Bu atasözü bazı insanların kendilerine zarar gelmediği sürece etrafında gerçekleşen olumsuz olaylara izin veriyor olması manasını taşıyor. Diğer insanlara zarar gelmesi onun için önemli olmamakla beraber kendisine zarar vermeyen bir kötülüğün dilediği kadar yaşamasında bir sakınca görmüyor.
Ozan Arif - "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyerek yaşattığınız yılanların bir sonraki hedefi siz olursunuz." Fatih Sultan Mehmet HAN | Facebook.
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, egoist insanları eleştirmek için söylenir. Bu tür kişiler için kendilerine zararı dokunmadığı sürece her şey mubahtır. Bir olaya ancak kendi canları yandıktan sonra tepki verirler. Başkalarının acısına görünüşte ortak olsalar da esasında kimin ne hissettiği umurlarında değildir.
Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın, diyerek yaşattığınız yılanların bir sonraki hedefi siz olursunuz. - Aziz Nesin #sözler #anl…
Denize Düşen Yılana Sarılır Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? İnsanlar en sıkıştığı ve zor kaldığı durumlarda, hiç istemedikleri birilerinden yardım alabilmektedir. Daha doğrusu bu İnsanların eline düşebilirler. Normalde hiç konuşulmayacak ve uzak durulacak insanlardan medet ummak durumunda kalmak mümkün.
İlgili 17 soru bulundu
Eğer dünyada yılanlar olmasaydı fare, kurbağa vb. gibi canlılar büyük bir artış gösterirdi.Bu nedenle çoğu yerde bu hayvanlarla karşılaşırdık.Böylece de doğal denge bozulurdu. Çekirge gibi bazı böcekler de ağaçlara, bitkilere zarar verirdi.
Su içene yılan bile dokunmaz atasözü dazı durumlarda insanları uyarmak amacıyla kurulurlar. Anlamı Türk Dil Kurumunca tanımlanmıştır. Bu anlamı: Düşman olsa bile su içen kimseye dokunulmamalıdır. Az bir su bile kişinin boğulup hayatını kaybetmesine yol açabilir.
Yılanlar, ekosistemdeki dengenin korunmasında önemli bir rol oynar. Çoğu sistemde, yılanlar hem avcı hem de av olabilir. Büyük bir av popülasyonu büyük bir yılan popülasyonunu çekip yaşattığında, bu yılanlar kuşlar, memeliler ve hatta diğer yılanlar için av olur!
Kısacası yılanın sembolü veya simgesi genel olarak tehlike, ölüm, yaşamda yeniden doğma, dehşet verici ve doğurganlık gibi çeşitli birçok anlama gelmektedir. Birden fazla iyi ve kötü anlam içermektedir.
Bir türlü sonuca bağlanamayan ve uzayıp giden konularda kullanılan tabirdir. Bir işin gecikmesi, durup durup gündeme gelmesi ve gerçekleşmemesi durumlarında söylenir.
Arzu Kaya - Yılanların Sırrı TYC00851761956.
Bana Dokunmayan (Beni Sokmayan) Yılan Bin Yaşasın Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: birçok kimse, kendilerine kötülüğü dokunmayan kişiye ilişmek istemez.
Babillerde yılan; su, hayat ve sağlık tanrısı Ningişzida'nın sembolü olarak bilinmektedir. Aynı sağlık tanrısı Sümer kültüründe de mevcuttur. Hitit kültüründe de yılan kutsal bir hayvandır.
Yunanlar, yılanları kutsal kabul ettiler ve onları Asklepios'u onurlandırmak için şifa ritüellerinde kullandılar, çünkü yılanların zehrinin iyileştirici özelliğinin olmasının yanısıra deri değiştirmeleri, yeniden doğuş ve yenilenmenin sembolü olarak görülüyordu.
Kirpiler yılanların en büyük düşmanlarıdır. Kirpilerin azalması ve göçmen kuşların da gecikmesi, yılanların daha fazla olmasına neden oldu.
Yılanlar genellikle keskn kokulardan hoşlanmazlar bu nedenle bulunduğu bölgelere kükürt ve kireç koymak onları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştıracaktır. Ayrıca yılanı uzaklaştırmak için bulunduğu bölgeye naftalin koymakta bir diğer etkili yöntemdir.
Tevrat'a göre kır hayvanlarının en hilekârı olan yılan, Aden'deki bahçede (cennet) yaşamakta olan Havva'ya yaklaşmış, "Allah bilir ki ondan yediğiniz gün, o vakit gözleriniz açılacak, iyiyi ve kötüyü bilerek Allah gibi olacaksınız." diyerek onu yasak ağacın meyvesinden yemeye ikna etmiş, daha sonra Havva yasak meyveden ...
Özellikle antik dönemde mâbedleri, mezarları ve evleri koruduğuna inanılan yılanların Avrupa'da sütle beslendiklerinde eve sağlık, bolluk ve uğur getirdiklerine inanılmıştır. Çeşitli geleneklerde yılan/ejderha motifi ilâhî gücün ve siyasî hâkimiyetin sembolü olarak da kullanılmıştır.
Gönül alıcı, okşayıcı sözlerle karşımızdakinin inadı yenilebilir.
Açıklaması : İnsan istedikten sonra her yaşta eğitilebilir.
Bu atasözü, cümle içinde kullanıldığı zaman kişinin nasıl bir hayatı olduğunun yaşam tarzı ve yaşadığı ortamla aslında doğrudan ilişkili olduğu anlatılır. Örneğin, Evi tertemiz, aslan yattığı yerden belli olur. Cümlesinde olduğu gibi kişinin karakterini ve davranışlarını yaşadığı ortamın etkilediğini ifade eder.
Çevreye ve doğaya yararı olan canlılardır. Yılanlar, böcek, fare gibi kemirgenlerin sayısını dengeleyerek hastalıkların artışını ve ekinlerin yok edilmesini engellemektedir.
Peki, yılan intikam alır mı? “Yılanı öldürmeyin, onun bir eşi vardır. Gelir ve sizden intikam alır” ifadesi, sadece halk arasında yayıla gelmiş batıl bir inanç olarak biliniyor. Yılanlarının eşlerinin öldürüldüğü bölgeyi bulmasının herhangi intikam ya da öç alma iç güdüsü ile bir ilişkisi bulunmuyor.
Ancak genel olarak yılanlar en çok kemirgen yemeyi severler. Bu nedenle en çok yedikleri canlı türü de kemirgenlerdir. Kemirgenler, kemirici olarak bilinen bir takımdır. Memeli sınıfında bulunan bu takımda yılanların en sevdiği hayvanlar olan sincaplar, tavşanlar, mirketler, diğer sürüngenler, hamsterlar yer alır.
Yılan, deri değiştirmesi ve dolayısıyla kendini sürekli olarak yenilemesi yönüyle ölümsüzlüğün ve yeniden hayat bulmanın sembolü olarak görülmüştür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri