Işığın bir kaynağının varlığı söz konusudur. Işık kaynakları ise hem doğal hem de yapay olarak ikiye ayrılmaktadır. Farklı niteliklere sahip olarak ışık yayan ve çevresini aydınlatma durumu söz konusu olan nesnelere ışık kaynağı adı verilir.
Işık, madde değil, bir enerji biçimidir. Madde atomlardan oluşur. Işık aslında elektromanyetik radyasyondur.
Işık ses ve elektrik madde değildir. Çünkü onların hacmi yoktur. Yani boşlukta yer kaplamazlar. Sonra kütleleri yoktur.
Işık, bir maddedir ve cisim değildir.
Işık bir varlıktır, ısıysa enerji türüdür. Her varlığın bir enerjisi vardır, ve her enerji türü ısıya çevrilebilir (kabaca termodinamiğin 2. kanunu). Bu sebeple ışık ısı kaynağıdır (nargile kafelerdeki ufolar gibi).
İlgili 31 soru bulundu
Işık; foton denilen kütlesiz (ağırlıksız değil, kütlesiz) ve yüksüz atom-altı parçacıklardan oluşur.
Hayır çünkü boş gibi görünen uzay sandığımız kadar boş değil. Işık yoluna devam ederken uzayda gaz veya toz bulutları gibi engellerle karşılaşır ve böylece ışığın bir kısmı soğrulur, kırılır veya yansıtılır. Böylelilkle yavaş yavaş tüm enerjisini kaybedip elinde sonunda yok olur.
Cisim değildir. Çünkü eğer ışık bir cisim olsaydı beş duyu organı ile hissedilebilir bir nitelikte olurdu. Işık kaynağı insan gözünün cisimleri görebilmesi için çok büyük bir önem taşımaktadır. Işık çevremizi aydınlatan bir unsur olduğu için çevremizi görmemiz mümkün hale gelmektedir.
Öncelikle ışık uzayda yayılır bunun en basit örneği yıldızlar. Yıldızlar, fotonun yani ışığın çıktığı kaynaklardır ve oradan gözümüze ulaşan ışık sayesinde gökyüzüne baktığımızda yıldızları görürüz. Uzayda fener kullanma konusunda da yine yıldızlara bakabiliriz evren yıldızlarla dolu fakat karanlık.
Cevap ise: İnsan bir maddedir. Açıklama: Çünkü insanların belirli bir biçimi ve boşlukta kapladığı bir yer vardır.
Örneğin; ses, gölge, ısı, ışık, sıcaklık, radyo dalgaları, TV frekansları gibi şeyler tanecikli bir yapıya sahip olmadıkları (hacim ve kütleleri bulunmadığı) ve (kendi başına hareket ettikleri ya da araz özelliğine sahip olup) eylemsizlik özelliği taşımadıkları için madde olarak kabul edilmezler.
Işığın bir kütlesi yoktur, sadece enerjisi vardır. Einstein'nın özel görecelik teorisine göre kütlesi olan bir şey ışık hızına erişemez. Çünkü ışık hızında bu kütlenin sonsuz olması gerekir.
Hava saf madde değildir. İçerisinde %21 oksijen, %78 azot ve az miktarda argon ile karbondioksit bulunmaktadır. Birden fazla element barındıran hava saf madde halinden çıkmaktadır. Hava bir karışım olarak bilinmektedir.
Kur'an-ı Kerim'de Allah, “Doğurmamış ve doğmamıştır.” (İhlas, 112/3) “O'na benzer hiçbir şey yoktur.” (Şura, 42/11) buyurmaktadır. Bu yönüyle Allah kendisi dışındaki varlıklar gibi bir “varlık” değildir.
Güneş birçok özelliği ve faydası ile karşımıza çıksa da cansız bir varlıktır.
Işık, bir enerji çeşididir. Sabit kütleli sistemlerde enerji yoktan var edilemez. Ancak bir biçimden diğerine dönüşebilir. Bu yüzden ışık, yalnızca enerjinin bir başka biçiminin dönüştürülmesiyle elde edilir.
Yani ışık hızının yüzde 99,9'u kadarlık bir hız ile 1 saat boyunca hareket edersek dünyadakiler için 22,36 saat (neredeyse 1 gün) geçiyor. Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir.
Esasen uzayda her yönde Büyük Patlama'dan arta kalan ışık vardır. Ancak evrenin genişlemesi sebebiyle, kozmik mikrodalga artalan ışıması olarak adlandırılan bu ışığın dalga boyu uzamıştır. İnsan gözü, ışık tayfının mikrodalga kısmında kalan artalan ışımasını algılayamaz.
Güneş, Dünya'nın da içinde bulunduğu Güneş Sistemi'nin merkezinde yer alır. Işık ışınlarının etrafa yayıldığı ışıkküre katmanının sıcaklığı yaklaşık 5500°C'yken Güneş'in çekirdeğinin sıcaklığı 15.000.000°C'dir. Uzayın ortalama sıcaklığı ise -270,4°C civarındadır.
Güneş, yıldızlar, şimşek, yıldırım, ateş böceği ve fener balığı gibi bazı balıklar doğal ışık kaynağıdır. İnsanlar tarafından üretilen ışık kaynaklarına yapay ışık kaynağı denir. Ampul, mum, fener, gaz lambası, trafik ışıkları, kandil ve meşale yapay ışık kaynağıdır.
Işık olmadığı zaman varlıklar aydınlanmadığı için gözümüze ışık gelmez ve göremeyiz. Gündüzleri güneş yardımıyla çevremizdeki bütün nesneleri görebiliriz. Çünkü güneş dünyamızı aydınlatır ve gündüzleri her yere ışık yayar. Fakat gece olduğu zaman güneşten faydalanamayız.
Görme duyu organımız olan gözün, görevini yerine getirebilmesi için ışığa ihtiyaç vardır. Karanlık ortamlarda görme olayı gerçekleşmez. Görme olayının gerçekleşmesi için ortamdaki ışığın çevremizdeki nesnelerden yansıyıp gözümüze ulaşması gerekmektedir.
Eğer cisim, üzerine düşen ışığı tümüyle soğurursa bu cisimden gözümüze ışık yansımayacaktır. Gözlerimize bir cisimden ışık gelmediğinde bu cismin rengi beynimiz tarafından siyah olarak algılanır. Sonuç olarak siyah renkli ışık dalgası mevcut değildir.
Neden "Siyah" Işık Deniyor? Bunlar gerçek ışık yaymasına rağmen, ultraviyole (morötesi) olduklarından insan gözüne görünmez. Bu nedenle gözlerimiz söz konusu olduğunda bu ışığa "siyah" demek doğaldır. Odaları aydınlatmazlar ve çoğu ayrıca mor ışık da yayar.
Işığın bir maddeye çarpıp maddeden geri dönmesi durumuna yansıma denmektedir. Işık çarptığı yere göre düzgün ya da dağınık bir şekilde yansıma göstermektedir. Yansıma durumlarında ışığın renginde ya da hızında herhangi bir değişiklik olmamaktadır. Yansıma olayı olurken yalnızca ışığın yönünde değişiklik olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri