Dardanel Somon Füme, sofralarında hijyenik koşullarda üretilmiş, lezzetli balıklar tüketmek isteyen aileler için uygun balık çeşitlerinden biridir. Fümelenmiş incecik somon dilimlerini salatalarınıza, makarna ve sandviçlerinize, hatta el yapımı pizzalarınıza katabilirsiniz.
Avakadoyu ezip içerisine tuz ve limon da ekleyerek lezzetlendirin. Ekmek dilimlerinin üzerine ezilmiş avakadoyu yayarak; somon füme, pesto sos ve kekik ile lezzetlendirin. Ekmek dilimlerinin kalanına peynir pateyi yayıp somon füme pesto sos ve kekik ile lezzetlendirin. Afiyet olsun.
Somon fümelerini pişirmek için yapışmaz tava kullanın. Somon balığının içerisinde yağ asidi olduğu için, pişirme esnasında yağ kullanmayın.
Salatanızda, makarnanızda, pizzanızda kullanabilirsiniz. Yanına tercihen kuşkonmaz haşlayabilir, kırmızı soğan ile harmanlayabilirsiniz. Ürün size ulaştıktan sonra, kapağı açılmadan, normal buzdolabında (0-4 derece) yaklaşık 4-5 ay kadar durabilir. Kapağı açıldıktan sonra, 7 gün içerisinde tüketilmesi önerilir.
Somon hemen hemen tüm sebzelerle, pilavlarla, kuskusla, makarnayla ve karbonhidrat merkezli gıdalarla uyum içerisindedir. Ancak tatlı ve yağlı bir balık olduğundan, sirke ve turunçgiller gibi asitli lezzetlerle birleştirmenin harika bir uyum meydana getireceğini de göz ardı etmemek gerekir.
İlgili 19 soru bulundu
Fümelenmiş incecik somon dilimlerini salatalarınıza, makarna ve sandviçlerinize, hatta el yapımı pizzalarınıza katabilirsiniz. Sadece sizin değil, çocuklarınızın da bayılacağı somon füme, evde suşi denemek için de tercih edebileceğiniz mükemmel bir lezzet. DİREKT TÜKETİLEBİLİR.
Füme et sağlıklı mı zararlı mı diye pek çok kişi yemeden önce düşünmektedir. Görünüş itibariyle çiğ eti andırmaktadır. Ancak tütsüleme işleminden geçtiği için paketten çıktığı andan itibaren tüketime uygundur. Tütsüleme işleminden geçen bu etlerin içinde zararlı mikroorganizmalar bulunmamaktadır.
Fümeleme işleminin açığa çıkardığı kuvvetli aroma ile lezzetine lezzet katan Migros parça somon füme, balıklı menüler ile olduğu kadar salatalar ile de tüketiliyor. Siz de farklı salata tarifleri deneyebilir, somon fümeyi hafif atıştırmalıklar hazırlamak için kullanabilirsiniz.
Yüksek oranda tuz içerdiği için tansiyon hastalarına önerilmez. Açıldıktan sonra buzdolabında 2 (iki) gün içinde tüketilmelidir.
İncecik traşlanmış taze kültür mantarı dilimlerini füme somon dilimleri üzerine yerleştirin. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberin karışımından oluşan vinaigrette sosu salatanın üzerine gezdirip, cherry domates dilimleriyle süsledikten sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Hatırlıyorum, çocukluğumda yurt dışına gidenler somon füme getirirlerdi ve âdeta törenle yenilirdi… Somonu, pişirilmiş (buğulama), çiğ, tütsülenmiş veya marine edilmiş olarak tüketmek mümkün…
Somon balıkları pullarından arınır ve iyice yıkanır. Balıklar diğer aşamalarda bir daha yıkanmaz. Balık dilimlenir.
Somon füme yapraklarına peynir sürülür ve sarılır. Salatalık uzunlamasına ince ince dilimlenir ve somonların etrafına sarılıp kürdana geçirilir. Kürdana yeşil zeytin batırılır ve çaprazlamasına tabağa yerleştirilir.
Eğer somonda amonyağa benzeyen keskin bir koku varsa, bozulmuş olma ihtimali yüksektir. Taze somon daha hafif bir kokuya sahiptir. Yüzey: Somonun bozulduğu üzerindeki beyaz ve saydam deriden anlaşılabilir. Çiğ somonun yüzeyinde mat bir tabaka oluşmaya başladıysa, bu onun bozulduğunu gösterir.
Füme somon, isli peynir, kuru et gibi bir çok özel lezzet tütsülenme tekniği ile hazırlanan gıdalar. Gıdaları ateşe maruz bırakmadan, sadece dumanla pişirmek anlamına gelen tütsüleme tekniğinin inceliklerini bu makalemizle öğrendikten sonra birçok özel lezzeti evde de kendiniz yaratabileceksiniz.
Evde suşi yapmak da gittikçe popülerleşen bir trend haline geldi. Bu tarifimizde somon fümeyle nefis bir suşi hazırladık. Marketten alacağınız setlerle kolayca hazırlayabileceğiniz ev suşisi en az restoranlardaki kadar güzel olacak.
Dilimlenmiş soğanları yapışmaz tavaya dizelim. Üzerine balık parçalarını ve incecik dilimlediğimiz patatesleri ekleyelim. Kalan malzemelerin hepsini ekleyip kısık ateşte kapaklı vaziyette patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Balık ince dilimlendiği için daha önce pişiyor, patates pişer pişmez ocaktan alabilirsiniz.
Muhafaza sıcaklığında S.T.T kadar saklanabilir. Ambalaj açıldıktan sonra buzdolabında (0°C/+4°C) saklanması ve 24 saat içinde tüketilmesi tavsiye edilir.
Füme somon balığının 100 gramında 117 kalori bulunur. Etli bir balık olması sebebiyle hem oldukça doyurucu bir besindir hem de diyette olanlar için oldukça başarılı bir seçim olabilir.
Filetoları tavaya koyun ve 3 ila 4 dakika pişirin. Somonu, etli kısmı alta gelecek şekilde sıcak tavaya koyun. Tencerenin kapağını kapalı tutun ve somonu eti kızarana kadar orta-yüksek ateşte pişirin. Somon balığı pişerken somonu gevşetmek ve yapışmasını önlemek için tavayı birkaç kez dikkatlice sallayabilirsiniz.
İsterseniz hindi füme dilimlerin ısıtıp veya pişirip de tüketebilirsiniz. Son dönemlerde yaygın hale gelen bol malzemeli ev yapımı hamburgerlerde de hindi füme kullanılmaktadır.
Tütsüleme de diyebiliriz. Ette tütsüleme temel olarak iki aşamada gerçekleşir, kürleme ve tütsüleme. Et, 15 gün kaya tuzunda bekler daha sonra 120 derecelik odun fırınında 24 saat pişer. Yani füme et çiğ et değil.
Günümüzde füme et sade olarak tüketilebildiği gibi pizzalarda da tercih edilebilmektedir. Füme et kendini en çok şarap mezesi olarak gösterir. Yüksek asitli şarapların yanında güzel bir meze olarak tercih edilen füme ete, parmesan peynirli ve rokalı kanepeler eşlik edebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri