Safrayı keser, safra rahatsızlıklarını giderir, akıntıları düzenler. Diş etlerini ve diplerini düzeltir, onarır, mikroplardan arındırır. Sirke ve bal ile hazırlanan preparatlar kolestrolü düşürür. Nezle ve soğuk algınlığına sirkeli sıcak su ile buğu yapılabilir.
Bu şaşırtıcı karışım, hastalıklara, iltihaplara ve enfeksiyonlara neden olan bakterileri yok eder. Bir bardak suya bal ve elma sirkesini ekleyin ve karıştırın. Bu içeceği her sabah, kahvaltıdan yaklaşık 20 dakika önce aç karnına tüketin.
Çünkü hazır olarak satılan sirkeler içerisinde bir takım kimyasal maddeler barındırması sebebiyle zayıflama üzerinde ki etkisini azaltmaktadır. Bu karışımda balın en önemli faydası, iştahı kesme özelliğidir. Bal iştahı keserek zayıflamada yardımcı bir rol oynar. Aynı zamanda kan şekerini de düzenleyici özelliği vardır.
Elma sirkesi ve balı karıştırarak bir macun haline getirin. Bu macunu dolapta muhafaza edebilirsiniz. Her sabah bu karışımdan 1 kaşık tükettiğinizde, bağırsaklarınızı temizleyerek güne başlamış olursunuz. Bağırsak temizliği elma sirkesi ile en doğal yöntemlerle uygulanacaktır.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
İlgili 15 soru bulundu
- Düzenli sirkeli su içildiği takdirde bağırsak hareketleri de düzenlenir. - Sirkeli su kolesterolü de düşürmeye etki eder. - Sirkeli su tok tuttuğu için diyet listelerine de mutlaka eklenmelidir. - Sirkeli suyu düzenli bir şekilde içmek kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor.
Saf elma sirkesi içmenin mide ve yemek borusu gibi sindirim sistemine zarar verme riski bulunur. Elma sirkesi, yemeklere eklenerek veya su ile seyreltilerek tüketilebilir. Bu sebeple suya veya çaya 1 ila 2 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra tüketmek sağlık açısından doğru bir uygulama olacaktır.
Hazırladığınız bu kürü 3 hafta boyunca düzenli olarak uygulayın. Bu kür sayesinde göbek, bel ve basen bölgelerinizde ki yağların eridiğini ve kilo verdiğinizi göreceksiniz. Ayrıca bu kürü uygularken günlük yapacağınız yarım saatlik yürüyüş çok daha hızlı sonuç almanızı sağlayacaktır.
BAĞIRSAKLARI TEMIZLEMEYE YARDIMCI OLAN BESİNLER
Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir ve hurma gibi kuru meyveler içerdiği lif sayesinde bağırsak yüzeyinde kayganlık yaratır ve temizlik aşamasına katkıda bulunur. Kurubaklagil içeren çorbalar da yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsak temizliğinde ilk sırada yer alır.
Elma sirkesi ve bal karışımının zayıflatıcı etkisi olduğu bilinir. Çünkü bu karışım kolesterol düşürücü etkiye sahiptir. Yağ yakım işlemini hızlandırarak kilo vermeye katkı sağlar. Kabızlığa karşı da faydalı olan bal elma sirkesi ve ılık su karışımı, bağırsakların düzgün biçimde çalışmasına yardımcı olur.
İbrahim Saraçoğlu elma sirkesinin iştahı kapatıcı etkisiyle birlikte zayıflama konusunda oldukça etkili olduğunu belirtir. Yemeklerden önce ve yatmadan önce tüketilen elma sirkesinin kısa vadede kilo vermeye yardımcı olduğunu ifade eder. Dr.
Alerji Belirtilerini Azaltmak: Elma sirkesi, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, balgamı temizlemeye ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan ve bazı alerji semptomlarını hafifletmeye yardımcı olan özelliklere sahiptir. >>
Elma sirkesi sabah kahvaltıdan önce ve akşam yatmadan tüketilmesi tavsiye ediliyor. İçilmeden önce mutlaka seyreltilmelidir. Aç karnına alınan elma sirkesi uzun süre boyunca tokluk hissi verecek ve vücuttaki yağ yakımını hızlandıracaktır.
Elma sirkesinin asidik yapısı, karın şişkinliğine ve hazımsızlığa iyi gelerek, hazımsızlığa bağlı uyku sorunlarını önler. Bunun için yapmanız gereken şey, bir bardak oda sıcaklığındaki içme suyuna bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı elma sirkesi ekleyerek tüketmek. Yatmadan yarım saat önce içebilirsiniz.
Gerçekten de kilo vermek için çıkılan yolda önce ödem atılır. Bu şekilde kişi, kilo kaybı için daha yüksek motivasyona da sahip olur. Ödem atmak için egzersiz yapmak ve bol su içmek önemlidir. Diğer yandan elma sirkesi de ödem atmaya yardımcı bir besindir.
Organik bal sirkesi yaklaşık olarak 10-12 ay bekletilmelidir.
Erik, limon, elma, kivi, mandalina gibi meyveler de bağırsakları iyi çalıştırır. Brokoli, lahana, kabak, biber bağırsak çalıştıran sebzeler arasında bulunur.
Elma sirkesi bağırsak sağlığına iyi gelir
Elma sirkesi fermente bir ürün olmasından dolayı diğer fermente gıdalar gibi bağırsak dostu probiyotik bakteriler içerir. Bu durum sindirim sisteminin sağlıklı olmasına yardımcı olur.
Elma sirkesi Türk Mutfağının olmazsa olmazlarından biridir. Salatalar başta olmak üzere yemeklerde tüketilmektedir. Ayrıca vücuda faydalı olduğundan sabah ve akşam günde 2 kez tüketilmesi uygundur. Ancak içerisinde çok fazla asit bulundurmasından dolayı seyrelterek içmek ve aşırı tüketmemek gerekir.
Genellikle elma, üzüm ve alıç gibi meyvelerden yapılan sirkede, değişmeyen tek şey ise yüksek besin değeri ve probiyotik bakımından zengin içerik! Sirke, metabolizma üzerindeki rolü ve dengeli beslenmeye uygun bir gıda olması dolayısıyla sabahları aç karnına da tüketilebiliyor.
Bir bardak suya bir kaşık elma sirkesi katıp günde iki defa tüketebilirsiniz. - İlerleyen yaşlarda ve kemik hastalıklarının etkisi ile yaşanan kramp ağrıları azaltmada da sirke oldukça etkilidir. Bir ılık su bardağının içerisine bir tatlı kaşığı bal katıp günde bir defa içerek ağrıları azaltabilirsiniz.
1) Elma Sirkesi
Elma sirkesi ile iltihapları temizlemek adına; her sabah 1 su bardağı suyun içine 1 kaşık elma sirkesi ekleyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca elma sirkesi ile salata da hazırlayıp vücudun iltihaplara karşı daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.
Elma sirkesini direk olarak tüketmekten ziyade seyrelterek içmek daha fazla tavsiye edilmektedir. Ancak midesinde herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan kişilerin sade olarak tüketmesinde de bir sakınca bulunmamaktadır. Sadece genel olarak içerdiği yüksek asit sebebi ile sade olarak içilmesi önerilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri