Eğer balığı poşete koymadan önce bir iki gün aç bırakırsanız ve poşetşin üçte birini su gerisini hava doldurursanız ve su da sıcak ise ortalama 12 saat kadar yaşabiliyorlar.
Petshoptan aldığınız beta balığını bir süre poşette oda sıcaklığının 24-25 derecelerde olduğu ortamlarda tutabilirsiniz. Merak etmeyin ölmez.
2 gün bir balık için hiçbir şeydir. Merak etmeyin,yem konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
Balıkları tek tek poşetlere koyarak taşıyın. Taşınacak mesafe arttıkça daha büyük poşetler ve daha fazla su kullanın. Poşetin ağzını bantlayabilir veya lastik kullanabilirsiniz. Poşetin ağzını su sızmayacak şekilde kapattıktan sonra ikinci bir poşete daha yerleştirin bunun ağzını da aynı şekilde kapatın.
Balıkların vucudu nemli kaldığı sürece 3-4 saate kadar yaşar diye hatırlıyorum.
İlgili 22 soru bulundu
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Eğer daha uzun süre muhafaza edilecekse muhakkak temizlenip buzdolabına konulmalıdır. Buzdolabının +5 derecelik bölmesinde 3 güne kadar balıklarınızı saklayabilirsiniz. Balıklarınızı daha uzun süre muhafaza etmek istiyorsanız derin dondurucuya ihtiyacınız olacaktır.
Akvaryum veya kapaklı cam kavanoz (hava cihazı ile birlikte) içerisinde sadece balığın hayata kalabileceği kadar su ile.Ağzı açık plastik torba içerisinde balık taşımasına izin verilmemektedir ve uçağa kabul edilmeyecektir.
Kutuyu etiketleyin: Kutunun üzerine gönderici ve alıcı bilgilerini içeren etiketleri yapıştırın. Ayrıca "Dikkat, Canlı Hayvan" veya "Fragile" gibi uygun uyarıları da ekleyin. Kargo şirketiyle iletişime geçin: Güvenilir bir kargo şirketiyle iletişime geçin ve balığı göndermek istediğinizi belirtin.
Yani kendiniz getiricekseniz pek bir problem olmaz, fakat kargo şirketinin bu işi bilip bilmemesi çok önemli. Öncelikle balık gönderecek kişinin bilgili olması gerekir. Balıklar ebatlarına göre 1er yada 2 şer büyük ve uzun poşetlere konularak içerisine oksijen basılır.Poşetin su miktarı fazla olmamalıdır.
Yaşamın kaynağı olan su, canlıların vücutlarında farklı yoğunluklarda bulunur. Bu, suyu tüm canlıların -su içinde yaşayanlar da dâhil- fizyolojik olarak kullandığı anlamına gelir. Evet, balıklar da su içer.
Balıklar da uyur ama balıkların göz kapakları yoktur. Bu nedenle uyurken gözlerini kapatmazlar. Aslında balıkların uykusu bir çeşit dinlenme hâlidir. Uyurken balıkların birçoğu diğer zamanlara göre çok daha az hareket eder.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır.
Normalde yetişkin balıklar 3 gün sorunsuz kalabilir ama dönüşünüz gecikir vs. aksilikler çıkabilir diye en iyi seçenek otomatik yem makinası kullanmak..
Evlerde beslenen balıkların yaşam süresi ortalama beş ile yedi arasında değişmektedir. Sazangiller ailesinden olan tatlı su balıkların ömürleri ise 15 ile 20 sene aralığındadır. Bu süre yaşamlarını sürdürdükleri alana göre değişebilmektedir.
Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler. Ancak balığınızın öncesinde iyi ve düzenli besleniyor olması, sağlıklı olması gerekmektedir.
Tatil yemleri balıklarınızdan uzak olduğunuz zamanlar balıkların aç kalmaması için kullanabileceğiniz yem çeşitleridir. Normal yemlerden farklı olarak yavaş salınımlı şekilde balıklara ulaşır. Böylelikle sürekli olarak yemleme yapmanız gerekmez.
Bir seferde eklenecek su miktarı balıkların suyun miktarının üçte biri kadar olup, yaklaşık 5-10 dk aralıklarla su eklemesi yapılmalıdır. Toplamda 3 sefer su ekleyerek ilk su miktarının iki katına ulaşılır. Ardından balıklar kepçeyle kovadan alınıp akvaryuma eklenir.
Ben uzun zamandır kendi yatak odamda iki adet akvaryum kullanıyorum ve bir zararını görmedim,Sizde odanızda tankınıza yer verebilirsiniz fakat buhar camlarını filan taktırmayı ihmal etmeyin. Akvaryum evinizin güneş görmiyen bir yerinde olması daha mantıklıdır.
Ancak unutulmaması gerekir ki fanuslar hiçbir balık için yeterli değildir. Eğer balıklarınızın sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesini istiyorsanız fanus yerine akvaryum tercih etmeniz gerekir.
Balıkları buzdolaplarının +5 dereceli raflarında 3 gün saklayabilirsiniz. 0 ve -5 dereceli buzluklarda bu süre ortalama 14 gündür. -18 derecelik deep freeze'lerde küçük balıklar 3 ay, lüfer gibi balıklar 5-6 ay, büyük balıklar ise ortalama 6-8 ay kadar saklanabilir. -25 dereceli deep freezelerde bu süre daha fazladır.
Balığı kağıt havluyla iyice kurulayın. Balıkları, aralarına kağıt havlu yerleştirerek Koroplast Büyük Boy Kilitli Poşetin içine koyun. Havasını alarak kapatın. Buzdolabının serin bölgesinde saklayın.
Balıklar genellikle oda sıcaklığında (20 C) 24 saat süre ile tazeliklerinden bir şey kaybetmeden durabilirler. Bu kış ayları için geçerli olup yaz aylarında klimasız yerlerde bu süre oldukça kısalır. Eğer bu süre 24 saati geçecekse muhakkak temizlenip buzdolabına konulmalıdır.
Balığın Tazeliğini Anlamanın Püf Noktaları
Taze balığın etli kısmına dokunduğunuzda eti daha diridir. Ancak balığınız yumuşamışsa balık bayattır. Taze balığın pulları kolay bir şekilde kopmaz ve rengi parlaktır. Balık yeterince parlak görünmüyor ise yüksek olasılıkla bayattır.
Eğer yazın oda sıcaklığında bekletecekseniz bulunduğunuz ortamda klima olmalıdır. Eğer bekletme süreniz 20 saati geçecekse temizlenerek buzdolabına konulmalıdır. Buzdolabının normal katında (buzluk kısmı değil) 3 gün dayanabilir. Buzlukta ise buzdolabının cinsine göre değişiklik gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri