PTT üzerinden barkod ile gönderi sorgulayabilmek için: Gönderi Takip Adresine, E-devlet üzerinden barkod ile gönderi sorgulayabilmek için: e-Devlet bağlantısı adresine, e-Devlet Üzerinden e-Tebligat sorgulama : e-Devlet e-tebligat görüntüleme adresine girerek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
PTT TEBLİGAT SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz.
Konuyla ilgili bilgiye http://etebligat.ptt.gov.tr/ adresinden erişilebilir. E-Apostil sistemine https://www.eapostil.gov.tr/ adresinden erişebilirsiniz.
Tebligat alınmazsa ne olur? Borcunuz var yada yok farketmeksizin icra dairesi bu borcu size tebliğ etmek zorundadır. Gönderilen tebligatı almamanız, tüm itirazlara rağmen sonradan tespit edilen borcunuza fazladan masraf yansımasını sağlar. Çünkü tebligatlar size posta kanalıyla ulaşmaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
Günümüzde tebligat sorgulama işlemleri vatandaşlar tarafından e-devlet üzerinden veya PTT 'nin resmi sitesi aracılığıyla kolaylıkla yapılabilmektedir. Vatandaşlar taraflarına gönderilen kargo tebligatları barkod numarasını girerek internet üzerinden hızlıca kontrol edebilmektedirler.
Bu maddeye göre, adli tebligat, ilgilinin bilinen en son adresine yapılır. İlgilinin bilinen en son adresinin bilinmediği takdirde, tebligat, ilgilinin son yerleşim yeri adresine yapılır. İlgilinin son yerleşim yeri adresinin de bilinmediği takdirde, tebligat, ilgilinin nüfusa kayıtlı olduğu yer adresine yapılır.
Adliyeden Bir Kâğıt Geldi! Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı veya icra dairelerinden size gelen her “kâğıt” resmi bir işlem hakkında size bilgi vermek için gönderilmiştir. Bu kurumlar tarafından gönderilen kâğıda da “Tebligat” adı verilir.
Kent Çarşı Yönetimi kararının karşıoy gerekçesinde belirtildiği gibi, kararın UYAP üzerinden görüntülenmesi, kararın tebliğ edilmesiyle aynı işlevi taşımamaktadır. Tebliğ, muhatabın resmi yollarla bilgilendirilmesi amacını taşır ve bu bilgilendirme kayıt altına alınır.
ALOPOst ile bir günde, APS ile en geç iki günde ulaşır. Ancak normal posta ile gönderirseniz bu 2 haftayı da bulabilir. Adli kanalla gönderilen bir tebligatı elden takibiniz mümkün değildir.
Tarafınıza gelen tebligat bir mahkemedeki ya da icra dairesinde taraf sıfatınız nedeniyle size gönderilmişse, e-devlet hesabınızdaki mahkemeler ve icra daireleri bölümünde veya vatandaş UYAP sayfanızda da yer alacaktır.
7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca, hukuki işlemlerin anılan Kanunda öngörüldüğü şekilde muhatabına veya muhatap adına kabule kanunen yetkili şahıslara yazılı olarak bildirimi ve bu bildirimin yapıldığının belgelendirilmesi işlemini kapsayan gönderi türüdür.
Mahkeme, savcılık, icra müdürlüğü gibi resmi kurum ve kuruluşlar tarafından gönderilen tebligatlarda, ya da trafik cezalarında posta geldiğinde adreste kimsenin olmaması halinde, postacı kapıya haber verme kağıdı yapıştırır, evrakı da mahalle muhtarına bırakır. Bu tebligatlar geçerlidir.
Bu düzenlemeye göre, elektronik tebligatların, muhatap tarafından okunup okunmadığına bakılmaksızın, elektronik tebligatın adrese ulaştığı tarihten itibaren beşinci günün sonunda yapılmış sayılacağı kabul edilmektedir.
PTT şubesinden adınıza kargo olup olmadığını ve kargonuzun nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. 444 1 788 numarasını arayarak müşteri hizmetlerinden kargo takibi sorgulaması yapabilirsiniz.
Kapalı Tebligat Nedir? Cepli tebligat olarak da bilinen kapalı tebligatlar ilgili kişiye gönderilen resmî belgelerdir. Bu tebligat gönderilirken içine çeşitli belgeler konur. Duruşma günü söz konusu ise buna yönelik gün ve saat bilgisi, keşif günü için gün ve saat bilgisi kapalı tebligatta yer alabilen belgelerdir.
Bilgilerinin güncel olup olmadığını kontrol ediniz. Almış olduğunuz e-tebligat adresini UYAP vatandaş portalına işlemeniz birçok açıdan fayda sağlamaktadır. Bu maksatla öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/uyap-portali-vatandas-girisi sayfasına giriş yapınız. E-TEBLİGAT ADRESİ SORGULA butonuna basınız.
Herhangi bir hukuki durum veya bir işlem ile ilgili ,bilgilendirmek amacıyla taraflara gönderilen resmi belgeye tebligat denir.Tebligatlar, mahkemeler,Cumhuriyet savcılıkları ve icra dairelerinden gönderilir.
Kendisine tebligat yapılacak kimse gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına imza karşılığında teslim eder ve ihbarnameyi gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırır.
Tebligatlar, mahkemeler, Cumhuriyet savcılıkları ve icra dairelerinden gönderilir. Tebligatın üzerinde, tebligatın kimden kime neden gönderildiği yazar, içinde ise tarafların ve varsa yasal temsilciler ile vekillerinin kimlik ve adres bilgileri bulunur.
Buna göre bir kişi kendisine ait isim ve adresi ya da başkasına ait ismi adresi yanmış bildirilirse 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Madde 54: Tebliğ evrakının muhatabına verilmemesi ve tebligatı kabulden kaçınma suçları için 1 yıla kadar hapis cezası öngörülmüştür.
Tebligat dikkate alınıp İcra dairesine 7 gün içinde itiraz edilebiliyor. Borcun belirtilen süre içinde ödenmesi durumunda dosya kapanabiliyor. Alacaklının tebligatı dikkate almayıp borcunu ödememesi durumunda haciz işlemi uygulamasına geçiliyor.
Unutmayınız ki tebligat her konuda olabilir. Tanık olarak çağrılmanız, borcunuz olduğu için aleyhinizde icra takibi başladığının bildirilmesi, dava gününün bildirilmesi gibi pek çok değişik konuda tebligat gönderilir. Hangi mahkeme veya makam tarafından ne sebeple gönderildiği tebligatın üzerinde yazılıdır.
Yargı organları ve Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa Ekli I, II, III ve IV Sayılı Cetvel 'de yer alan idare ve kurumlar dışında il özel idareleri, bele- diyeler, köy tüzel kişilikleri, barolar ve noterler17 de 7201 sayılı Tebligat Kanu- nu m. 1'e göre tebligat çıkartmaya yetkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri