Bahreyn Arapça'da “iki deniz” anlamına geliyor. Bu ismin verilmesinde tatlı ve tuzlu suyun birleşip birbirine karışmamasını ifade eden Kur'an ayetlerinden ilham alındığı anlaşılıyor.
Mûsâ'nın Hızır'la buluşmak üzere varmak istediği yerden söz edilirken "iki denizin birleştiği yer" anlamında mecmau'l-bahreyn tabiri kullanılmış, Furkān ve Fâtır sûrelerinde bu iki denizden birinin tatlı ve içimi hoş, diğerinin tuzlu ve acı olduğu belirtilmiştir.
Bahreyn resmi adıyla Bahreyn Krallığı, Asya'da, Basra Körfezi'nde yer alan bir ada ülkesidir. Bahreyn'in güneydoğusunda Katar, batısında Suudi Arabistan yer alır. Takım adalardan oluşan ülke toplam 50 doğal ada ve 33 yapay adadan meydana gelir. "Bahreyn" Arapça bir kelime olup "iki denizin arasında" demektir.
Bahreyn Devleti'nin adı Arapça'da el-Bahreyn "iki deniz" anlamına gelir.
Bu çerçevede bahreynin Fırat ve Nil nehirleriyle bunların döküldüğü deniz, mecmau'l-bahreynin de bu nehirlerin denize döküldüğü yer veya Bahr-i Fâris (Basra körfeziyle bağlantısı sebebiyle Atlas Okyanusu) ve Bizans denizi (Akdeniz), bu iki denizin birleştiği yerin de Tanca ve Cebelitârık Boğazı yahut Karadeniz'le Hazar ...
İlgili 24 soru bulundu
Nil sularının Akdeniz'e döküldüğü fakat tuzlu su ile karışmadığının çıplak gözle görüldüğü Dimyat şehrine bağlı Ras el-Bar beldesi, her ne kadar nehir ile denizin birleştiği yer olsa da Mısırlıların deyimi ve Kuran'ı Kerim'in ifadesine atıfla “iki denizin birleştiği” bölge olarak isimlendiriliyor.
2011-2014 Bahreyn Ayaklanması, Bahreyn'de 2011'den 2014'e kadar Şii ağırlıklı ve bazı Sünni azınlık Bahreyn muhalefeti tarafından yürütülen bir dizi hükümet karşıtı protestodur.
Tasavvufî bir metafor olarak deniz, vahdeti temsil ederken; dalga ve girdap, tecellileri ve kesreti temsil eder. “Büyüklük, genişlik, sonsuzluk, derinlik, bolluk” (Pala, 1995:137) gibi özellikleri olan deniz, mecazî aşk bağlamında ise âşığın “duygusal gelgitlerini, gönlünü” (Aytekin, 2005:90) karşılar.
Türkçe kökenli bir isim olan Deniz ismi, anlam olarak da oldukça derindir. Deniz isminin anlamı gerçek anlamıyla aynıdır. İsmin ilk anlamı yer kabuğunda genellikle çukur bölümlerde oluşan tuzlu ve oldukça büyük su kütlesi olarak bilinmektedir. Deniz ismi Kuran'da geçen bir isim değildir.
Deniz, geniş ve sınırsız su kütlesini ifade eden bir kelime olarak hem kız hem de erkek çocuklarına verilen çok yönlü bir isimdir. Ayrıca özgürlüğü, sonsuzluğu, derinliği ve değişkenliği sembolize eder. Deniz ismini taşıyan kişiler genellikle özgür ruhlu, sakin, engin düşüncelere sahip ve esnek yapılarıyla bilinirler.
Nihayet 29 Temmuz 1913 tarihinde imzalanan antlaşma ile Osmanlı Devleti Bahreyn'den tamamen çekilmiş, bunun üzerine Bahreyn İngiltere'nin hakimiyeti altına girmiştir.
Aden ismi, anlam olarak; "cennet bahçesi" anlamına gelir. Ayrıca, terimsel anlamına göre, biyolojik açıdan; salgı yapan organ ve bez anlamında kullanılmaktadır. Aden, bunların yanında, Yemen'deki bir liman şehrinin de adıdır. Aden isminin kökeni, Arapçadır.
Deniz, Türkçe kökenli unisex bir isimdir. Deniz ismi Kur'an'da geçmez fakat dinen caiz olduğundan konmasında herhangi bir sorun bulunmaz. Deniz isminin TDK sözlük anlamı ise yer kabuğunda genellikle çukur olan bölümlerde oluşan tuzlu ve oldukça büyük olan su kütlesi olarak karşımıza çıkar.
deniz - Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe teŋiz “büyük göl, deniz” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe teŋ “denk, eşit” sözcüğünden türetilmiştir. Anlam bağı için karş.
Denizin mavi rengi su moleküllerinin ışığı emme ve yansıtma özelliğindendir. Güneş ışında bütün renkler mevcuttur. Deniz suyu güneş ışığının dağılımındaki kırmızı taraftakileri emer, mor tarafındakileri yansıtır. Denizde bundan dolayı mavi renkte görünür.
Yunanca kökenli güzel bir kelime: "Thalassophile". Denizi, okyanusları çok seven ve izlemekten keyif alan kişilere deniyormuş. Sözcük, İngilizceye geçmiştir.
DENİZ İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Deniz ismini kullanan 163.286 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Deniz ismini kullanan 39.267 kişi bulunmaktadır. Ankara'da Deniz ismini kullanan 13.922 kişi bulunmaktadır.
Arapçada “İki deniz” anlamına gelen Bahreyn Krallığı, 1971 yılında İngiltere'den bağımsızlığını kazanmıştır.
Nüfusun yarısına yakını Bahreyn'in yerlilerine ilaveten Filistin, Umman ve Suudi kökenli Araplardan oluşurken, kalan kısım İran, Hindistan, Pakistan, Filipinler, Endonezya hatta ABD ve İngiltere kökenli vatandaşlardan meydana gelmektedir.
Nüfusunun yüzde 97'si Müslüman olan Azerbaycan'da Şiilerin oranı yüzde 65-75 bandında gösteriliyor. Azerbaycan'ın nüfusu 2019 sayımına göre 10 milyon. Bahreyn'deki Şiilerin oranı da yüzde 65-75. Ancak Bahreyn'de Müslüman nüfusun oranı yüzde 70. Ülkenin toplam nüfusu 2014 sayımına göre 1.3 milyon.
Büyük Okyanus'un kuzey doğusunda yer alan Cana'nın da kıyısı bulunan Alaska Körfezi'nde, tuzlu su ve tatlı suyun buluştuğu bölge görenleri büyülüyor. Körfezdeki noktada buzul sularıyla okyanus suyunun birbirine karışmadığı iddia edilse de işin aslı öyle değil. Alaska Körfezi, Büyük Okyanus'un kuzey doğusunda yer alıyor ...
Spesifikasyon olmadan kullanılan "okyanus" veya "deniz" ifadeleri, Dünya yüzeyinin çoğunu kapsayan birbirine bağlı tuzlu su kütlesini ifade eder.
Kur'an-ı Kerim, 35/12. İkisinden de inci ve mercan çıkar. İkisinden de inci ve mercan çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri