7. Sirkeli Suda Bekletmek Balıklarınızı buzluktan çıkardıktan sonra daha lezzetli hale gelmeleri için bir süre sirkeli suyun içerisinde bekletebilirsiniz.
Temizleme işlemi için sirke kullanma ihtiyacı duyuyorsanız, yıkayabilirsiniz. İlk olarak hamsinin içini çıkardıktan sonra, sirkeli suya koyarak 10 dakika kadar bekletmeniz, hamsinin daha iyi temizlenmesini sağlayacaktır. İsterseniz sirkeli suyun içerisine biraz tuz ekleyerek, hamsinin tadını da güzelleştirebilirsiniz.
Balığı soya sosu ve sirke ile marine etme
Özellikle siyah etli balıklara çok yakışan bu marinasyon sosu için 1 çay bardağı soya sosunu bir kaseye alın ve içine yarım çay bardağı elma sirkesi, 2 yemek kaşığı esmer şeker ve 1 yemek kaşığı kadar ince ince dilimlenmiş taze zencefil ilave edin ve güzelce karıştırın.
Tuzlu balıklar suda bekletilerek balık dokusunun su alması ve dokuda bulunan tuzun ise suya geçmesi sağlanır.
Hamsiler temizlenir. Sirkeli suda yarım saat bekletilir. Sonra suyu süzülür ve süzgeçte 10 dakika kadar suyunun süzmesi beklenir.
İlgili 24 soru bulundu
Sirkeli suda yıkayın
Dr. Saygı'ya göre, elma, armut, üzüm, domates gibi yüzeylerinde pürüz olmayan meyveleri 1/3 oranındaki sirke ve su karışımı ile sprey etmek temizlemeyi kolaylaştırır. Meyve veya sebzeleri sprey ederek tamamen yüzeylerini kapladıktan sonra 60 saniye dinlendirmek gerekiyor.
Sirke Kullan
Eğer koku halihazırda çevreyi sarmışsa mutfağa sinen balık kokusu nasıl giderilir çözmek için mükemmel bir Kendin Yap çözümü var. Üç yemek kaşığı beyaz sirkeyi ve bir bardak suyu bir tencerede karıştırıp birkaç dakika kaynat. Sirke asidiktir ve kokular alkalidir, bu da kokuları nötralize etmesini sağlar.
Balıkları pişirmeden önce soğuk suda yıkayın. Derileri çok narin olduğu için balıkları denizden çıkar çıkmaz hemen pişirmeyin. Taze balık pişirme sırasında çabuk dağılacağı için pişirmeden önce buzdolabında 4-5 saat dinlendirmeniz daha iyi olacaktır.
Bu balıklar arasında alabalık, levrek, uskumru, somon ve ton balığı yer alır. Ayrıca sargoz, lüfer, çipura, köpek balığı gibi türler de tuzlu suda yaşamlarını devam ettirir.
İlk olarak balığınızı kan kalmayacak şekilde iyice temizleyin ve yıkayın. Ardından elinizi ıslatarak tuza batırın. Fakat kullanacağınız tuz; kaya tuzu, iyotlu tuz ya da deniz tuzu değil iyotsuz sofra tuzu ya da konserve tuzu olmalı. Elinize yapışan tuzlarla karın boşluğu dahil balığı iyice ovalayıp tuzları yedirin.
7. Sirkeli Suda Bekletmek
Balıklarınızı buzluktan çıkardıktan sonra daha lezzetli hale gelmeleri için bir süre sirkeli suyun içerisinde bekletebilirsiniz. Böylece balıklarınız daha gergin ve parlak görünecektir.
Balığın üstüne limon sıkılmaz. Limon, omega-3 ile etkileşime girdiğinde onu bozar, etkisini yitirmesine neden olur. Balık yağı birçok şeye iyi gelirken kadınların en çok merak ettiği soruların başında ''Balık yağı kilo yapar mı?
Tuzlu Balık - Van
Genellikle avlanmanın yasak olduğu bahar ve yaz ayları için hazırlanır. Temiz suyla yıkanan balıkların suyu iyice süzüldükten sonra geniş bir leğende tuzlanarak her gün karıştırmak suretiyle üç gün bekletilir.
Sirke müthiş bir bakteri öldürücüdür, suya 3-4 damla damlatıp 5 dakika beklemek yeterli olacaktır.
Eğer sıvı yağda kızartıyorsanız balığın sadece 2/3'ünü kaplayacak kadar yağ koymalısınız. Tereyağında kızartacaksanız derin bir tavada yüksek ısıda kızartmalısınız. Etli ve yağsız balıklar kızartmaya en uygun balıklardır. Balık kızartırken yağın ısısı mutlaka 165 dereceden fazla olmalıdır.
Sirkeli Su İçmek
Sirke, özellikle de elma sirkesi hemen her evde bulunan ve yüzyıllardır yemeklerde doğal bir şifa kaynağı olarak kullanılan ekşi bir meyve suyudur.
➢Bu tek yönlü filtre nedeniyle çoğu deniz balıkları tatlı suya atılırsa dokuları dışarıdan su alarak hücreleri patlar. ➢Tatlı su balıkları da tuzlu suya atıldığında su kaybederler ve susuzluktan ölürler.
Hamsi, subtropikal iklim denizlerinde 400 metre derinliğe kadar olan alanda yaşayan oseanodrom bir tuzlu su balığıdır. En iyi uyum sağladığı su sıcaklığının 21 °C olduğu kabul edilmektedir. En çok Karadeniz, Azov Denizi, Marmara Denizi, Akdeniz ve Peru'da yaşamaktadır.
Tuzda balık, levrek balığı ile hazırlanan bir yemektir. Balığın sofra ve deniz tuzuyla marine edilmesiyle hazırlanır. Fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.
Bayat balık suda havada kalır. Taze balığın ağız kısmı genelde kapalıdır. Bayat balığın ağız bölümü açılmaya başlar. Taze balıkta, doku kılçıklarından daha zor ayrılır.
Bu tavalar yardımıyla küçük ve orta büyüklükteki balıkları yakmadan pişirmek mümkün. Genellikle grill tavaların tercih edildiği bu süreçte, çelik tavalar farklı yemekler için kullanılıyor. Çünkü balığın en iyi piştiği tavanın zemini yanmaz ve yapışmaz olduğu için çelik ürünlerde bu özellik bulunmuyor.
Hamsi, istavrit ve mezgit gibi küçük balıkları kızartırken, tavaya yağ koyup kızdırdıktan sonra unladığınız balıkları aralıksız olarak ve düzgünce dizmelisiniz. Balıkları tek tek çevirmek yerine tavanın üzerine bir tabak ya da kapak kapatarak, tek bir hamlede ters yüz edin.
Balık pişirmeye başlamadan önce geniş bir kabın içerisine 2-3 yemek kaşığı karbonat döküp, ocağın yakınına bırakın. Karbonatlı su karışımı balık kokusunu emer ve yayılmasını önler. Ayrıca bu karbonatlı suyu pişirme işleminden sonra tavayı yıkamak için de kullanabilirsiniz. Tavanızda balık kokusundan eser kalmaz.
Balık pişirme sürecinde ve bunaltıcı sıcaklarda üstün performans deneyimi sunan aspiratörler ortamı hijyenik hale getirecektir. Balık pişirme işlemi sonrasında tencerede vanilya kaynatarak da balık kokusunu giderebilir; evinizden ve mutfağınızdan buram buram vanilya kokusu gelmesini sağlayabilirsiniz.
Hem Antiseptik Hem Temizleyici: Sirke
İçerisinde asitli bileşenler taşıyan sirke de kötü kokuları yok etmek için oldukça uygundur. Ev temizliğinde sıkça tercih edilen sirkeyi kötü kokularınızı gidermek için de kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri