Örneğin; Adli Sicil, MERNİS, TAKBİS, POLNET ve Merkez bankası Veritabanları ile sağlanan bütünleşme sayesinde, nüfus kaydı, sabıka kaydı, ehliyet kaydı, tapu kaydı ve döviz kurları birkaç saniye içinde yargı makamları önüne getirilebilmektedir.
UYAP MOBİL ile; İzin, yetki gibi özlük bilgileri görüntülenebilmekte, Yetkili oldukları tüm dosyalarına ve dosya evrakına mobil cihazları üzerinden erişebilmekte, Duruşmalarını takip edebilmektedirler. Mobil uygulamanın ilk sürümü için gerekli çalışmalar yapılmış olup yargı personelimizin kullanımına sunulmuştur.
Sisteme giriş yap butonuna tıklayın “ Dosya Sorgulama“ düğmesine tıklayın, dosyanızın işlem gördüğü yeri, Adli Yargı, İdari Yargı, ya da Adli Tıp bölümünü, davanızın görülmekte olduğu il, adliye, mahkeme, T.C Kimlik Numarası ve Cüzdan Seri No'sunu sisteme girdikten sonra sorgula düğmesine tıklayın.
Avukat Portal Nedir? Avukatlar, https://avukat.uyap.gov.tr adresinden; E-imza ve M-imza ile UYAP Avukat Portala bağlanarak on-line, dava ve icra takibi (e-takip) açabilmekte, yetkileri dâhilinde sistemdeki vekâleti bulunan açık ve kapalı dosyalarını inceleyebilmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
Dosya, UYAP üzerinden erişime açıldıktan sonra dosyaya giren evraklar UYAP\'ta gözükmemektedir. Yani dosyanın size erişime açıldığı tarihe kadar dosyaya giren evrakları görebiliyorsunuz yalnızca. Bu nedenle yeni gelen evrakları görebilmek için dosyaya devamlı dosya inceleme talebi göndermek gerekiyor.
Dosyanızın durumunu şikayette bulunduğunuz savcılık makamından öğrenebilirsiniz. Dosyanızda sizi ilgilendiren bir durum olduğunda tebligat usulü ile haberdar olursunuz. UYAP üzerinden de dosya takibini sağlayabilirsiniz.
Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.
Elektronik ortamda davalarını takip etmek isteyen vatandaşlarımız UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp adresinden giriş yapabilmektedir. Bunun yanında E-Devlet şifreleriyle, mobil imza ile ya da Elektronik İmza ile de sisteme giriş sağlanabilmektedir.
Dava dosyalarını sorgulamak isteyen yurttaşlar, e-Devlet sistemine T.C Kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp, arama butonuna ''Adalet Bakanlığı'' yazarak, çıkan arama sonuçlarından ''Dava Dosyası Sorgulama'' kısmına tıklayıp, dava dosyalarını görüntüleyebilir.
UYAP, kamu kesiminde diğer bilgisayar ağlarıyla bütünleşerek bilgi ve belge akışının en kısa zamanda gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.
Vatandaşlar sadece Vatandaşlar için olan bölümlere girebilir, Müdürlüğümüzce yetki verilmiş olan şirketler; kurum portala, avukatlar; avukat portala, bilirkişiler; bilirkişi portalına giriş yapabilirler.
UYAP portalını kullanacak olan vatandaşlar çeşitli davaları bu sistemden online olarak açabilir. UYAP adli yardım talepli dava açma işlemleri için başvuru formuna ulaşılması gerekir. Bu işlemler gerçekleştirilirken https://vatandas.uyap.gov.tr adresinde yer alan UYAP vatandaş portalı sayfasına erişim sağlanmalıdır.
Adalet Bakanlığı, avukatların UYAP üzerinde görüntüleyebildikleri bilgi ve belgelerin kapsamının genişletilmesine yönelik çalışma yaptı. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte, avukatların fiziki olarak ulaşabildikleri soruşturma dosyalarındaki belgelere UYAP'tan erişmelerine imkan sağlandı.
"Avukatlar, müvekkilinin sağlık verilerini genel vekâletname ile talep edemezler. Müvekkiline ait sağlık verilerinin avukata aktarılması için düzenlenmiş olan vekâletnamede, ilgili kişinin özel nitelikli kişisel verilerinin işlenmesi ve aktarılmasına ilişkin açık rızasını gösteren özel bir hüküm bulunması gerekir."
2. Kamu Kurumları UYAP Kurum Portal Bilişim Sistemini kullanmak için ücret öderler mi? Hayır. Kamu Kurumlarından UYAP Kurum Portal Bilişim Sistemini kullanmak için herhangi bir ücret alınmamaktadır.
UYAP üzerinden nasıl takip açabilirim? UYAP'a e-imzanızla giriş yaptığınızda sol menüde E-Dava ve E-takip Aç seçeneğini tıklayın. Açılan menüden İcra Takibini seçiniz. Eğer açılan sekmede beklemenize rağmen hiç bir görüntü gelmediyse bilgisayarınızda Java ve Flash programlarının kurulu olduğundan emin olunuz.
Herhangi bir pakete üye olduğunuz takdirde, taraf olduğunuz dosyalarda yalnızca sizinle ilgili yapılan işlemlerde değil, dosyada yer alan tüm taraflarla ilgili işlemlerde tarafınıza SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır.
NOT: Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.
Dava dosyaları ile ilgili detaylara adliyelere gitmeden UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemi üzerinden ulaşılabiliyor. Dava tarihleri, dava ile ilgili diğer belgeler bu sistem üzerinden görülebiliyor. Sisteme, e-Devlet şifresi, mobil imza ve Elektronik İmza ile giriş yapılıyor.
Adalet Bakanlığı tarafından e-Devlet Kapısına sunulan en önemli hizmetlerden birisi mahkeme dosyalarının takip edilebiliyor olmasıdır.
Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz. Ama bazen başka adliyelerde şikayetler söz konusu olabiliyor.
Adalet Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik ile beraber UYAP portaldan 05.04.2020 tarihi itibarıyla savcılık soruşturma dosyalarına ulaşılabileceği öngörüldü.
Dosyanızı görememenizin nedeni; 1. dosyada vekil kaydınız bulunmamakta, 2. dosyanız kapalı 4. Uyap sisteminde mükerrer kaydınız bulunduğu için bazı dosyalarınızı görememektesiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri