Balı kahvaltıda ekmeğinizin üzerine sürerek; doğranmış elma, muz gibi meyvelerin üzerine ekleyerek, çocuğunuzun meyve püresine, mamasına ilave ederek; keklerinizi, kurabiyelerinizi balla birlikte servis yaparak tüketebilirsiniz. Bal-kaymak, bal-tereyağı birbirine en yakışan ikililerdir.
Bal, günlük olarak tüketilebilecek en iyi doğal bileşendir. Balın ılık suyla içilmesi vücuda yardımcı olur. Güne bir bardak ılık su ve bal ile başlamak, bir fincan kahve / çaydan daha faydalıdır. Bu, dengeli ve besleyici bir kahvaltı ile birleştirildiğinde, vücuda gün boyu enerji verir.
Balın içine kestiğiniz limon dilimlerini atın, bekletip tüketin. Tarçın ve bal karışımı bağışıklık sisteminizi destekleyecektir, bunu yaparken aynı zamanda yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları ile mücadele eden vücudunuza yardımcı da olacaktır.
TATLIDAN SONRA İÇİLEN SUYA DİKKAT!
Tatlının arkasından kesinlikle su içilmemeli. Çünkü su, ani şeker yükselmelerine neden olur. Bu da kalp krizi ve inmeyi tetikler.
Balı günlük beslenmeme nasıl ilave edilebilirim? Balın sağlık üzerine etkilerinden bahsedebilmek için yetişkinlerin günlük 3-5 yemek kaşığı ya da 6-10 tatlı kaşığı bal tüketmeleri gereklidir. Bu miktar yaklaşık olarak 50-80 gr.'a denk gelmektedir. Çocukların ise kilo başına ortalama 1 gr. bal tüketmesi uygundur.
İlgili 17 soru bulundu
Göğsü ve ciğerleri temizler, idrarı artırır, balgamın doğurduğu öksürüğe iyi gelir. Bulundurduğu enzimler sayesinde bağırsaktaki mantarları ve zararlı bakterileri yok eder.Kalp, çarpıntı ve yüksek tansiyondan şikayet edenler için çok yararlı bir besin maddesidir.
Bal, içerdiği antioksidan sayesinde vücudu iltihaptan korur. Vücutta oluşan iltihap, kanser, kalp sağlığı, otoimmün bozukluklara sebep olarak çeşitli hastalıkları beraberinde getirebilir. Antimikrobiyal etkisinden dolayı yaraların iyileşmesini hızlandırarak mide şikayetlerinin azalmasına da katkıda bulunur.
Potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminleri içeren yoğurt, kalp-damar hastalıklarına karşı güçlü bir koruyucu görevi üstleniyor. Ballı yoğurt ise bu faydaların daha hızlı bir şekilde vücuda karışmasını sağlıyor.Bu nedenle haftada bir gün bu karışımı tüketmeye çalışın.
Karatay, yaptığı açıklamada, ekmek, bal ve pekmezden uzak durulması gerektiğini ileri sürdü. Balın sıvı şeker olduğunu iddia eden Karatay, "Yüzde 60 fruktoz, yüzde 40 glikozdur. Bal da pekmez de sıvı şekerdir.
BALIN ZARARLARI
- Fazla kilolu ve şeker hastalığı olan kişilerin bal tüketmesi önerilmez. - 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmesi sakıncalıdır. - Fazla tüketimlerde kusma, yüksek ateş, ishal, baş dönmesi gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. - Yüksek kalorili olduğu için kilo alımını hızlandırır.
Bağırsak dostu olan bal ve limon karışımı sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlar. İçindeki bal sayesinde tatlı ihtiyacını karşılar ve aynı zamanda vücuda enerji de verir. Diyet listelerinde sıkça rastlanan ballı limon karışımı her sabaha tüketilebilir.
Ceviz ve bal karışımı; beyin konsantresini artırarak halsizlik, yorgunluk ve baş ağrısını engeller. Soğuk havalarda bir kaşık olarak düzenli tüketilen ballı ceviz , vücudun direncini artırır. Cevizin içerisinde kalsiyum, demir, bakır, çinko ve selenyum gibi birçok mineral vardır.
Ballı ılık su içmenin vücuda etkileri
Ilık su boğazınızı yumuşatırken bal da boğazınızın ince bir tabakayla örtülmesini sağlar. Bu yumuşatıcı etki ile birlikte öksürüğün giderilmesine yardım eder. Uyku kalitesini arttırır. Üst solunum yolunu açarak rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur.
Balda bulunan antioksidanlar tansiyonu düşürür. Araştırmalar antioksidanların arterlerin (atardamarların) tıkanmasını önlediğini ve kalp ile ilgili bazı hastalıklarla mücadeleye yardımcı olduğunu göstermektedir. Geceleri bal yemek tansiyon yüksekliğinden koruyacaktır.
Fakat doğal, sağlıklı ve bir lezzet bombası olan besin alternatifimiz bulunuyor: Bal! Bal tüketimi, tüm dünyada en çok sevilen "tatlı" besin alternatifi olarak değerlendiriliyor. Her gün bir kaşık bal tüketmek, vücudunuzda düşünmediğiniz faydaları sağlayabilir.
İşte gece uyumadan hemen önce yenen balın sağlığa faydaları... İyi bir gece uykusu sağlar Bal, triptofan denilen ve rahatlamanıza yardımcı olan bir hormon içerir. Ayrıca glikojen içerir, bu yüzden uykudan önce tüketmek, adrenalin akışını önlemenize ve iyi bir gece uykusuna yardımcı olur.
Kapağı açıldıktan 6 ile 8 hafta sonra buzdolabında saklayabilirsiniz.
Genel olarak açık hatları ile bal birçok farklı faydası üzerinde önemli bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda bir doğal tatlandırıcı olarak tüketilir. Dengeli ele alındığı ve abartı olmadığı takdirde bal kilo aldırmaz.
'Bal sıvı şekerdir, içinde yüzde 60 fruktoz, yüzde 40 glikoz var, vücudunuzu yağlandırır...
Balla yoğurt birleştiğinde ise büyük bir şifa ortaya çıkar. Bir kase yoğurdun içerisine 1 tatlı kaşığı bal eklemek yeterli oluyor.
Bağışıklık sistemi: Yoğurt, bağışıklık sistemini güçlendiren probiyotik bakteriler içerir. Bal da antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Bu nedenle, bal yoğurt karışımı bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir.
Özetle, bal, limon ve yoğurt karışımı, sağlık açısından birçok faydası olan doğal bir karışımdır. Bu karışımın düzenli tüketimi, bağışıklık sistemini güçlendirir, soğuk algınlığına ve boğaz ağrısına iyi gelir, sindirim sorunlarını hafifletir ve genel olarak sağlığı destekler.
Deli bal özellikle Karadeniz bölgesinde, orta yaş üzeri erkeklerde cinsel güç artırıcı olarak kullanılmaktadır.
İçecek ılındıktan ve içilecek kıvama geldikten sonra bal ve pekmez ilavesi yapınız. Hem bal ve pekmezin şifalı bileşenlerini öldürmemiş hem de zararlı olabilecek etkilerinden kurtulmuş olursunuz.
Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri