Bu sebeplerle İcra İflas Kanunu'nun 89. Maddesi, kiralanan kasalarla ilgili uygulanmayacaktır. Ödeme emrindeki müddet dolduktan sonra, alacaklının icra dairesinden talepte bulunması üzerine bankadaki kasanın içeriği için haciz işlemini başlatması mümkündür.
Borçlunun o bankada gerçekten mevduatının bulunup bulunmadığı, ancak birinci haciz ihbarnamesinden sonra belli olacaktır. Borçlunun üçüncü kişilerdeki (bankadaki) alacağı menkul hükmündedir (m.106, II). Bu nedenle, bankadaki mevduatın haczi taşınır haczi gibi yapılır.
Bankalar, kiralık kasada saklanan nesnelere el koyamaz ya da kasanın müşteri tarafından açılmasını engelleyemez. Kasa ancak ve ancak mahkeme kararı ile yasal uygulamalara uygun durumlarda açılabilir.
Kasa kiralama sözleşmesinde bankanın, kasanın kullanılmasını müşteriye bırakma, müşterinin kasaya erişmesinde iş birliğinde bulunma, kasanın güvenliğini sağlama ve sır saklama yükümleri bulunmaktadır. Kasa kiralama sözleşmesinde banka, borçla- rını sadâkat ve özenle yerine getirmek zorundadır.
Kasaya hiçbir şekilde silah, yanıcı, patlayıcı veya bozulabilen maddeler konulamaz. Ayrıca kasayı başkasına devretmek ve kiralamak da suç sayılmaktadır. Devir işlemi ancak kasanın sahibi tarafından boşaltılıp kapatılması ile mümkün olur.
İlgili 45 soru bulundu
Kiralık kasaların felaketlere karşı sigortası oluyor mu? Deprem, yangın ve sel gibi felaketler halinde kasalar sigortalı ancak içinde ne olduğu bilinmediğinden tam karşılık mahkeme yoluyla alınabiliyor.
Ortak Kiralık Kasayı Eşim Açabilir Mi? Kiralık kasa ortağı olan bir kişinin eşi, genellikle kasanın içeriğine erişme hakkına sahip değildir.
Bir borcun tahsil edilememesi ve yasal sürecinin başlamasıyla birlikte icra daireleri ya da savcılıklar tarafından tüm bankalara, borçlu kişi hakkında bildirim yapılır. Söz konusu kişinin tüm banka hesapları, borç miktarınca bloke edilir.
Kiralık kasa sahibinin ölmüş olduğu banka tarafından kendiliğinden haber alınmaz. Kiralık kasanın açılması (eğer mirasçıların da böyle bir kasanın varlığından haberleri var ise) mirasçıların talebi ile olur.
Yastık altındaki altınlarınızı Banka hesabınıza yatırmak için, belli bir gün belirli bir şubede altın toplama günü olmasını beklemeden, size en yakın Altın Değerleme Noktalarını (ADN) ziyaret ederek altınlarınızı haftanın her günü Bankamızdaki hesabınıza güvenle 24 ayar 1000/1000 saflıkta yatırabilirsiniz.
TMSF, batan bankada parası olanlara, önceden belirlenmiş olan devlet güvencesi limitleri dahilinde ödeme yapar. Yani bir banka batarsa, tüketiciler o bankadaki paralarının bir kısmını ya da tamamını geri alabilir.
Ortak Kasa Kiralayabilir miyim? Toplamda en fazla 3 kişi olmak şartı ile, ortak kasa kiralayabilirsiniz. Ortak kullanılacak bir kasa için, ortak bir banka hesabı açılır ve ortaklık sözleşmeleri imzalanır. Bu durumda sözleşmeye dahil tüm kişilere kasa anahtarı verilir ve tüm ortaklar dilediklerinde kasayı kullanabilir.
Kişilerin borçlarını ödememeleri sonucunda yasal sürecin başlatılması ile icra dairesi veya savcılık tarafından tüm bankalara kişinin banka hesaplarına bloke konulmasına adına bildirim yapılır. Borçlu kişinin hesabında bulunan paradan borcu miktarınca kadarı bloke edilir.
İcra Dairesine banka tarafından gönderilen müşteri bilgilerinin sadece icra memurları tarafından görülmediği de aşikardır. İcra takip dosyasını inceleme yetkisi olan herkesin bu bilgilere erişmesi mümkündür.
e-Haciz ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Evet, e-Devlet üzerinden gerçekleştireceğiniz sorgulama ile adınıza haciz olup olmadığını öğrenebilirsiniz. e-Devletin duyurmuş olduğu ''Banka Hesaplarına Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama (e-haciz Banka)'' uygulamasından bunu öğrenebilirsiniz.
Miras bırakana ait bankada bulunan kiralık kasanın açılması
Miras bırakanın bankada bulunan kiralık kasasının açılması, mirasın paylaşımı sırasında yapılır. Kiralık kasada bulunan eşyalar, miras bırakanın vasiyeti yoksa, yasal varisler arasında paylaştırılır.
Banka personeli sadece kasanın çift anahtarla açılışında orada bulunur, kilit açıldıktan sonra odacıkta müşteriyi yalnız bırakır. Müşteri işi bitince metal kutuyu yuvasına tekrar yerleştirip, banka görevlisine seslenir, görevli ile birlikte yine çift anahtarla kilitlenir.
Kiracı kira sözleşmesinin/döneminin bittiği tarihten itibaren 3 ay içinde anahtarları Bankaya geri vermez ve yıllık kira bedelini peşin ödemezse Banka, noter huzurunda kasayı açtırmaya ve kiracıdaki alacağına karşılık olmak üzere kasa muhteviyatını almaya ve saklamaya, sakladığı işbu muhteviyatı alacağının tahsili için ...
İcra hukuku kapsamında borçlunun maaş hesabının haczedilmek istenmesi durumu buna bir istisna getirmektedir. Maaş hesabına haciz konulması, borçlunun geçimini sağlama imkanını elinden aldığı için, bu hesaba haciz uygulanamaz.
Hacizden sonra hesaba giren paralar haciz kapsamına girmez. Banka genelde üçüncü şahıslardaki alacaklarınızın haczi durumunda hesap numaranızı bloke edecektir. Bu nedenle hesap numaranızı bir an önce tekrar kullanabilmeniz için banka ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.
Buna göre el koyma işlemini, hâkim kararı üzerine veya gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde Cumhuriyet savcısının, Cumhuriyet savcısına ulaşılamadığı hallerde ise kolluk amirinin yazılı emri ile kolluk görevlileri gerçekleştirebilecektir.
6.2.Kasa birden fazla kişi tarafından birlikte kullanılmak üzere kiralanır ise, ortakların hepsi birlikte Kiralık Kasa'yı kullanabilir. Bu şekilde kiralama halinde her bir ortak tek başına Kiralık Kasa'yı açamaz.
Düğünde takılan altınlar nasıl değerlendirilir diye merak ediyorsan altınları saklayabileceğiniz en güvenilir yerin banka kasaları olduğunu söyleyebiliriz. Banka kasaları yıllık olarak kiralanıyor ve kiraları da altınların değeri düşünüldüğünde- çok yüksek değil. Yıllık maliyeti bankadan bankaya değişiyor.
9.1 İşbu Sözleşme, taraflarca her zaman 3 (üç) gün önceden yazılı olarak bildirmek kaydıyla feshedilebilir. 9.2. Sözleşme'nin feshedilmesi halinde Müşteri, kasayı boşaltmak, 2 (iki) adet anahtarı Banka'ya teslim etmek ve Banka'nın uygun göreceği içerikte bir kiralık kasa fesih bildirimini imzalamakla yükümlüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri