Sarımsak suyunu enjektöre çekip, balığınızı ıslak elinizle tutup, ağzını açmasını bekleyeceksiniz. Sonra sarımsak suyunu ağzına koyacaksınız. Bir 15-20 saniye yutmasını bekleyin. Geçmiş olsun.
Balığın yüzeyde veya yan tarafında yüzdüğü pozitif kaldırma bozukluğu, özellikle akvaryum balıklarında yüzme kesesi hastalığının en yaygın görülen şeklidir. Büyük olasılıkla, neden yüzme kesesinin aşırı şişmesidir. Aşırı şişirme genellikle arka kamarada gerçekleşir.
Murat bey balığınızın hava kesesi patlamış olduğu için denge sorunu yaşıyor. Düzelmek için çabalayıp bir miktar yüzdükten sonra yorulup kendini bıraktığında ters dönmesi bu nedenle yaşanıyor. Bu halde daha fazla acı çektirmek yerine balığınızın hayatına son verebilirsiniz.
Dinlenmiş su varsa hemen suyun bir kısmını değiştirin ve havalandırmayı mümkün olduğunca fazla tutun. Başka bir sorun olmadığından emin misiniz? Havasız kalan balıklar suyun üzerine çıkarlar, tabi kendilerinden geçmedikçe. PH nitrit nitrat seviyeleri çok iyi durumda.
TEKİRDAĞ - Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Su Ürünleri Teknisyeni Reyhan Çakır, temmuz ve ağustos aylarında kefal balıklarının su yüzeyinde görülmelerinin olağan bir durum olduğunu, balıkların havanın sıcak olmasından dolayı su yüzeyine çıktığını belirtti.
İlgili 34 soru bulundu
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
Oksijenin suya doğal yollarla girmesinin iki olasılığı bulunur: su yüzeyinden içine doğru difüze eder ki bu durum su yüzeyinin çalkalanmasıyla artırılabilir ya da akuatik bitkiler fotosentez esnasında bu oksijeni üretir.
Solunum, yaprakçıkları çevreleyen suda erimiş oksijenle kılcal damarlarda dolaşan kanın alyuvar hücreleri arasında olur. Oksijenin kana geçebilmesi için suyun devamlı olarak solungaçların üzerinden geçmesi gerekir. Balık, suyu ağzından alır, solungaç yaprakları üzerinden geçirir. Bu arada oksijen difüzyonla kana geçer.
-Düzenli olarak haftada bir kez %25-30 su değişimi (akvaryum ısısına eşit ve 1 hafta dinlendirilmiş su), -Balıkların diyetine uygun yemlerle aşırıya kaçmadan besleme, -10 günde bir akvaryum içinden alacağınız su ile iç filtrenin süngerini temizleme. Dış filtre varsa 3-4 ayda bir temizleme.
Hava akımı düzenli olmalı. Balığın kendini güvende hissedebileceği saklanma yerleri olmalı. • Aydınlatma düzenli aralıklarla yapılmalı. Vitamin kompleksleri mutlaka verilmeli. Karantina akvaryumunun suyu her gün ya da gün aşırı değişmeli.
Renk koyulaşır, saklanmayı tercih eder, hastalığın ilk 1- 2 gününde karın şiş ya da tersine içeriğe çökük. Tedavide; balık temiz su bulunan karantina akvaryumuna alınır. Penisilin 1 tablet/50lt 24 saat sonra suyun % 50'si değişir. Tedavi 3 kez arka arkaya devam eder.
Suyun oksijeni bittiği için çıkıyorlar hava motoru yardımıyla bu sorunu gidere bilirsiniz.
Bayat balık suda havada kalır. Taze balığın ağız kısmı genelde kapalıdır. Bayat balığın ağız bölümü açılmaya başlar. Taze balıkta, doku kılçıklarından daha zor ayrılır.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
İkinci olarak tuzun hasta balıklara sodyum ve klorür iyonlarını değiştirebilmeleri ve streslerinin azaltılması , üçüncü olarak nitritin balık tarafından alınmasına engel olmak için, son olarak da “Chilodonella cyprini” gibi parazitlere karşı önlem almak açısındandır.
Balıklar yüzeye çıkıp, ağızlarına sürekli açıp kapatıyorsa büyüj ihyimal oksijen yetersizliği vardır.
Akvaryumcular, en iyi izlenen hükümlerden biri olarak kabul edilen musluk suyunun kullanılmasına bağlıdır. Bu nedenle insanlar için içme suyu olarak çok uygundur.
Biz havadan oksijen alırken onlar çözünmüş oksijenle yaşıyorlar” diyor. Çoğu balık solungaçlarından suyun geçmesiyle nefes alır. Ancak solungaçları zarar görürse veya solungaçlarından su geçemezse balıklar da boğulabilir. Tabii ki teknik olarak suyu solumadıkları suda boğulmazlar ama oksijen eksikliğinden ölürler.
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Belirtileri: Balıklar arası huzursuzluk,didişme,akvaryum dışına sıçrama,kavgalar,küçük balıkların yenmesi. çürümeleri kaçınılmazdır.Akvaryumları bitkilendirmeden önce bitkiler hakkında bilgi almalı ve buna göre düzeni ayarlamalıdır.
Labirentli balıklar oksijensiz suda yaşayabilir. Diğer balıklar sudaki oksijen biterse ölür. Sürekli az oksijenli suda yaşayan balığın doğal ömrü de kısa olur.
Balıklar tatlı su ve tuzlu su balığı olarak ikiye ayrılmaktadır. Tatlı su balıkları solungaçları ve derileri sayesinde suyu absorbe ederler. Tuzlu su balıkları su içmektedir. Tuzlu suda yaşayan balıklar suyu sindirim sistemlerine gönderir.
Dünya yüzeyinin üçte ikisini kaplayan okyanus ve denizlerde yaşayan su yosunları, dünyadaki oksijenin yaklaşık yüzde 80'ini üretiyor. Bu yönüyle dünyanın en önemli oksijen kaynağı olan okyanuslardaki su yosunları, ayrıca su canlıları için de önemli bir besin ve yuvalama alanı olarak dikkati çekiyor.
Bazı yollar şunlardır; Temiz hava solumak için pencereleri açın veya dışarı çıkın. Pencerelerinizi açmak veya kısa bir yürüyüşe çıkmak gibi basit bir şey, vücudunuzun getirdiği oksijen miktarını artırır, bu da genel kan oksijen seviyesini artırır. Ayrıca gelişmiş sindirim ve daha fazla enerji gibi faydaları vardır.
Sıvı oksijen doğal olarak havada bulunan oksijenin ayrımsal damıtma yöntemiyle elde edilmesiyle yapılır. Sıvı oksijen kriyojenik sıvı oksitleyici olarak uzay araçlarının iticilerinde sıvı hidrojen, kerosen ya da metan| karışımıyla beraber kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri