Bir şişenin içerisinde su ve sirke koyarak camdaki kireç lekesinin üzerine sıkmak gerekir. Sonrasında bu alanı temiz bir bez yardımı ile temizleyerek kireç lekesini çıkarmak mümkündür. Limon suyu da kireç lekesinin çıkması için kullanılır.
Temizlik için bir fısfısın içerisine sirke koyup camlara, musluklara sirke püskürtebilirsiniz. Ardından iz bırakmayacak bir bezle camları ya da muslukları silerek kireç lekelerinden kurtulabilirsiniz.
Portakal yağı ile temizleme
Sprey şişesine su doldurun ve içine portakal yağı damlatın. Dilerseniz, su yerine cam temizleyicinin içine de portakal yağı eklemeyi deneyebilirsiniz. Karışımı camdaki kireç lekesinin üzerine sıkın ve bir süre bekleyin. Ardından cam sil veya bez yardımıyla camı güzelce temizleyin.
Limon ve sünger kullanarak duşakabin yüzeyini ovalayabilir ve kireç lekelerini giderebilirsiniz. Limon ve sirke karışımı da kireçler üzerinde oldukça etkilidir. İnatçı kireç lekeleri için ise karbonat, sirke ve limonu macun kıvamına gelinceye kadar karıştırıp kireçlerin olduğu yerlere uygulayabilirsiniz.
Temizlik bezinizin üzerine az bir miktar elma sirkesi ya da limon dökerek kireçlenmiş bölgeyi ovalayarak silmeye başlayın. Sirke ya da limon hangisini kullanırsanız kullanın bu ürünlerin asit içeriyor olması nedeniyle kireçli bölgeler kolaylıkla temizlenecektir.
İlgili 21 soru bulundu
Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Duşakabindeki kireç ve su lekesini çıkarmak için, öncelikle ortamın pH değerini dengede tutmak gerekir. Bunun için, karbonatlar ve sirke çözeltisi kullanmak en etkili yöntem olacaktır. Karbonatlar ve sirke, duşakabin lekelerini tümden ortadan kaldırmada oldukça başarılıdır.
4 tatlı kaşığı limon tuzu ile 1 su bardağı suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı limon tuzu eriyene kadar sprey şişesinde güzelce çalkalayın. Limon tuzlu suyunuzu cam silme deterjanları gibi kullanabilirsiniz. Son olarak duşakabini duru suyla durulayın ve kuru bezle leke kalmayacak şekilde silin.
Sirke ve Su Karışımı: Sirke doğal bir asit olduğundan camdaki kaynak lekesi gibi zorlu lekeleri çıkarmak için ideal maddedir. Sirke ve suyu eşit oranlarda karıştırın sprey şişesine koyun. Karışımı lekenin üzerine püskürtün. Birkaç dakika bekleyin.
Kireç sağlığa zararlı bir madde değildir. Fakat oluşan görüntü kirliliğinin kısa sürede yok edilmesi gerekir. Kireç çözücü kimyasal ürünlerimiz ile cam üzerindeki kireç kalıntılarının temizliği pratik yöntemlerle yapılabilir. Cam kireç sökücü kimyasal ile cam yüzeydeki kirecin kısa sürede temizlenmesi mümkündür.
Sirkenin asit etkisi sayesinde kireç temizleme de yardımcı olmaktadır. Bunun yanında kullanılan bir başka ürün ise tuzdur. Tuz veya karbonat sirke ile birlikte kullanıldığı zaman tepkimeye girer ve çok daha fazla etki sağlar. Elma ya da üzüm sirkesi mutfaklarda kullanılan ürünlerdir.
Bir sprey şişesine su ve sirke veya limon suyu karışımı hazırlayın ve cam yüzeyine püskürtün. Ardından, mikrofiber bez veya temizlik beziyle lekeleri ve pislikleri çıkarmak için ovun. Durulayın ve kurulayın: Cam yüzeyi temizledikten sonra, temiz suyla durulayın veya nemli bir bezle yüzeyi silin.
Duşakabinde günlük temizliğinizi yaptıktan sonra kireç lekesi gördüğünüz yerleri, temizlik bezinizin üzerine bir miktar elma sirkesi veya limon döküp, silin. Asidik yapıları sayesinde, çok fazla ovalamanıza bile gerek kalmayacak. Lekelerin kolayca çıktığını göreceksiniz.
Sirke: Her türlü cam temizliğinde bir miktar sirke kullanabilirsiniz. Sirkenin anti bakteriyel özelliğinin yanı sıra; bir kap suya bir kaşık sirke karıştırdığınız zaman camlarınız çok daha parlak görünecek ve kolay kolay buğulanma yapmayacaktır.
Cam balkonu silmeden önce ilk olarak üst tarafı temizlemeliyiz. İlk önce her bir kanadı teker teker uca kadar sürükleyerek iç ve dış kısmını rahatlıkla silebiliriz. Camı silerken yumuşak ve çizmeyen ürünler tercih etmeliyiz. Cam temizleyici veya deterjan kullanmalıyız.
Beyaz sirke ve karbonat karışımı etkili bir temizleyici olabilir. Karışımı cama sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından su ile ovarak durulayın. Sirke ile temizlediğiniz duşakabininiz parlak ve tertemiz görünecektir.
Kireç lekesi inatçı bir lekedir ve her yerde olduğu gibi camlarda da kireç lekesi ile karşılaşmak mümkün olur. Bu nedenle camda kireç lekesi ile karşılaşılması halinde limonlu ya da sirkeli su ile temizlemek en etkili yöntemlerdir. Temiz bir sünger ya da bez kullanarak kireci temizleyebilirsiniz.
Porçöz Pas ve Kireç Sökücü Uygulama:
Zor ve inatçı kirler için ürünü yüzey üzerinde 2-3 dakika bekletiniz.
Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
Bir kapta su ile beyaz sirkeyi eşit oranda karıştırın. Bu karışımı bir poşet yardımıyla musluğun üzerine sarın ve birkaç saat bekletin. Sonrasında poşeti çıkarın, musluğu durulayın ve yumuşamış kireçleri bir bez veya fırça yardımıyla nazikçe temizleyin. Limon tuzu da kireç çözme özelliği taşıyan doğal bir maddedir.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
Derz araları çok kararmışsa sirke, karbonat ve limon suyunu karıştırarak fayans aralarında bir süre bekletmeyi deneyin. Bu karışıma cüzi miktarda maden suyu da ekleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra diş macunu, limon tuzu, bulaşık deterjanı ve oksijenli su da derz temizliğinde kullanılan yöntemler arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri