ÖZ: 6 Ekim 1944 yerel saatle 05:34:48 (02:34:48 GMT) de Edremit Körfezi'nde MS: 6.8 büyüklüğünde yıkıcı bir deprem oluşmuştur (Ms = 6.8, Ambraseys, 1988; Mw = 6.7, M0 = 1.38 X 1019 Nm, EMSC; Ms = 6.8, KOERI-UDIM ve ISS). 20-25 saniye kadar süren deprem, Akhisar, Manisa, Tekirdağ, Gönen, Midilli Adası ve İzmir'i ...
17 Ağustos 1999 Depremi'nin yıl dönümüne günler kalırken, deprem üfürükçüleri bu kez de Balıkesir'in Edremit ilçesinde ortaya çıktı.
Bu akşam saat 21.02'de Edremit körfezi 4.5 şiddetinde. gerçekleşen depremle sarsıldı. Altinoluk ta hissedildi.
EDREMİT'TE 24 FAY BULUNUYOR
Yenice, Gönen ve Edremit fayının ürettiği depremlerde can ve mal kaybı yaşanmış. Dolayısıyla Balıkesir ili ölçeğinde 7,2 büyüklüğüne varan deprem üretme potansiyeline sahip faylar var. Bölgede birbirinden bağımsız 24 tane fay parçası bulunuyor.
Edremit fay zonunda
Öte yandan bu bölgede yapılaşma sadece doğayı değil insanları da tehdit ediyor. Zira Edremit birinci dereceden deprem bölgesi. Edremit fay zonu toplam 90 kilometre uzunluğunda.
İlgili 32 soru bulundu
Maden Tetkik Arama Kurumu (MTA) tarafından yayımlanan yenilenmiş haritada Edremit'in altında çok sayıda fay hattı olduğu görüldü.… | Instagram.
BALIKESİR DEPREME DAYANIKLI İLÇELER NERESİ? Jeoloji mühendislerinin söylemlerine göre Balıkesir'de riskin az olduğu bölgeler NEF'in üst kısımlarıdır. Sütlüce Mahallesi ise en güvenilir yerdir.
Balıkesir'de fay nereden geçiyor? Edremit Körfezi'nden başlayan İvrindi-Balya'ya gelen Havran-Balya-Balıkesir fay hattı var. 7-8 kilometre genişliği uzunluğu 120 kilometreyi bulan bu fay hattı.
Ayvalık ve çevresi, Batı Anadolu ve Kuzey Batı fay hattının üzerinde, birinci derece deprem kuşağında yer almaktadır.
Deprem uzmanlarından Balıkesir'in Körfez Bölgesi için uyarı geldi. Uzmanlar Edremit Fayı'nın aktif bir fay olduğunun altını çizerken olası bir büyük depremde tsunami riskinin de olduğunu söyledi.
Şehrimizde 29 Ocak 1898 tarihinde Balıkesir'de şimdiye kadar olmuş en şiddetli depremdir.
1944 yılında 6.9 şiddetinde yaşadığı depremi, Türkiye'de 1902 yılından bu yana yaşanan büyük depremler arasında sayılan Ayvalık, son olarak Haziran ayında Ege Denizinde meydana gelen 5.2 ile sarsıldı.
1939 Erzincan depremi veya Büyük Erzincan Depremi, 27 Aralık 1939 tarihinde merkez üssü Erzincan olan 7,9 Ms büyüklüğünde gerçekleşen deprem.
28 Mart1969'da merkez üssü Alaşehir olan Kandilli. Rasathanesi kayıtlarına göre 6.5 büyüklüğünde ve 8. şiddetinde bir deprem gerçekleşir.
Planlama alanında içerisinde bulunduğu Çanakkale ili, Ayvacık İlçesi,Küçükkuyu Beldesi, 1.derece deprem kuşağında yer almaktadır.
Depremde 53 kişi yaşamını yitirmiş, 50 kişi yaralanmış, 4.651 ev ve iş yeri tamamen yıkılmış ya da ağır hasar almıştır.
BALIKESİR DEPREME DAYANIKSIZ İLÇELER NERESİ? MTA haritasına göre Balıkesir'in en kötü zeminlerinin olduğu yerler şu şekildedir; Çayırhisar, Plevne, Bahçelievler Gündoğan, Halalca, Yakupköy, Balıklı, Çandır, Hotaşlar, Mahmudiye, Aslıhan, Ovaköy, Kepsut, Nusret, Kocaavşar, Gökçeyazı, İvrindi.
ÖZ Bu çalışmada, Türkiye'de birinci derece deprem bölgesinde yer alan Burhaniye (Balıkesir) yerleşim alanındaki ze- minlerin sıvılaşma potansiyeli değerlendirilmiştir.
Uzmanlar bu depremde Marmara Denizi'ne kıyısı olan her şehrin etkileneceği söylüyor. Yani bu deprem sadece İstanbul'u ve Balıkesir'i etkilemeyecek. Marmara Denizi'ne kıyısı olan Yalova, Bursa, Kocaeli, Çanakkale, İstanbul, Tekirdağ ve Balıkesir'in depremden ağır bir şekilde etkileneceği bilinmelidir.
AFAD ve uzmanların açıklamasına göre Türkiye'de fay hattı olmayan veya deprem riskinin en az olduğu illerin arasında Ankara, Antalya, Sinop ve Zonguldak bulunuyor.
Deprem konusunda önlem almak isteyen kişilerin yanıt aradıkları soru “Türkiye'de tektonik deprem riski az olan yerler neresidir?” olmaktadır. Türkiye'de deprem riski az olan yerler arasında; Giresun, Sinop, Ankara, Kırklareli, Rize, Artvin, Edirne, Adana, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman ve Konya bulunmaktadır.
İlçenin bir diğer sorununun da çarpık kentleşme olduğuna dikkati çeken Eryılmaz, sıvılaşma sorunu olan bölgenin aynı zamanda bir deprem bölgesi olduğunu kaydetti. Geçmişte 7,2 büyüklüğünde deprem üreten Havran fayının ilçeden geçtiğini ifade eden Eryılmaz, "Burhaniye'de ciddi bir deprem riski var.
Ayvalık etrafı çöküntü alanları itibariyle deprem riskinde olan bir konumdadır. Edremit Körfezi, Bakırçay-Simav, Gediz-Küçük Menderes ve Midilli çöküntüleri Ayvalık'ta depremsel riskler yaratan ve tektonik hareketlerin gözlendiği bölgelerdir.
Balıkesir'deki depremin merkez üssünde hayat normale döndüBalıkesir'de 5.0 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Akçaköy kırsal mahallesinde hayat normale döndü. Depreme sebebiyle geceyi sokakta yaktıkları ateşin başında geçiren mahalle sakinleri, sabah olunca günlük işlerine devam etti.
1.derece Deprem Kuşağında Yer Alan Balıkesir-burhaniye Kenti İçin Deprem Parkı Önerisi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri