Balık kızarttıktan sonra bir tencereye su koyun, suyun içerisine biraz sirke veya limon suyu ve hoş bir koku vermek için de defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin ve kaynatın. Bu mutfağındaki balık kokusunu alıp güzel kokmasını sağlayacaktır.
Balıkları kızarttıktan sonra eve sinen kokuyu yok etmek için bir cezveye yarısı su, yarısı sirkeden oluşan bir karışımı doldurup bir süre kaynatın. Kısa bir süre içinde evdeki kokudan kurtulduğunuzu göreceksiniz.
Bir tencereye biberiye, defne yaprağı, portakal, limon, mandalina kabukları ve su ekleyerek kısık ateşte kaynatın. Bir süre sonra tencereden çıkan buhar ve kokular tüm odalara yayılarak balık kokusunu ortadan kaldırır.
Balık kokusuna en iyi gelen şey limondur. Balık pişirdikten sonra ortaya çıkan kötü kokuyu gidermek için limonu dilimleyin. Tavadaki kızgın yağın içerisinde kestiğiniz limon dilimlerini ekleyin ve kızartın. Bu esnada kokunun dağıldığını göreceksiniz.
Ocağın en ufak gözünü kullanarak küçük bir porselen fincan içerisinde toz şeker eritin, karamelize şeker kokusu balık kokusunu bastırır. Teflon tavada siyah kuru çayı kavurup duman çıkmaya başladıktan 10 saniye sonra ocağın altını kapatın, çayın balık kokusunu nasıl yok ettiğine inanamayacaksınız.
İlgili 21 soru bulundu
Defne yaprağını mutlaka deneyin!
“Yok fırında balık mı olurmuş canım?” diyorsanız, balığı kızartırken tavanın içine atacağınız birkaç dal defne yaprağı hem balığa güzel bir aroma verecek hem de yayılan kokunun bir miktar da olsa azalmasını sağlayacak.
Balık pişirme işlemi bittikten sonra bir kaba su , defne yaprağı , tarçın , karanfil , sirke ve limon koyun. Bu karışımı kaynatın. Bu sayede eviniz balık kokusundan arınacak ve hoş bir kokuya sahip olacaktır. Ayrıca balığı kızarttığınız tavaya , bir kaç tutam maydonoz da atabilirsiniz.
Bir tavada tarçın kavurmak ya da tavaya sinen kokuyu limon ve kahve telvesiyle ovarak yok etmek de size yardımcı olacak pratik önerilerdir. Daha kalıcı ve profesyonel bir çözüm istiyorsanız Dion ile ocak, fırın, gril, tava ve tencereleri temizleyebilir ve tüm mutfağa sinen balık kokusundan kolayca kurtulabilirsiniz.
Bu noktada bulaşık makinesine bulaşıkları dizmeden önce her zaman sudan geçirdiğimiz bulaşıkları balık yenen günlerde daha özenli bir şekilde sudan geçirmek ve makinenin kapağına bir miktar çamaşır suyu dökmek balık kokusunun makineye sinmeden yıkanmasını sağlayacaktır.
Bunun için, tavanın tabanını kaplayacak miktarda yağ ısınmalıdır. Isıtılan yağa balık yerleştirilir ve her iki tarafı da altın sarısı olana kadar kızartılır. Her iki tarafı da eşit miktarda kızaran balık, kağıt havlu üzerine alınmalıdır. Bu işlem, balığın fazla yağını emer ve daha sağlıklı bir yemek sunar.
özellikle palamut gibi balıklarda. çünkü kokuya sebebiyet veren şey bilhassa derisidir yağlı kısımlarıdır. fileto çıkarmak işe yarayabilir o bakımdan. 8. az kokan balıkları seçebiliriz. hamsi, sardalya, lüfer bunlar çok daha yağlı olduklarından daha çok kokar.
Tuz akvaryumun ilk kurulduğunda ve su değişimlerinde kullanılmalıdır. Örneğin 135 litre bir akvaryumda 45 litrelik bir su değişiminde 6 çay kaşığı tuz eklenmelidir.
Evin içinde gelen kötü bir balık kokusu fark ederseniz, muhtemelen arızalı kablolarınız vardır. Uzmanlara göre teller ve plastik parçalar yandığında veya eridiğinde balık kokusu yayar.
Çalışmada kullanılan kokular (Anason, karabiber, karanfil, kekik, kimyon, nane, sarımsak, soğan ve tarçın).
YUMUŞATICIYI CEZVEDE KAYNATIN. Evde kalıcı güzel koku istiyorsanız çözümü yumuşatıcı kaynatmak. Evinizde bu iş için ayırdığınız bir cezve ile cezvenin yarısını yumuşatıcı doldurarak kaynatabilir, ardından buharlaşan ve havaya karışan yumuşatıcı ile evin dört bir yanı misler gibi kokabilir.
Çiğ Balık Kokusunu Gidermek
Balık kokusunu gidermek için pişirmeden önce 20 dakika sütte bekletebilirsiniz. Bu balıktaki kötü kokuların gitmesini sağlayacaktır. Alternatif olarak su ile limon suyunu karıştırıp balığı bu karışımın içine yatırabilirsiniz.
Sonrasında tavayı ateşe koyup içine Türk kahvesi ya da hazır kahve koyarak yakmak ve yeniden yıkamak da bir çözüm. Zira yanmış kahve kokusu havadaki balık kokusunu hafifletir.
Önce bir fincan karbonatı, ardından iki fincan sirkeyi lavaboya dökün. Köpürdüğünü göreceksiniz. Bu şekilde birkaç dakika bekleyin ve üzerine sıcak su dökerek giderden borulara ulaşmasını sağlayın.
Bu kokuyu gidermek için döküm tavanın kaba temizliğini yapın. Ardından birkaç dilim limonu tavanın içine bırakın ve 1 bardak suyla kaynatmaya başlayın. Birkaç dakika sonra tüm suyu dökün ve nemli bir bezle son temizliği yaparak bitirin.
Doğal kokular içerisinde yer alan lavanta, nane, limon, çam ve narenciye gibi notaları evin güzel kokması için tercih edebilirsiniz. Ev nasıl güzel kokar diye düşünüyorsanız aromatik kokuları yaşam alanınızın farklı yerlerine yerleştirerek ortamın havasını ferah ve hoş kokular ile doldurabilirsiniz.
Hem Antiseptik Hem Temizleyici: Sirke
İçerisinde asitli bileşenler taşıyan sirke de kötü kokuları yok etmek için oldukça uygundur. Ev temizliğinde sıkça tercih edilen sirkeyi kötü kokularınızı gidermek için de kullanabilirsiniz. Dilediğiniz sirke türünü tercih edebilirsiniz ancak beyaz sirke en ideali olacaktır.
Bir cezve içine 1 adet limonu dilimleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Sonrasında bu suyu kaynatın. Su kaynadığı esnada limonun ferah kokusu etrafa yayılmaya başlayacaktır. İsterseniz bu suyu kullanarak, tezgah ya da fayansları da silerek odanın tamamından yanık kokusunu arındırabilirsiniz.
Sirke kaynatın. Olmadı portakal & mandalina kabuğu kaynatın. Mutfağın duvarlarını silebilirsiniz, o da koku tutar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri