Cam balkonu silmeden önce ilk olarak üst tarafı temizlemeliyiz. İlk önce her bir kanadı teker teker uca kadar sürükleyerek iç ve dış kısmını rahatlıkla silebiliriz. Camı silerken yumuşak ve çizmeyen ürünler tercih etmeliyiz. Cam temizleyici veya deterjan kullanmalıyız.
Sirke: Her türlü cam temizliğinde bir miktar sirke kullanabilirsiniz. Sirkenin anti bakteriyel özelliğinin yanı sıra; bir kap suya bir kaşık sirke karıştırdığınız zaman camlarınız çok daha parlak görünecek ve kolay kolay buğulanma yapmayacaktır.
Çift taraflı cam silici, arkası bezli cam sileceği, mikro fiber cam bezlerini kullanabileceğimiz diğer temizlik malzemeleri ve cam silme aparatları olarak sıralayabiliriz. Gazete, kağıt, vb. eski usul cam temizleme araçları ile nemli camları silmek çok daha zahmetsiz bir biçimde camı pırıl pırıl yapacaktır.
3. Cam silerken mutaka sirke kullanın. Bir sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke ve bulaşık deterjanı koyun. Camları bu şekilde silerseniz daha temiz gözükecektir.
Beyaz sirkeyi, bir miktar şampuan ve su ile karıştırarak bir kabın içine koyun. Karışımı camın üzerine sıkarak temiz bezle camı kurulayın. Kurulama işlemi için gazete kâğıdını da tercih edebilirsiniz. Bu sayede cam üzerinde damla ya da leke kalma ihtimalini de azaltmış olacaksınız.
İlgili 16 soru bulundu
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir.
Camların Temizlenmesi:
En iyi şekilde sıcak su ve temiz bir bez ile yapılır . Camlar çok kirli olduğunda suya biraz deterjan da katılabilir. Dış yüzeyi özel kaplamalı çift camlar için (örn. Güneşten korunma camları) özel temizleme talimatları geçerlidir.
Cam balkonu silmeden önce ilk olarak üst tarafı temizlemeliyiz. İlk önce her bir kanadı teker teker uca kadar sürükleyerek iç ve dış kısmını rahatlıkla silebiliriz. Camı silerken yumuşak ve çizmeyen ürünler tercih etmeliyiz. Cam temizleyici veya deterjan kullanmalıyız.
Kullanım açısından pek çok pratik özellik barındıran cam balkon sistemlerinin bakımı da oldukça kolaydır. Teker sisteminin iki ayda bir tozlarını almanız yeterlidir. Buna ek olarak camları herhangi bir cam profilini temizlerken yaptığınız gibi nemli bir bezle silmeniz gerekir.
Örnek vermek gerekirse bulaşık deterjanı ve sirke gibi ürünler karıştırılarak cam temizliği yapılabilmektedir. Cam silmek için özel olarak üretilen malzemeler de yine temizlik için tercih edilebilir. Genellikle bu malzemeler camların temizliğinin yapılması için yeterli olur.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Füme renk güneşi engelleyerek ortamı serin tutar. Genellikle daha çok güneş alan cephelerde kullanılır. Şeffaf renkli cam balkon sisteminde, mahremiyet plise perde gibi ürünlerle sağlanır. Füme renkli balkon ise mahremiyeti sağlar ancak tam verim almak için plise perde sistemi tercih edilebilir.
Cam balkon fitilleri ayrıca her türlü haşere, gürültü, toz, kir vb. dış etkenlere karşı koruyucu görev üstlenirler.
Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay. 2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
PVC, cam, küvet, lavabo, tuvalet, duş ve armatürlerde kirli yüzeyin üzerine ürünü püskürtünü. Sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra yüzeyi durulayınız.
Adım: Cam Nasıl Silinir? (Pratik Cam Silme)
Camları yukarıdan başlayıp aşağıya doğru silmelisiniz. Böylelikle temizlediğiniz camların su damlalarıyla yeniden kirlenmesini engellersiniz. Cam silerken dışarısını enine, içini boyuna ( ya da tam tersi) hareketlerle silin.
Cam Silme Suyuna Yumuşatıcı Katabilirsiniz:
Evet evet yanlış duymadığınız. Cam temizliği sürecinde yumuşatıcıdan yararlanabilirsiniz. Çamaşır yıkarken kullanılan yumuşatıcı cam temizliğinde de etkili bir temizlik malzemesidir.
Hafif köpürterek kullanacağınız arap sabunu ya da normal sabunla da cam temizliğinizi yapabilirsiniz.
Ve son olarak da temiz bir kurulama beziyle camın ıslaklığı geçene dek, temiz olduğundan emin olduğunuzda cam silme işini tamamlamış olursunuz. Pratik bir yöntem istiyorum diyorsanız boş bir cam-sil püskürtücü içerisine ılık su, biraz sirke ve bulaşık deterjanı koyup bezle silerek daha pratik cam silebilirsiniz.
2 su bardağı sıcak su. bir çorba kaşığı beyaz sirke. bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı. ve karıştırıp uygun bir sprey şişesine boşaltıyoruz. bu karışımı ister aynalarda. ister duşakabin camında. isterseniz de camlarınızda kullanabilirsiniz. spreyledikten sonra.
el izi bırakmayacak cam silme suyu tarifi vericem. boş ve yıkanmış. 1 sprey şişesine 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı. 1 yemek kaşığı bulaşık makinası parlatıcısı. 1 yemek kaşığı elma sirkesi. ve 2 su bardağı kaynar suyu ekliyoruz. ve çalkalıyoruz.
Pencerelerinizi hazırlayacağınız temizleme suyu ile temizleyin. Raylarda biriken kirleri ince bir fırça yardımıyla sürterek temizleyip kalan kalıntıları ise bir bez yardımı ile alabilirsiniz. Camları temizlemek için ise cam sillerden yardım alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri