Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan okullarda eğitim öğretim faaliyetlerini denetlemeden sorumlu olan maarif müfettişleri, aynı zamanda bu kurumlarda valilikler veya Milli Eğitim Bakanlığı adına, inceleme ve soruşturma gibi diğer görevleri de yerine getirmektedirler.
Yani müfettişlik sistemi yine merkez-taşra şeklinde ikili yapıya büründürülecek, eğitim müfettişleri sadece idari denetim değil eskisi gibi ders denetimi de yaparak öğretmenin yeterliliğini değerlendirecek. Devlet okulları üç yılda bir, özel okullar her yıl, yurtlar ise yılda iki kez denetlenecek.
(2) Müfettişler, Bakanın uygun görmesi üzerine, kurum ve kuruluşların yurt dışı teşkilatında da teftiş, denetim, inceleme, araştırma, ön inceleme, soruşturma ve disiplin soruşturması yapabilirler. Bu teşkilatlar üç yıllık periyodlar halinde veya Bakanın uygun göreceği zamanlarda teftiş edilirler.
Dalı, Eğitim Yönetimi, Teftişi Planlaması ve Ekonomisi tezsiz yüksek lisans programı mezunu. denetimi yer almamaktadır. Dolayısıyla, öğretmenlerin ders denetimi işleri daha önce belirlenen mevzuat gereğince okul müdürlerine bırakılmıştır (MEB, 2000).
Eğitim müfettişleri il milli eğitim müdürlüğü bünyesinde çalışırlar. Birim, eğitim müfettişleri başkanı ve başkan yardımcıları tarafından organize edilir. Yıl boyunca yapılacak rehberlik ve denetim çalışmaları ile inceleme, soruşturma görevleri nedeniyle çalışma koşulları çok ağırdır.
İlgili 16 soru bulundu
MADDE 5 – (1) Kurul, doğrudan Bakana bağlıdır. Müfettişler; denetleme, araştırma, inceleme ve soruşturmaları Bakan adına yaparlar. (2) Müfettişlere Bakan, Başkan ve iş bölümü çizelgesine göre yetkilendirildikleri alanlarda başkan yardımcıları dışında hiçbir yerden emir verilemez.
Buna göre iş müfettişleri işyerinde genel, kontrol ve inceleme denetimi yaparlar. İşyerinde işin yürütümü yönünden çalışma hayatı ile ilgili tüm mevzuat hükümlerine ve işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından ise; işçi sağlığı ve güvenliğine ilişkin mevzuat hükümlerinin uyulup uyulmadığının tespiti, genel denetimdir.
Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezine yurt içinden 444 0 632, yurt dışından da +90 444 0 632 hat üzerinden ulaşabilirsiniz.
Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim müfettişlerinin öğretmenler üzerindeki denetim yetkisini kaldırdı. Artık ilköğretim müfettişleri, öğretmenlere sicil notu veremeyecek. İlköğretim müfettişlerinin öğretmenler üzerindeki denetim yetkisi sona erdi. Artık müfettişin görevi, öğretmenlere 'rehberlik' etmek olacak.
750 MÜFETTİŞ YARDIMCISI BAŞVURU ŞARTLARI NELER? Halen Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan ve en az 8 yıl öğretmenlik deneyimi olan, 35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler/yöneticiler eğitim müfettiş yardımcılığı sınavına başvuru yapabilecek.
Eğitim müfettişleri rehberlik, iş başında yetiştirme, denetim, izleme ve değerlendirme, araştırma, inceleme, soruşturma ve ön inceleme çalışmalarını yapmak gibi çok geniş ve derin birden fazla alanda sorumlu kılınmışlardır.
Kurul doğrudan Genel Müdür'e bağlıdır., Müfettişler denetleme, inceleme, araştırma ve soruşturmaları Genel Müdür adına yaparlar. Müfettişlere Genel Müdür ve Kurul Başkanı dışında hiç bir yerden emir verilemez.
Devlet memuru olarak çalışan müfettişlerin maaşları, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre belirlenir. 2023 yılı itibariyle, müfettişlerin maaşları 30.000 TL ile 62.000 TL arasında değişebilir. Ancak, bu rakamlar net maaşları göstermez ve çeşitli kesintilerle birlikte hesaplanır.
Yarışma sınavına, öğretmen unvanını elde edenler ile en az 4 yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar ...
1) Müfettişler teftiş, inceleme, ön inceleme ve soruşturma sırasında kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülen Devlet Memurları Kanununa tabi personeli geçici önlem niteliğinde görevden uzaklaştırabilirler.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan okullarda eğitim öğretim faaliyetlerini denetlemeden sorumlu olan maarif müfettişleri, aynı zamanda bu kurumlarda valilikler veya Milli Eğitim Bakanlığı adına, inceleme ve soruşturma gibi diğer görevleri de yerine getirmektedirler.
Eğitim denetimi, ülkemizde 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 56. maddesiyle Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluğundadır.
Okul Yöneticileri CİMER Şikâyetlerinden Şikayetçi
Veli, öğrenci ve öğretmenlerden, çevreden, siyasi kanallardan, sendikalardan, basından gelen okullarla ilgili CİMER şikâyetlerine genellikle öğrenci-öğretmen, veli-öğretmen, öğretmen-yönetici arasındaki iletişimsizlik ya da okuldaki uygulamalar konu olmaktadır.
Bakanlık tarafından kurulan 147 iletişim hattının çalışanların çabasını görünür hale getireceğini vurgulayan Tekin, "147 üzerinden işlerin düzgün yapılması bizim sahadaki emeklerimizin karşılığını almamız, toplumun eğitimle ilgili algısının değişmesine vesile olacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin, “talep, şikâyet, görüş, öneri ve ihbar”larını bakanlıkla paylaşabilmesi için 1 Mart 2012'de, “Alo 147” hattını açtı.
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
Aynı şekilde işyerinizde kullanılan makina, araç, gereç, aygıt tesis vb. ile kullanılan hammadde ve işlenmiş olanlarını görmek ve iş sağlığı ve güvenliği açısından zararlı, tehlikeli ve mevzuata uygun olup olmadıklarını incelemek ve araştırmak yetkisi de bunmaktadır.
(2) Kurulun görev merkezi Ankara'dır. Bu merkez aynı zamanda müfettişlerin de görev ve çalışma merkezidir.
Müfettiş olmak için öncelikle lisans düzeyinde bir eğitim almak gereklidir. Müfettişler genellikle; işletme yönetimi, maliye, muhasebe, hukuk, kamu yönetimi, ekonomi, işletme ve benzeri alanlarda eğitim almış kişilerden seçilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri