Banka dışında kredi veren kuruluşlar arasında Koç Finans, Financell, EVKUR, Mercedes Benz, Turkcell, Vodafone ve Volkswagen gibi bilinen şirketler de yer alır. Bu gibi kurumların belirledikleri koşulları karşıladığınız takdirde başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Kredi çekme talebinin reddedilmesine neden olan faktörler ise aşağıdaki gibi sıralanabilir; Kredi notunun yeterli seviyede olmaması Bankalara olan geçmiş borçların düzenli ödenmemiş olması Başvuruda bulunulan kredi için yeterli gelir sahibi olmamak.
Finans ihtiyaçlarınızı tek bir bankanın verdiği kredi ile karşılayamadığınız durumlarda farklı bir bankadan da kredi alabilirsiniz. Aynı anda iki farklı bankadan kredi çekilmesi ile ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur.
Evet, çekilebilir. Bu durumla ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur. Ancak böyle bir süreçte bankaların kararını etkileyen faktörler, kredi notunuzun, gelirinizin ve borç durumunuzun onay için uygun olup olmadığıdır. Tüm bu kriterleri karşılıyorsanız iki banka da size kredi için onay verecektir.
İlgili 18 soru bulundu
Kredi çekmek için gereken şartlar içerisinde kredi başvurusu yapan kişinin geriye dönük olarak son 6 aylık sigorta priminin ödenmiş olması da gerekiyor. Yani sadece gelir belgesi değil, çalıştığınız şirket tarafından yatırılan sigorta priminizin de olması gerekli.
Gelir belgesiz kredi alınabilir mi? Bu sorunun cevabı ne yazık ki hayır. Bankalar farklı koşullarla çalışmayana kredi verebiliyorlar ancak herhangi bir geliriniz olmadığı sürece kredi almanız imkansız. Aynı şekilde bankalar sigortasız kredi de vermiyorlar.
Çalıştığınız bankalardan biri, diğer bankalara olan borçlarınızı kapatabileceğiniz kadar krediyi size kullandırır ve bu sayede hesapların karışması önlenir. Peki borç kapatma kredisi kimlere verilir? Borç kapatma kredisine, bankalara borcu olan herkes başvuru yapabilir.
Bireysel ya da diğer adıyla tüketici kredisi başvurunuz kredi notunuzun düşük olması ya da gelirinizin kredi borcunu ödemeye müsait olmaması durumunda reddedilir. Hatta bazı durumlarda kredi notunuz yüksek olsa bile size kredi çıkmayabilir.
Bu kapsamda Merkez Bankası'nın ihtiyaç kredilerinde 70 bin sınırının, konut kredilerinde ise 250 bin sınırının aşılmaması yönünde bankalara talimat yolladığı ifade edildi. Bankacılık kaynakları 70 bin liranın üzerindeki krediler için faiz oranının yeterli olmadığını dile getirdi.
Olumsuz sonuçlanan kredi başvuruları kredi notunu düşürmekte ve bu da sonraki dönemde kredi başvurunun olumlu sonuçlansa bile, daha düşük miktarda kredi almanıza neden olabilir. Kredi başvuruları olumsuz sonuçlanan kişiler kredi puanının ne kadar düştüğünü merak etse de, bunun için net bir puan kısıtı bulunmamaktadır.
Ptt'den Aktif Bank İhtiyaç kredisi üst limiti ne kadardır ve kaç ay taksitlendirme yapabilirim? PTT'lerden 30.000 TL ve 36 ay vadeye kadar ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz.
Bu sisteme göre kredi kullanma olasılığınızın en düşük olduğu aralık 0 ile 699 puan aralığıdır. Kefil ve ipotek göstererek kredi kullanımı mümkün olan puan aralığı ise 700 ile 1099'dur. 1100 - 1499 puan aralığı daha az risklidir. İhtiyaç kredisi kullanabilirler.
Kredi Alma Durumu
KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en çok tereddütte kaldığı grup ise 1100-1499 arası puana sahip az riskli olarak görülen tüketicilerdir.
Birden fazla kredi kartı borcunuz varsa, kredi birleştirme yoluna gidebilirsiniz. Tüm borçlarınızı tek bir krediyle kapatıp, tek bir bankaya, tek bir ödeme planına geçebilirsiniz. Böylece, toplam borcunuzun ödeme süresini uzatmanız da mümkün olur.
PTT, bu krediler için belirli şartlar oluşturarak kredi başvurularını değerlendirecektir. Borç kapatma kredileri 36 ay vadeye kadar ve 50.000 TL'ye kadar ödeme yapılırken, 50.000 TL ile 80.000 TL arasında nakit ihtiyacı olan kişilere 24 ay vadeli kredi sağlanacaktır.
İhtiyaç kredileri özel ve kamu bankaları tarafından vatandaşlara sağlanıyor. Belirli faiz oranları ve vadeler kapsamında dileyenler müracaatta bulunarak ihtiyaç kredisi alabiliyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank kredi veren kamu bankaları arasında yer alır.
2023 yılı itibariyle İş Bankası, ING, Enpara, Akbank, TEB ve Vakıfbank; ipotek, kefil ve gelir belgesi istemeden kredi çekme imkânı veriyor. Söz konusu bankaların mobil ve internet bankacılığı üzerinden hızlıca kredi başvurusu yapmak mümkün. Tabii her bir bankanın kendi prosedürleri olduğunu unutmamak gerekiyor.
BAŞVURU NASIL YAPILIYOR? Ziraat Bankası, ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunacak olanlar devlet destekli 10.000 TL kredi ödemesinden faydalanmak istiyorsa, en yakın banka şubesine, kimlikleri ve gelir belgesi ile beraber gitmeleri neticesinde başvurularını yapabilirler.
Gelir belgesi banka için önemli bir unsur çünkü bir gelirinizin olması borcunuzu ödeyebileceğiniz anlamına geliyor. Ayrıca geliriniz, alabileceğiniz kredi tutarının belirlenmesinde de büyük rol oynuyor. Kişi çalışmıyorsa bile, mutlaka belgeleyebildiği bir gelir sahibi olması ve bu belgeyi bankaya iletmesi gerekiyor.
Örneğin, asgari ücret (11.402 TL) maaş alan bir kişinin aylık kayıtlı ek gelirinin de 2.500 TL olduğunu varsayalım: 11.402 + 2.500 TL = 13.902 TL toplam aylık gelir, 13.902 TL/2 = 6.951 TL toplam ödenebilecek taksit tutarı olarak bulunur.
T.C. kimlik numarası ile kredi başvurusu ancak başka bilgilerle ortak kullanılarak mümkündür. Genellikle T.C. kimlik numarası ile yapılan kredi başvurusu işlemlerinde doğum tarihi, doğum yeri veya baba adı gibi ilave kimlik teyit bilgileri de istenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri