Eserlerinde ger- çekçi anlayışı benimseyen, kendi gerçeğiyle toplumun gerçeklerini bir araya getirerek farklı bir üslup yaratan Necati Tosuner, özellikle 70'li yıllarda öykücülüğün gelişiminde önemli rol oynamıştır.
Özgürlük Masalı, hafif bir esinti gibi insanın ruhuna dokunan öykülerden oluşuyor. Necati Tosuner bu öykülerde yalnızlığı, çaresizlikleri, arayışı, bulamayışa yazgılı oluşu ve bunun içe işleyen sızısını dile getiriyor.
Grimm Kardeşler çeşitli mahalli lehçeleri incelemişler, daha sonra köy köy, kasaba kasaba dolaşarak, akşam sohbetlerinde yüzyıllardan beri anlatılagelen eski Alman şiirlerini, efsanelerini ve masallarını derleyip, edebi bir üslupla yeniden yazıp 1812'den sonra Çocuk ve Yuva Masalları (Kinder und Hausmärchen) adı ...
Yalnız Kadın (Necati Cumalı) Fiyatı, Yorumları, Satın Al - Kitapyurdu.com.
Mustafa Necati Karaer (d. 1929 Kayseri - ö. 15 Mart 1995), Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı Türk yazar, şair, otobiyografici, eleştirmen. Hisarcılar akımının kurucusu.
İlgili 45 soru bulundu
“Biz İnsanlar”da Peyami Safa'nın sözcüsü konumunda bulunan Necati'nin, fikirleri ve yaşam tarzı bakımından hem genel mânâda hem de felsefî dünya görüşü olarak idealist olduğu görülmektedir. Mesleğine bağlı, birçok okulda görev yapan başarılı ve aydın bir edebiyat öğretmenidir.
Necâtî Bey (ö. 914/1509), Klasik Türk edebiyatının kurucu şairleri arasında yer alır. Şairin günümüze ulaşan tek eseri Türkçe Dîvân'ıdır. Necâtî'nin Müeyyedzâde Abdurrahman Çelebi adına tertip ettiği bu Dîvân, Ali Nihat Tarlan (1963) ve Ozan Yılmaz tarafından (2015) yayımlanmıştır.
Eserlerinde ger- çekçi anlayışı benimseyen, kendi gerçeğiyle toplumun gerçeklerini bir araya getirerek farklı bir üslup yaratan Necati Tosuner, özellikle 70'li yıllarda öykücülüğün gelişiminde önemli rol oynamıştır. İki Gün adlı öyküsüyle 1970 TRT Sanat Ödülleri Öykü Başarı Ödülü'nü, Sancı.. Sancı...
Necati Divanı:
*Necâtî, Divanı'nda ilk kasideyi Fatih için yazmıştır. Bundan sonra II. Bayezid, devrin vezirleri ve büyükleri ile Şehzade Mahmud için yazılan ve sayısı yirmi beşe yaklaşan kasideler gelir. *Kasidelerden sonra ilki "Mersiye-i Ester" (Katır mersiyesi) adını taşıyan mersiyeler başlar.
Necati Cumalı (13 Ocak 1921, Florina - 10 Ocak 2001, İstanbul), Türk yazar, şair.
Kazasker Müeyyedzâde Abdurrahmân Çelebi'nin aracı olmasıyla II. Bâyezîd, diğer oğlu Mahmûd'u Manisa sancağına tayin ettiğinde, Necâtî'yi de nişancılık görevi ile şehzadenin yanında gönderdi. Bundan sonra “Bey” nispesi ile anılan Necâtî, bu görevinde iken hayatının en güzel günlerini geçirdiğini ifade etmiştir.
Divan edebiyatının Sebk-i Hindî tarzının öncülerindendir.
Necâtî Bey'in Gül kasîdesi, bir sonraki asırda Fuzûlî gibi birinci sınıf şaire tesir ederek nazire yazmasına vesile olmuştur. Divan şiirinde Necâtî Bey'den sonra Fuzûlî, Hayâlî Bey, Nev'î gibi pek çok şair Gül redifli kasîde yazmaya başlamıştır.
Necati, Türk divan şiirinin gelişme döneminin (15. yüzyıl sonları - 16. yüzyıl başı) en önemli isimlerindendir.
Tütün Zamanı, Necati Cumalı'nın 1959 yılında yayımlanan romanı. Roman gene aynı yıl içerisinde Orhon M. Arıburnu'nun yönetmenliğinde beyaz perdeye aktarılmıştır. Eser 1971 yılında "Zeliş" adıyla tekrar basılmıştır.
Necati Cumalı, Cumhuriyet sonrası Türk edebiyatında toplumcu gerçekçi çizgide eser veren yazarlardan biri olarak değerlendirilir.
KUŞLAR VE İNSANLAR - MUSTAFA NECATİ KARAER | Nadir Kitap.
İlk romanlarında Malazgirt zaferinden başlayarak İstanbul'un Fethi'ne kadar olan Türk tarihini konu aldı, sonrakilerde ise Türkiye'de yaşanan toplumsal değişimi ve sonuçlarını anlattı.
5 Mustafa Necati Sepetçioğlu'nun romanları: Dünkü Türkiye Dizisi içerisinde; Kilit (1971), Anah- tar (1973), Kapı (1973), Konak (1974), Çatı (1974), Üçler-Yediler-Kırklar (1975), Bu Atlı Geçide Gider (1977), Geçitteki Ülke (1978), Darağacı (1979), Ebemkuşağı (1980), Sabır (1980), Gece Vaktinde Gün Dönümü (1980).
Necati İsminin Özellikleri - Kökeni:
Necati ismi Arapça kökenli bir isimdir.
Mübadele, İmar – İskân, Adliye ve Milli Eğitim Bakanı. 1894 yılında İzmir'de dünyaya gelen Mustafa Necati Darende'li Hacı Hüseyin Paşa ailesindendir. İzmir'de Gayret Mektebi'ni, Burhanül Maarifini ve İzmir İdadisi'ni bitirerek Darülfünun'un Hukuk şubesine girmiş ve 1914 yılında mezun olarak İzmir'e dönmüştür.
Hüsrev-i Rum olarak bilinen Necati, gençlik yıllarında şiir ve nesir yazmağa yönelmiş ve Edirne'den Kastamonu'ya gitmiştir. Orada hatla da ilgilenmiş ve şiirleriyle tanınmaya başlamıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri