Havuçlu coleslaw salatası, A, C ve K vitaminleri, potasyum, çinko, bakır minerallerini ve kalsiyum içerir. Az yağlı mayonez, süt ve yoğurt ile hazırlanılması daha sağlıklıdır. Tüketileceği zaman, 1 küçük porsiyon kadar tüketilmesi yeterlidir.
Bir porsiyon çiğ lahana salatası günlük A vitamini ihtiyacının dörtte birini karşılayabilmektedir. Hazır salatalar yerine evde kendi yapacağınız salatanın besleyiciliği elbette daha yüksek olacaktır. Hazır ürünlerde aşırı tuz, yağ ve dolayısıyla yüksek kalori sorunu ile karşılaşmak çok olasıdır.
Marul, maydanoz, dereotu, roka, ıspanak, havuç, salatalık, limon, yeşil soğan, nane gibi antioksidan etkisi yüksek olan sebzelerle beslenmelisiniz.
Eğer salatanızın yanına ekmek almayı ya da çorba içmeyi planlamıyorsanız, rahatlıkla mısır veya patates ilavesi yapabilirsiniz. Kuru yemişler, yağlı tohumlar ve avokadoya dikkat! Bu besinler besleyici ve “iyi yağ” grubunda sayılsalar da kalori açısından iyi değerlendirilmelidir.
İlgili 40 soru bulundu
Özellikle akşam yemeklerinde tüketilen ton balıklı salata, tek başına protein ve lif kaynağı olmaktadır. Tek başına kilo yapmaz; fakat yanında tükettiğiniz yiyeceklere dikkat etmeniz gerekir.
Salataların sağlıklı olması açısından içeriğine dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Gençyürek, ''Yağ ve tuz eklenmeden yapılan domates, salatalık, biber ve çeşitli yeşilliklerden oluşan bir salatanın kalori değeri neredeyse sıfır olduğundan öğünlerin yanında sınırsız olarak verebilmekteyiz.
Kalsiyum oranı yüksek olan yoğurt ve yüzde 95'i su olan salatalık, kalorileri düşük olmalarının yanı sıra midede tokluk hissi yaratarak zayıflamaya da yardımcı oluyor.
Salata kilo vermeye yardımcıdır. Hatta kilo vermenin en etkili yollarından biri salatayı beslenme rutinimize katmaktır. Ancak salatanın yanında yiyeceğimiz et, balık ve tavuk türünün yapılış şekli de önemlidir. Izgara ve fırında pişirilen et türleri bu süreçte favorimiz olabilir.
Havuç da bu sebzelerden biri olarak ifade edilmektedir. Düşük kalorili olması nedeniyle salatalarda, yemeklerde ve hamur işlerinde kullanılan havuç diyet listelerinde de yer almaktadır.
Kilo Vermenize Yardımcı Olabilir
Özellikle kahvaltı salataları kilo vermeye yardımcı olabilir. Sadece lif ve su bakımından zengin olmakla kalmazlar, aynı zamanda yoğun çiğneme gerektirirler. Bu faktörlerin her biri açlığı azaltabilir ve tokluğu artırabilir, bu da daha az yemenize neden olabilir.
Salata, içeriği bakımından genellikle yeşilliklerle yapıldığı ve yüksek oranda su içerdiği için çok çabuk acıktıran bir besindir.
Coleslaw Salatası yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, tavuk burger, fırında hardal soslu patates, coleslaw salatası ve klasik mozaik pasta son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Bağışıklık sistemini güçlendirmeden kanserden korumaya kadar pek çok yararı bulunan beyaz lahana, aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı.
Pürüzsüz cilt için: Salatalık (15 kalori / 100gr.)
Bol su ve lif içerdiği için çok düşük kalorili diyette sınırsız olarak önerilir.
Obezite Doktoru Dr.Fevzi Özgönül, geceleri salata ve meyve tüketilmemesi önerisinde bulundu. Dr. Fevzi Özgönül, “Gece rahat bir uyku uyuyabilmemiz için sindirim sistemimizin dinlenmeye geçmesi gerekir, bu nedenle gece mümkün olduğunca çiğ ve hazmı zor olan salata ve meyve yememeliyiz.
Beslenme uzmanlarının önerdiği salata diyeti, oldukça düşük kaloriden oluşmaktadır. Yağ yakımını hızlandıran, ödemlerin atılmasını kolaylaştıran bu diyet sayesinde 2 haftalık bir süreçte ortalama 5 kilo kadar verebilirsiniz.
Yoğurt, vücuttaki zararlı toksinleri atmak için kullanılmaktadır. Ayrıca zehirlendiğini düşünen kişiler yoğurt yemektedirler. Bunun amacı ise vücuttaki zararlı toksinleri atmak içindir. Bundan dolayı yatmadan önce yenilen yoğurdun zayıflamaya yardımcı olduğu görülmektedir.
Uzmanlar, geceleyin yoğurt tüketilmesi işe ilgili akşam yemeğinden sonra tüketilen gıdaların kilo verme üzerinde olumsuz olduğunu hatta kilo almaya neden olduğunun altını çiziyor. Vücuda ne kadar faydası olursa olsun gece vakti yenen yiyecekler, hareketsiz kalan vücutta kilo olarak geri dönüş sağlar.
Taze fasülye, enginar, bakla, ıspanak, taze sarımsak, taze soğan, biberiye, kuş konmaz, lahana ve brokoli... Bu sebzelerin hepsi içerdikleri vitamin ve minareller ile yağlardan kurtaran, sağlıklı bir vücut elde etmek için asla sofralardan eksik etmememiz gereken mucizevi yeşillikler.
Klasik bir diyet kahvaltı listesi içinde genellikle, yumurta, peynir, zeytin ve tahıllı ekmek gibi yiyecekler bulunur. Yumurtayı yumurta makinesi ile haşlayarak tüketebilirsiniz. Ancak bu kahvaltı türünün yanı sıra, daha pratik olan süt, yulaf ezmesi, muz ve ceviz gibi ürünlerle de kahvaltınızı yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri