Yaz okulunda en fazla kaç ders alınabilir. Yaz okulunda öğrenci 12 saate karşılık gelen sayıda ders seçebilir. Örneğin her biri 2 saat olan derslerden 2*6=12 saat olmak üzere toplam en fazla 6 ders seçebilecektir.
1.1.
Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. o Not Durum Belgesinde; genel not ortalaması 2,00 veya 2,00'nin üzerinde olan öğrenciler, FF harf notu olan ve/veya hiç almadığı ders/derslerden, en fazla beş ders seçebilir.
En fazla 3 ders olmak kaydıyla 21 kredilik seçim yapılabilmektedir. Öğrencinin yaz okulunda alacağı derslerle birlikte mezuniyet durumu söz konusu oluyor ise, fakülte yönetim kurulu önerisi ve Üniversite Yönetim Kurulu onayıyla en fazla 5 ders alınabilmektedir.
Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. ▪ Derslerin seçimi aşağıdaki seçenekler doğrultusunda öğrencinin planlamasına bağlıdır. dersleri de seçebilir.
MADDE 10 – (1) Yaz Okulunda öğrencilerin ders alma esasları şunlardır; a) (Değişik:RG-17/5/2016-29715) Yaz okulunda, Öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla 20 AKTS'yi geçmeyecek ve en fazla 12 ulusal kredi saat olacak şekilde dört adet ders alabilir.
İlgili 18 soru bulundu
Yaz okulunda en fazla kaç ders alınabilir. Yaz okulunda öğrenci 12 saate karşılık gelen sayıda ders seçebilir. Örneğin her biri 2 saat olan derslerden 2*6=12 saat olmak üzere toplam en fazla 6 ders seçebilecektir.
Yaz okulunda tekrar olarak alınan derslerde son alınan not geçerlidir. 15. Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması halinde yaz döneminde üst yarıyıldan ders alabilir. Yaz okulunda en fazla kaç saat ders alabilirim? Yaz döneminde; bir öğrenci toplam onbeş ders saatini aşmayacak şekilde ders alabilir.
AÖF YAZ OKULU AKADEMİK TAKVİMİ 2022-2023
AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi üzerinden adaylar sınava katılacakları okulları öğrenebilirler. Çeşitli platformlarda ve sosyal medyada AÖF yaz okulu sınavlarının online yapılacağına ilişkin iddialar gerçeği yansıtmıyor. AÖF yaz okulu sınav takvimi netlik kazandı.
AÖF Yaz okulundan ders almak isteyen öğrenci, ilgili mevzuat hükümlerine göre yaz okulu öğretim ücreti ödemekle yükümlüdür. AÖF Yaz okulunda 1 Ders alan öğrenci Toplam ₺375,00 öder. AÖF Yaz okulunda 2 Ders alan öğrenci Toplam ₺450,00 öder. AÖF Yaz okulunda 3 Ders alan öğrenci Toplam ₺525,00 öder.
Yaz okulu öğretim süresi 25 öğretim gününden az olmamak üzere en az beş haftadır. Bu süre 35 öğretim gününden az olmamak üzere yedi haftaya çıkarılabilir. Yaz okulu sonu sınavları bu sürenin dışındadır.
Ayrıca genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler Yaz Okulunda üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla ders alabilirler.
YAZ OKULU SINAVI DEĞERLENDİRME HAKKINDA
Başarı notu alt sınır değeri 35'tir. Başarı notu alt sınırın altında olan öğrencilere FF harf notu verilir.
Yaz okulunda ders almak isteyen öğrenci, açılması öngörülen ve ilan edilen dersler arasından seçim yapar. (3) Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması halinde yaz okulunda üst yarıyıldan ders alabilir.
(6) Yaz okulunda DC ve daha düşük harf notu alan öğrenciler, o dersten başarısız sayılır. MADDE 14 – (1) Öğrencinin kayıtlı bulunduğu fakülte/yüksekokulunda ders açılmadığı takdirde, öğrenci bu dersi, Üniversite içinde başka bir fakülte/yüksekokuldan alabilir.
FF olan derslerin mutlaka tekrarının yapılması gerekir. Eğer ders notu 35 puandan fazlaysa, çan eğrisine girerek harf notu alacak ve adayın tüm sınavlarından aldığı genel ortalamaya göre doğrudan ya da koşullu geçmiş olacaktır. Özetle AÖF yaz okulunda çan eğirisi var.
Yüksek Öğretim Kurumu (Yok) kararı gereğince 2022-2023 yılı "yaz okulu" sınavlarının yüz yüze yapılması kararı açıklanmıştır.
AÖF (Açıköğretim Fakültesi) yaz okulu sınavı 19 Ağustos 2023 tarihinde saat 14.00'te yüz yüze yapılacak. Anadolu Üniversitesi yaz okulu sınavlarında adaylara sorumlu olunan her dersten 20 soru ve 30 dakika sınav süresi verilecek.
Yaz okulu öğretimi 24 Temmuz 2023 Pazartesi başlayacaktır. Yaz okulunda dersler yüz yüze yapılmakta olup, derslere devam zorunluluğu vardır.
Yaz okulunda vize ve final mi var yoksa tek sınav yapılıp final yerine mi geçiyor? Vize notu normal dönemdeki olarak mı alınıyor? Sonuç olarak normal dönemde aldığımız vize puanının önemi yok yaz okulunda. Vize de final de yaz okulunda yapılıyor.
Öğrenciler istedikleri takdirde, aynı yaz dönemi içerisinde ikiden fazla üniversitede aynı anda yaz okulu yapamazlar. 3. Diğer üniversitelerden alınan derslerin notları Üniversitemizin kredili sistemdeki harf notuna çevrilerek öğrencinin transkriptine işlenir.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Genel akademik not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler başarısız oldukları dersler dışında hiçbir ders alamazlar. 8) Öğrenciler, yaz döneminde alt yarıyıllara ait hiç almadığı, alıp başarısız olduğu, geçip de (DD, DC notları ile) yükseltmek istediği dersleri de alabilirler.
Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığım dersi alabilir miyim? Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığınız, nottan kaldığınız veya hiç almadığınız dersleri alabilirsiniz. Bu konuda kısıtlama yok.
3. Yaz okulunda ders almak öğrencinin isteğine bağlıdır. Öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla, bir yaz döneminde toplam 20 AKTS veya 12 ders saatini geçmemek üzere en çok dört ders alabilirler. Bu toplama; zorunlu, seçmeli, ortak zorunlu ve benzeri bütün dersler dahildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri