Balıkesir'e bağlı 20 ilçe bulunmaktadır. Merkez ilçeler: Altıeylül. Karesi.
Balıkesir şehrimiz Marmara Bölgesi'nde yer almaktadır. Bu şehrimiz Marmara Bölgesi'nin ise Güney Marmara Bölümü'nde bulunmaktadır. Bu şehrin bir kısmı da Ege Bölgesi'nde bulunur. Balıkesir Türkiye'nin en kalabalık on yedinci şehridir.
İlçe nüfuslarını da açıklayan Binici şu bilgileri verdi: "Balıkesir'in ilçelerine geldiğimizde en büyük ilçesi 176 bin 377 nüfusla Karesi ilçesi, 2. sırada 175 bin 017 ile Altıeylül, 3. sırada 149 bin 469 ile Bandırma, 4. sırada 144 bin 995 ile Edremit, 5. sırada 72 bin 927 ile Gönen, 6. sırada 68 bin 457 kişi ile ...
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Yetki Alanı
Balıkesir ilinin merkezinde, Balıkesir Belediyesinin 27 mahallesi merkez olmak üzere, 42 köy ve belediyeden oluşan Karesi adıyla; 13 mahallesi merkez olmak üzere, 81 köy ve belediyeden oluşan Alteeylül adıyla ilçe ve aynı adla belediye kurulmuştur.
Gömeç, Balıkesir'in en küçük yüzölçümüne sahip olan ilçesidir.
İlgili 37 soru bulundu
İdari bakımdan Balıkesir, 1864 vilayet düzenlemesi ile birlikte Hüdavendigar Vilayetine bağlı sancak olan Karesi'nin merkezidir (Çadırcı, 1997: 368; Baykara, 2000: 121).
Karesi, Türkiye'nin Balıkesir ilinin bir ilçesi. 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile Balıkesir merkez ilçesinin ikiye bölünmesi sonucu ilçe olmuştur.
Balıkesir, 2022 yılında FORBES'in yaptığı araştırmaya göre yaşanılır 15nci şehirdir. Burada dikkatimi şehir ise 4ncü sırada yer alan Tekirdağ. Tekirdağ, güzel bir yerdir, renkli insan yapısı, sade kendi halinde yaşantısıyla. Deniz kenarında çay içmek keyiftir herkes için.
Burhaniye, Balıkesir ilinin Ege Denizi kıyısında bulunan bir ilçesidir.
Balıkesir'in meşhur hediyeliklerinde höşmerim tatlısı sıkça tercih edilmektedir. Her bölgenin kendine özel magnetleri yine Balıkesir ilinde de hediye olarak alınmaktadır. Bunun yanı sıra zeytin ve zeytinyağı, iğne oyası, Balıkesir balı, zeytin şekeri, Balıkesir kolonyası da hediyelik eşya listesindedir.
Nüfusu en az olan ilçesi ise Marmara'dır. Yüzölçümü 14.272 km2 olan Balıkesir il genelinde kilometrekareye 83 kişi düşmektedir. Bu oranla Balıkesir nüfus yoğunluğu yönünden Türkiye'de 31. sırada bulunuyor. Bu nüfusun, oransal dağılımı 593.529 erkek ve 595.528 kadından oluşmaktadır.
Erdek, Balıkesir ilinin kuzey uç bölgesinde bulunan ve Türkiye'nin önemli tatil bölgelerinden birisi olan ilçe. Marmara Bölgesi'nin, Marmara Denizi'ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası'nda Erdek Körfezi'nde yer alır. Türkiye'nin ilk sayfiye yerlerinden birisidir.
Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA`dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra`nın adından, yada Balak-Hisar veya Balık-Hisar`dan geldiği söylenir...
Balıkesir Ayvalık Arası Kaç Kilometre? Balıkesir Ayvalık arası mesafeyi bilmek yolculuğunuzu sorunsuz gerçekleştirebilmeniz için önemli bir bilgidir. İki güzergah arasındaki mesafe 126 kilometredir. Bu durum hem özel araç hem de otobüs için değişmeyen bir bilgidir.
Akçay, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı bir mahalledir.
Balıkesir'e bağlı 20 ilçe bulunmaktadır. Merkez ilçeler: Altıeylül. Karesi.
Kent 1950'lere dek yağ lekesinin dağılmasını andıran bir biçimde ilk yerleşim çekirdeğine bağlı olarak büyümüştür. XIX. Yüzyıl sonuna dek, batı ve güneybatı yönleriyle büyüyen kent, bu alanda konutların eğim sınırına dayanmasıyla birlikte 1900lerin başında kuzeye doğru yayılmaya başlamıştır.
Balıkesir'in insanı sıcaktır, sevecendir, samimidir, misafirperverdir. Balıkesir'i cümlelerle anlatmak çok zor, çünkü Balıkesir birçok yönü ile öne çıkan bir şehirdir."diye konuştu.
Bu kelime genellikle balıkesir şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Balıkesir şeklinde olmalıdır.
Paşaalanı, Balıkesir ilinin Karesi ilçesine bağlı bir mahalledir.
1 Balıkesir yöresinde nüfusu fazla olan Yörük aşiretlerindendir.
İbni Batuta ve diğer arap kaynaklarına göre , Balıkesir şehri Karesi Bey tarafından kuruldu. Karesi Vilayeti, 2.Meşrutiyetin ilanına müteakip, müstakil mutasarrıflık haline getirildi. 1923 yılında, bir kanunla Karesi deyimi kaldırılarak “Balıkesir” sözü aynı zamanda Vilayetin de adı oldu.
Genel Bilgiler. Eski çağlarda (Balıkesir ve civarında Misya'lılar yaşamaktaymış. Bağımsız bir devlet kuramayan Misyalılar; Truva, Hitit, Frig, Pers (İranlılar), Büyük İskender ve Bergama Krallıkları' nın egemenliği altında yaşamıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri