığından, bagajınızı teslim etmek için havalimanlarındaki “Bagaj Teslim” ya da “Online Check-in” bankolarına başvurabilirsiniz.
Online Check-in yaptırdıysanız bagajınızı teslim etmek ve biniş kartınızı almak için Check-in bankolarına gidebilirsiniz. Eğer bagajınız yok ve biniş kartınızı bastırdıysanız direk uçuğa biniş kapılarına geçebilirsiniz.
Mobil check-in işlemini gerçekleştirdikten sonra e-mail ya da sms yoluyla mobil biniş kartınıza sahip olabilir ve mobil biniş kartınızın barkodunu çoğu havalimanında bulunan barkot okuyuculara okutarak uçağınıza binişinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Çoğu havaalanında bagaj teslim noktaları ve Check-in kontuarlarının açılış saati iç hatlarda planlanan uçuş süresinden en az 2 saat öncedir. Dış hatlarda ki açılış saati ise en az 3 saat ile 4 saat arasında değişiklik göstermektedir. Kıtalararası uçuşlarda 4 saati geçebilmektedir.
Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL. Kuzey Kıbrıs'a direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 20 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 30 TL. Yurt dışı uçuşlar için ödenecek ücretler ise 3 Euro ile 11 Euro aralığında değişiklik gösteriyor.
Sırt Çantası Kabin Bagajı Sayılır Mı? Kabin bagajı valiz olabileceği gibi sırt çantası da olabilir. Bagajın şekli veya ürün yapısı çoğu durumda önemli değildir. Burada kabin bagajı için temel şartlar ağırlık, ölçü ve içeriktir. 8 kilogramı geçmeyen ve ölçü limitlerine uygun sırt çantaları kabin bagajı sayılır.
Eğer bagajınızı uçak altına teslim etmek istiyorsanız, havalimanlarındaki kontuarlara bagajınızı kayıt ettirmeniz gerekmektedir. Kontuardaki görevli bagajınızın ağırlığını ölçelerek eğer kilosu biletinizin ait olduğu uçuş sınıfınızın sağladığı şartların üzerinde bir ağırlıktaysa sizden ek ücret talep edebilir.
Bagaj teslim salonunda konveyör bantlar bulunur. Bu bantların üzerinde bulunan elektronik panolarda havalimanına inen uçuşların ve bagajların durumuyla ilgili bilgiler yer alır. Kendi uçağınıza ait konveyör bandını bulup valizlerinizi bantlardan alabilirsiniz.
Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da kayıtlı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.
Mobil biniş kartı ya da mobil biniş barkodu, online ve mobil işlemler aracılığı ile temin edilebilen bir tür karekoddur. Bagajı olmayan yolcular, güvenlik kontrollerinde ilgili görevlilere ve uçağa biniş anından önce boarding görevlilerine mobil barkodu göstererek hızlı ve pratik bir şekilde uçağa binebilirler.
Tüm seferlerimiz için uçağın kalkış saatinden en geç 20 dakika, özel güvenlik kontrolü gerektiren (ABD, İsrail, İngiltere, Kanada vb.) seferlerimiz için ise uçağın kalkış saatinden en geç 25 dakika önce uçuş kapısında bulunmanız gerekir.
Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda geçerli olan fazla bagaj ücretlerini ise fazla bagaj sayfasında bulabilirsiniz. Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır.
Sırt Çantası El Bagajı Sayılır Mı? El bagajı tartılmaz artı hangi firma ile uçarsan uç bagaj kiloları sabit değil 20 kilodan başlar. 40 kiloya kadar uçuş bileti alabilirsin zaten fiyatta aşırı değişmiyor. 20 kilo ile 40 kilo arası 25 dolar oynuyor o da bir şey değil.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Uçak biniş kartları mobil olarak alınabiliyor. Check-in işleminizi online olarak yaptıktan sonra mobil biniş kartınızı kolayca oluşturabilirsiniz. Mail adresinize gönderebileceğiniz mobil biniş kartınızı telefonunuza indirerek görevlilere gösterebilirsiniz.
Check-in işleminizin ardından biniş kartınız henüz basılmadıysa koltuk numaranızı değiştirebilirsiniz.
Koltuk seçimi bilet satın alma aşamasında veya bilet satın alındıktan sonra yapılabilir, opsiyonlu rezervasyonlar için yapılamaz. Koltuk seçimi yapan yolcuların uçuştan önce check-in işlemini gerçekleştirmeleri gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri