Altıparmak Gıda, merkezi İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde bulunan Türk bal ve diğer arı ürünleri paketleme şirketi. 1980'de, arı ürünlerini işleme, ambalajlama ve pazarlama amacıyla kurulan şirket; 1984'te piyasaya sürdüğü Balparmak markasıyla bal üretimi alanında hizmet vermeye başladı.
Altıparmak çatısı altında piyasaya sunulan Balparmak, 1989 yılında Türkiye'nin en çok satılan bal markası oldu ve Altıparmak Gıda, 1991 yılında elde ettiği pazar liderliğini bugüne kadar sürdürdü, sürdürüyor.
dünya ambalajlı bal pazarının en büyük altıncı bal markasını yarattı: balparmak. 1953 yılında ankara'da doğdu. 1971 yılında ted ankara koleji'nden, 1978 yılında ise odtü idari ilimler fakültesi işletme bölümünden mezun oldu. saba televizyonlarının satışı işine girdi.
Yüksekova'nın zengin florasını, bu yörede üretilen balın özgün çiçek aromasıyla damaklarda hissetmek mümkündür. Yüksekova balı diğer bal çeşitlerinde olduğu gibi içeriğinde çeşitli vitaminler, proteinler, mineraller ve lif barındırır.
Balparmak'ın tüketicilerine sunduğu ballar, Türkiye'nin yedi bölgesinden toplanan balların harmanlanması ile elde edildiği için özellikle belli bölgelerden bal edilemediği senelerde tüm doğal ürünlerde olduğu gibi Balparmak ürünlerinde de farklılıklar gözlemlenebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Muğla'nın mis kokulu çam ormanlarından sofralara ulaşan Balkovan Çam Balı, yoğun aroması ve yumuşak tadıyla balseverlerin en gözde seçeneklerinden biri oluyor. Uzman arıcılar tarafından elde edilen çam balları, Balparmak laboratuvarlarında 100'ü aşkın parametre özelinde doğallık ve kalite testinden geçiyor.
Şekerlenmiş bal, diğer adıyla kristalleşmiş bal, akışkan kıvamdaki balın yarı katı hale geçmesini ifade ediyor. Baldaki glikoz, fruktoz ve su miktarına bağlı olarak erken veya daha geç bir şekilde meydana gelebilen bu değişim, bal çeşitlerinde zaman içerisinde karşılaşılabilecek beklendik bir durumu oluşturuyor.
BALIN BESLEYİCİ ÖZELLİKLERİ
Şöyle ki balda her şeyden önce, yapay şeker vb. katkılar bulunmuyor. Rafine şekerin aksine bal içeriğindeki doğal şekerler, sindirim sisteminde çözünmeye gereksinim duymadan, vücutta doğrudan kullanılabiliyor.
Balparmak çam balı sağlığa sayısız faydası ile bilinir. Balparmak kestane balı arıların ağırlıklı olarak kestane çiçeklerinin nektarından elde edilen bir monoflora bal çeşididir.
Dillerden düşmeyen organik Eğriçayır balı, Mersin'in Erdemli ilçesinde üretilmektedir. Bu bölgede üretilen ballar, paketleme işlemlerinin ardından tüketiciye güvenli şekilde sunulmaktadır. Çiçek balından farklı özelliklere sahip olan Eğriçayır balı, poliflora içermektedir.
Tüm gereken saklama koşullarını sağladığınız takdirde, balınızı uzun süre boyunca ilk günkü tadı ve aroması ile saklamanız mümkün.
Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir. Fiskobirlik Ala Çiçek Balı tamamen doğal ve katkısızdır.İlave şeker içermez.
Türkiye Kalkınma Vakfı Entegre Arıcılık Tesislerinin temeli 1978 yılında Ankara/Kazan İlçesinde atılmıştır. 32.000 m2 alan üzerine kurulu olan bu tesiste, 40 yıldır kalite kontrol ve analizleri yapılan bu ürünlerin paketlenerek siz değerli tüketicilere ulaşmasını sağlamaktayız.
Ali Bozer - CEO - Balparmak | LinkedIn.
Altıparmak çatısı altında pazara sunulan Balparmak, 1989 yılında Türkiye'nin en çok tercih edilen ve satılan bal markası oldu. Balparmak, o günden bu yana Türkiye bal sektörünün lider markası olmayı sürdürüyor. Özen Altıparmak, Altıparmak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanıdır.
Çiçek balı ile çam balının besin değeri karşılaştırıldığında; çam balının daha faydalı olduğu gözlemlenir. Çam balını tüketirken, damağınızı rahatsız eden bir tat oluşmaz. Çam balının tadı, çiçek balına göre daha hafiftir. Her iki bal türü de sağlık için faydalıdır.
En faydalı bal türü son yıllarda yapılan yeni çalışmalar sonucunda siyah bal olarak bilinen meşe balının öne çıkmasıyla bilinmektedir. Kanser, solunum, mide ve cilt hastalıkları gibi çok çeşitli rahatsızlıklara faydası olduğu test edilmiştir.
Mağaza veya A101 KAPIDA'dan satın alabilirsiniz.
Evet, bal doğal olarak glütensizdir. Dikkat edilmesi gereken bir şey, çapraz kontamizasyon potansiyelidir. Bal, şişeleme sırasında glüten içeren tahılları da işleyen makinelerde işlenirse çapraz kontamizasyon meydana gelebilir.
Propolis, kısaca arıların belirli bitki ve ağaçların yaprak, tomurcuk ve gövdelerinden topladıkları salgıları kendi enzimleri ile işleyerek ürettiği reçinemsi bir madde olarak tanımlanıyor. Arılar, bu maddeyi kovanlarını yabancı maddelerden, çeşitli bakterilerden ve mantarlardan korumak için üretiyor.
Şekerlenme
Bal özellikle uzun süre beklediğinde kristalize olur. Buna şekerlenme denir. Buzdolabınızda beklettiğiniz bal yaklaşık 30 gün sonra tereyağı kıvamına gelip kristalize oluyorsa doğaldır. Bilinenin aksine doğal bal şekerleme yapar.
Kristalleşen balın, besin değerinde değişme olmamaktadır. Kristalleşmiş olan bal ısıtılarak ya da olduğu gibi güvenli bir biçimde tüketilebilmektedir.
Yıllardır hakiki bal şekerlenir mi yoksa şekerlenmez mi tartışmaları devam etse de özellikle son yıllarda dolapta bekleyen hakiki balın genellikle şekerlendiğini sahte balda ise şekerlenmenin oluşmadığı belirtilir. Tabii hakiki balın şekerlenme süreci ortalama 2 ayı bulmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri