İdrar Yolu Enfeksiyon İki yemek kaşığı toz tarçın ile bir yemek kaşığı balı ılık suya ekleyerek için. İdrar yolundaki mikropları öldürür.
İdrar yolu enfeksiyonu şikayetlerinin yaklaşık %80'i antibiyotik tedavisine yanıt verir. Sıvı alımının artırılması çok önemlidir. Bol sıvı alımı ile birlikte artan idrar miktarı mikroorganizmaların temizlenmesine yardımcı olur.
Bol sıvı, özellikle su için. Su içmek idrarınızı seyreltmeye yardımcı olur ve daha sık idrara çıkmanızı sağlayarak bir enfeksiyon başlamadan önce bakterilerin idrar yolunuzdan temizler. Cinsel ilişkiden hemen sonra mesanenizi boşaltın. Ayrıca, bakterileri temizlemeye yardımcı olmak için bir bardak su için.
Balın hastalık ve enfeksiyonlara neden olan birçok mikroorganizmanın gelişimine engel olabilme özelliği içeriğindeki şeker ve lizozim enzimi ile oluşan antibakteriyel fonksiyonu sayesindedir.
Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır. YARA İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Antibiyotik içeren bal, yüzyıllardır bazı hastalıklarla savaşmak ve yaraları tedavi etmek için doğal bir ilaç olarak kullanılıyor. Cardiff Üniversitesi'ne göre bal, "düşük pH, hidrojen peroksit, arılardan gelen peptitler ve yüksek şeker içeriği gibi bir dizi faktör sebebiyle iyileştirici özelliklere" sahip.
BALIN ZARARLARI
- Fazla kilolu ve şeker hastalığı olan kişilerin bal tüketmesi önerilmez. - 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmesi sakıncalıdır. - Fazla tüketimlerde kusma, yüksek ateş, ishal, baş dönmesi gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. - Yüksek kalorili olduğu için kilo alımını hızlandırır.
Sabahları ballı ılık bir bardak su içmek sindirim sisteminizi iyileştirmeye yardım eder. Balın antiseptik etkisi midenizdeki asitlik derecesini hafifletir. Kalın bağırsağınızın susuz kalmasını önler ve kabızlık sorunu yaşamazsınız.
Ballı ılık su içmenin vücuda etkileri
Ilık su boğazınızı yumuşatırken bal da boğazınızın ince bir tabakayla örtülmesini sağlar. Bu yumuşatıcı etki ile birlikte öksürüğün giderilmesine yardım eder. Uyku kalitesini arttırır. Üst solunum yolunu açarak rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur.
İbrahim Saraçoğlu, idrar yolu enfeksiyonu şikayetinde olan kişilere karnabahar kürünü önermektedir. Yapmanız gerekenler ise kaynattığınız karnabaharın suyunu günde 3 defa olacak şekilde tüketmek. Karnabahar vücudunuzdaki mikropların atılmasında önemli bir rol oynayacaktır.
Antibiyotik kullanımının geç kalındığı noktalarda idrar yollarında ve mesanede oluşan bakterileri temizlemek zorlaşabilir. Bu nedenle antibiyotiğin etkisiz olduğu idrar yolu enfeksiyonlarında bol su tüketimi ve sık idrara çıkma, enfeksiyonu temizleyecek en etkili yöntemlerden biridir.
Sirkeli su idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? Elma sirkesi çok konuda olduğu gibi enfeksiyonları yok etme konusunda da faydalıdır. Bir bardak suyun içine birkaç kaşık elma sirkesi ilave ederek içmek idrar yolu enfeksiyonunu idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelebilir.
Baharatlı ve ekşili gıdalardan uzak durulmalı, C vitamini yönünden zengin besinler tüketilmelidir. Sigara ve alkol kullanımı varsa da bırakılmalıdır. Genellikle birçok kişide idrarı tutma gibi kötü bir alışkanlık da vardır. Oysaki idrarı uzun süre tutmak mesane kasının fazla gerilmesine yol açar.
Maydanoz, iyi bir idrar sökücü olarak bilinmektedir. Maydanozun yanında havuç ve salatalık suyunun da idrar yanmasına iyi geldiği belirlenmiştir. Ayrıca maydanozun çiğ olarak ve düzenli bir şekilde tüketimi araştırmalara göre önerilmektedir.
İdrar yanmasına ve kasık ağrılarına en iyi gelen şey sudur. Düzenli tüketilen ve bol miktarda içilmesi önerilen su, idrar yollarında oluşan mikrop ve enfeksiyonun ortadan kalkmasına yardımcı olur. Aynı zamanda ayakların ve bacakların sıcak tutulması da idrar yanmasını geçiren tedavi yöntemlerinden biridir.
Düzenli olarak ballı limonlu su içmek detoks etkisi yaparak toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Karaciğer fonksiyonlarının iyileşmesine yardımcı olur. Bu sayede vücudun savunma mekanizması yani bağışıklık sistemi güçlenir. Kişi hastalıklar ile daha kolay başa çıkmaya başlar.
Balın sıcak içeçeklere katılarak tüketiminde temasın bir sakınca yoktur. Balın çaya, bitki çaylarına, sıcak suya katılması balın bozulmasına sebep olmaz. Balın bozulmasına ve değer kaybetmesine sebep olan etkiler daha uzun süreli sıcaklıklardır.
Serotonin ayrıca kaliteli uykuyu destekleyen bir hormon olan melatonine dönüştürülür. Bal güçlü bir antiseptiktir, bu nedenle aç karnına bir kaşık bal yemek tavsiye edilir. Bu basit ritüel, sindirim sistemi ile ilişkili çeşitli hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.
Soğuk bal şerbeti ishale çok faydalıdır. Kısa sürede durdurur. Kolesterol: Kolesterolü düşürür.
Ballı limonlu su öksürük ve boğaz ağrılarının iyileşmesine de yardımcı olur. Limon suyu metabolizmayı geçici olarak hızlandırarak kalori yakmaya yardımcı olur. Bu yöntem kilo vermenizi destekleyebilir. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye ek olarak tüketilebilir.
Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Kan dolaşımını hızlandırarak yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Kalp ve damar sağlığını koruyan ballı su kalp krizini en aza indirir. Boğaz ağrısına iyi gelir ve kronik öksürüğü hafifletir.
Göğsü ve ciğerleri temizler, idrarı artırır, balgamın doğurduğu öksürüğe iyi gelir. Bulundurduğu enzimler sayesinde bağırsaktaki mantarları ve zararlı bakterileri yok eder.Kalp, çarpıntı ve yüksek tansiyondan şikayet edenler için çok yararlı bir besin maddesidir.
Bal, günlük olarak tüketilebilecek en iyi doğal bileşendir. Balın ılık suyla içilmesi vücuda yardımcı olur. Güne bir bardak ılık su ve bal ile başlamak, bir fincan kahve / çaydan daha faydalıdır. Bu, dengeli ve besleyici bir kahvaltı ile birleştirildiğinde, vücuda gün boyu enerji verir.
Karatay, yaptığı açıklamada, ekmek, bal ve pekmezden uzak durulması gerektiğini ileri sürdü. Balın sıvı şeker olduğunu iddia eden Karatay, "Yüzde 60 fruktoz, yüzde 40 glikozdur. Bal da pekmez de sıvı şekerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri