İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Keçiören Nüfus Müdürlüğüne yaptığı ziyarette, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile bir çalışma yapıldığını belirterek, "Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak" dedi.
Bankalarda yeni kimlik kartı zorunluluğuyla ilgili çalışma başlatıldı. Açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) ile çalışma yürütüldüğünü duyuran Bakan Soylu, ''Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak'' dedi.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Banka hesabı açmak için ilgili bankaya sadece kimlik ile başvuru yapılması yeterlidir.
Geçici kimlik belgesi ile şubelerimizden işlem yapmak isteyen müşterilerimizin, kps doğrulama servisi üzerinden belge numarası ve t. C. Kimlik numarası ile sorgulama yapılarak belge kontrolünün yapılması zorunludur. Bankamızda geçici kimlik belgesi ile işlem yapılmaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Ancak, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı ibraz edilememesi halinde ilgiliden Ehliyet, Pasaport, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı, Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu belgelerinden biri istenir.
Belgesini Alabiliyor
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor.
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor. E-Devletten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli.
Bankalarda eski kimlikle işlem yapılamayacak.
Banka hesabı açmak için gerekli belgeler şu şekilde sıralanabilir: Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi. e-Devlet üzerinden de kolaylıkla alınabilen ikametgah belgesi. Açık adres ve iletişim bilgileri.
01.01.2016 tarihinden itibaren verilen yeni sürücü belgeleri Noterlik işleminde kullanılabilir. T.C. kimlik numarası olmayan sürücü belgeleri ilgilinin beyan edeceği, T. C kimlik numarası ile noterlik işleminde kullanılabilir.
Kimlik kartımı kaybettim, ne yapmalıyım? e- devlet kapısı üzerinden veya yurt içinde Alo 199 numaralı çağrı merkezi aranarak kartın iptali yapılmalı ya da yeniden kimlik kartı başvurusu için yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklerimize kimlik kartı başvurusu yapılmalıdır.
2 Nisan 2018 tarihinden itibaren pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartları tek bir nokta olarak nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlanmıştır. 3'ü Bir Yerde uygulaması ile T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgelerine ait tüm süreçler standart hale getirilerek vatandaşlara verilen hizmet kalitesi arttırılmıştır.
Kimlik fotokopisi ile resmi işlemler yapılamaz.
Tedbirler Yönetmeliği'nin elektronik transferler başlıklı 24.maddesinde düzenlenen yurt içi ve yurt dışı elektronik transfer mesajı kurallarının işletiminde esas alınan parasal tutar; 1/2/2023'ten itibaren uygulanmak üzere 7.500TL'den 15.000 TL'ye yükseltilmiştir.
Nüfus Cüzdanı (eski tip kimlik kartı) veya Mavi Kart sahibiyseniz, T.C. Kimlik Kartınız yerine pasaportunuzu okutarak, YUVAM hesabı açma koşuluyla Bankamız müşterisi olabilirsiniz.
İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklama ile eski tip nüfus cüzdanlarının 2023 tarihine kadar yenilenmesi gerektiğini duyurmuştu. Kimlik yenileme işlemi Nüfus Müdürlüklerinden 2024 yılına kadar yapılmaya devam edecek.
Eğer eski tip nüfus cüzdanınız (kimlik kartı) var ise mobil uygulamamız üzerinden müşteri olma başvurunuzu yapabilir, belirttiğiniz adrese yapılacak kurye ziyareti sonrasında hızlıca müşterimiz olabilirsiniz.
Bakan Soylu duyurdu: Kimlik kartları kredi kartı gibi kullanılabilecek.
e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir. Güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak aşağıdaki adreslerden alabilirsiniz.
kimlik kartını kaybeden afetzede vatandaşlarımızdan, hangi ildeki nüfus müdürlüğüne başvurursa başvursun hiçbir belge, fotoğraf ya da ücret talep edilmemekte, sadece biyometrik (parmak izi) doğrulaması ile birkaç dakikada geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir.
Kimlik Kartı başvurusu; yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır. Kimlik Kartı başvurusu, yurt içinde; Alo199 üzerinden veya https://randevu.nvi.gov.tr/ internet adresinden yapılır. On beş yaşını tamamlamış olanların şahsen başvurmaları esastır.
Geçici kimlik belgesi, T.C. Kimlik Kartını almak için başvuru yapacağınız İlçe Nüfus Müdürlüğünden alınır. Her nüfus müdürlüğü tarafından verilmemektedir. Eğer geçici kimlik belgesine ihtiyacınız olduğunu (kayıp, çalıntı, tahrip olmuş nüfus cüzdanı) belirtmez iseniz geçici kimlik belgesi alamayabilirsiniz.
Kimlik kartını kaybedenlerin başvurduğu "geçici kimlik belgesi", e-Devlet Kapısı üzerinden hızlı bir şekilde alınabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri