28 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 400 mg (2 ölçek) alınır. Daha sonra 14 gün ara verilir.
Nörosisterkosis: 60 kg veya daha fazla vücut ağırlığına sahip kişilerde; 8-30 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 400 mg alınır. 60 kg'dan daha az vücut ağırlığına sahip kişilerde; 8-30 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 15 mg/kg alınır.
Taeniasis (T.saginata, T.solium) ve Strongyloidiasis: Günde 1 kere 400 mg albendazol (2 adet ANDAZOL® 200 mg Film Tablet) 3 gün art arda alınır. Tedavi 3 hafta sonra tekrarlanabilir.
60 kg veya daha fazla vücut ağırlığına sahip kişilerde; 8-30 gün boyunca yemeklerle birlikte giinde iki kez 400 mg alınır. 60 kg'dan daha az vücut ağırlığına sahip kişilerde; 8-30 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 15 mg/kg alınır. ANDAZOL@ 400 mg Film Tablet) alırur. Tedavi 3 hafta soma tekrarlanabilir.
8-30 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 400 mg alınır. 60 kg'dan daha az vücut ağırlığına sahip kişilerde; 8-30 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 15 mg/kg alınır.
İlgili 33 soru bulundu
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
28 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 400 mg (2 ölçek) alınır.
ANDAZOL® antihelmintik bir ilaçtır. Yumurtadan yeni çıkmış böcek larvalarının vücutta gelişmesini veya çoğalmasını önler. ANDAZOL® domuz tenyası ve köpek tenyası gibi bağırsak kurtlarının neden olduğu belirli enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.
Bulantı, kusma, karın ağrısı, diyare, anoreksi, konstipasyon, baş ağrısı, baş dönmesi, letarji görülen yan etkilerdir. Seyrek olarak yüksek dozda albendazol alanlarda hipersensitivite reaksiyonu (ateş, deri döküntüsü veya kaşıntı), nötropeni ve SGOT, SPGT yükselmesi bildirilmiştir.
Doz: 2 yaş altı: Tek doz halinde alınmak üzere, yalnız bir kere 200 mg verilir. 2 yaş üstü ve yetişkin: tek doz 400 mg alınır 15 gün sonra yine tek doz 100mg alınır. **Tedavi 3 hafta sonra tekrarlanabilir. Bütün aile üyelerine aynı tedaviyi uygulanmalıdır.
Günün herhangi bir saatinde, yemeklerden önce ya da sonra, süt veya meyve suları ile alınabilir. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Albendazol, özellikle kist hidatik olmak üzere pek çok helmintiazis tedavisinde kullanilan bir ilaçtir. Bu ilaç metabolize oldugunda, parazitin mikrotübül olusumunu inhibe eder ve metafaz safhasinda hücre proliferasyonunu durdurarak etkisini gösterir.
ANAZOL, aromataz enziminin etkisini engelleyerek menopoz sonrasındaki kadınlık hormonu üretimini azaltır. ANAZOL, menopoz sonrası kadınlarda meme kanserinin tedavisinde kullanılır.
Sokak kedilerine Yomesan ve Andazol'u güvenle verebilirsiniz.
Genellikle oral yolla alınan antiparaziter ilaçlar hastalığın tedavisinde kullanılır. 2-3 hafta düzenli ilaç kullanımından sonra vücut, parazit canlıdan tamamen kurtulur. Bu süreçte, ilaç almayı aksatmamak ve belirtileri takip etmek oldukça önemlidir.
2 yaş üstü ve yetişkin: tek doz 400 mg alınır 15 gün sonra yine tek doz 100mg alınır. **Tedavi 3 hafta sonra tekrarlanabilir. Doz: 2 yaş altı: Tek doz halinde alınmak üzere, yalnız bir kere 200 mg verilir. 2 yaş üstü ve yetişkin: tek doz 400 mg alınır 15 gün sonra yine tek doz 100mg alınır.
Günün herhangi bir saatinde, yemeklerden önce ya da sonra, süt veya meyve suları ile alınabilir. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Gebelik süresince hekim tarafından kesin gerekli görülmedikçe kullanılmamalıdır.
Genellikle 14 gün arayla kullanılabilen mebendazol, pirantel pamoat veya albendazol içeren ilaçların ailece alınması sayesinde kıl kurdu tedavisi yapılabilir. Her ilaç alımından sonra kişisel eşyaların (el havlusu, yatak örtüsü, kıyafetler) sıcak suda yıkanması önerilir.
Febantel, netobimin, tiyofonat bu grubun örneğidir. Vücutta sırasıyla fenbendazol, albendazol, lobendazole dönüşerek etkirler.
KoNTiL@, antihelmintik ilaçlar grubuna dahildir. KoNTiL@, 3 ve 6 çiğneme tabletlik blister ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır. colubriformis ve orientalis (yuvarlak solucan) gibi mide-bağırsak parazitlerinin neden olduğu enfeksiyonların (iltihap oluşturan mikrobik hastalık) tedavisinde kullanılır.
karın şişliği ve ishal durumu gözlenen kedi, köpek gibi evcil hayvanlarda da kullanılır.
Köpeklerde İç parazit Tedavisi
Bu amaçla piyasada Drontal, Caniverm, Tenizol, Endopet vs gibi iç parazit ilaçları kullanılır. Bu ilaçlar hap şeklindedir. Kusmaya sebep olabileceğinden köpeğinize tok karnına verilmesi tavsiye edilir.
İç parazit kediyi öldürür mü sorusu değişkenlik gösterir. Eğer iç parazit yavru kedide meydana geldiyse bu ölümcül olabilir. Çünkü yavru kedilerin bağışıklık sistemleri çok daha zayıf ve savunmasız olur. Yetişkin kedilerde ise ölüm ihtimali oldukça düşük seyreder.
Kedilerde iç parazit tedavisi: Kedilerde iç parazit meydana gelmesi durumunda oral yolla alınan ilaçlar kullanılarak tedavi planlanması yapılır. Macun, tablet, toz ya da şurup formundaki ilaçların düzenli kullanımı ile iç parazit tedavisi yapılabilmektedir.
Radyoaktif iyot tedavisi sonrası antitiroid tedavisi: Tedavinin dozu ve süresi, klinik tablonun ciddiyetine göre ve radyoaktif iyot tedavisinin etkisinin görülmesi için geçen tahmini süreye ( yaklaşık olarak 4-6 ay) göre ayarlanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri