Bir kart ödemesi yapmaya çalışırsanız ancak kart bilgilerinizi girdikten hemen sonra bir hata mesajı görürseniz, bu, ödemenin kartınızı veren kuruluş tarafından reddedildiği ve paranın kartınızdan çekilmeyeceği anlamına gelir.
Banka kartı ya da kredi kartları üzerinden yapılan alışverişlerde, bazı güvenlik önlemleri nedeniyle banka reddi söz konusu olabiliyor. Özellikle de banka işlemlerini açılmış olan kartlar üzerinden banka reddi yaşanmaktadır. O yüzden böyle durumlarda ilgili banka bünyesinde onay vermek gerekir.
Banka reddini kaldırabilmek için öncelikle ilgili banka üzerinden iletişime geçmek gerekir. Bu konuda mobil bankacılık ya da internet üzerinden web sitesine giriş yapmak mümkün. Aynı zamanda müşteri hizmetleri telefon numarası doğrultusunda da yine gerekli amaç için iletişime girilebilir.
"Hesabınızla ilgili bir sorundan dolayı ödemeniz reddedildi"
Bu mesajı görüyorsanız sebebi şunlardan biri olabilir: Ödeme profilinizde şüpheli bir işlem gördük. Hesabınızı sahtekarlığa karşı korumak için biraz daha bilgiye ihtiyacımız var.
Müşterilerin bildirim prosedürlerinden kaçınmak amacıyla işleme konu parayı birden fazla hesaba, havaleye veya nakde bölmek suretiyle işlem yapması veya buna teşebbüs etmesi.
İlgili 24 soru bulundu
Banka memuru, yapacağınız ticari işleminin nedenini paranın nereden geldiğini ve ne için kullanılacağını sormakla yükümlüdür. Hatta banka bazı durumlarda, sözleşme, fiş ,fatura yada açıklamanızı destekleyecek yazılı belge isteyebilmektedir.
Karmaşık ve olağandışı büyüklükteki işlemle, uzun süredir hareket görmeyen ancak bir seferde yüklü miktarda işlem gören hesaplar yakından izleniyor. Bireysel müşterilerin son 3 ayda yaptığı nakit işlemlerin günlük işlem ortalamasının 5 katını bulması, EFT, swift, havale işlemlerinin de 3 katını aşması takip ediliyor.
Bir kart ödemesi yapmaya çalışırsanız ancak kart bilgilerinizi girdikten hemen sonra bir hata mesajı görürseniz, bu, ödemenin kartınızı veren kuruluş tarafından reddedildiği ve paranın kartınızdan çekilmeyeceği anlamına gelir. - Kartınızı silip tekrar eklemeyi deneyin.
Bankalar, ödemelerin gecikmesi durumunda bunu gecikme faizi olarak ödemeye dahil eder. Gecikme faizi ise yasal olarak kredi alınırken geçerli olan faiz oranının en fazla %30 yukarısında olabilir. Örneğin aylık %1 faiz ile bir kredi kullanılması halinde aylık gecikme faizi en fazla %1,30 olur.
Bankalar, kredi borcu ödememe cezası olarak bir faiz uygular. Sözleşme kapsamında belirtilen bu oran, kredinin faizinden maksimum %30 fazla olabilir. Örneğin %2'lik faizle aldığınız krediyi ödememeniz hâlinde borcunuza en fazla %2,60'lık bir gecikme faizi eklenir.
Trendyol.com Hesabınıza Giriş Yapın. "Hesabım" Menüsüne Giriş Yapın. Soldaki Menüden "Kayıtlı Kartlarım" Bölümüne Giriş Yapın. Sağ Bölümde Görünen Kartlarınızdan Silmek İstediğiniz Kartı Silebilirsiniz.
Bunun içinde yapmanız gereken kart ayarlarınızı kontrol etmek olacaktır. Diğeri kartınızda yeterli bakiye yoksa bu hatayı verir fakat kartınızda paranızın ne kadar olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Bir diğeri ise sistemsel bir hata olabilir. Böyle durumlarda en iyisi bankanızın müşteri hizmetlerini aramanız olacaktır.
Yani Trendyol'da kapıda ödemeleri yok maalesef.
Banka Sicili Temizlenir mi? Bankaların kara listesine borçlarını düzenli ödemeyen tüketiciler girer. Daha sonra vadesi gelen ödemelerde düzene geçilse dahi banka sicili hala olumsuz görünür. Banka sicilini temizlemenin tek yolu tüm borçların son kuruşuna kadar ödenmesi ve hesapların kapatılmasıdır.
Yasal takibe düşen borçlar ile bozulan kredi sicili, 5 yıl boyunca bu şekilde kalır. Fakat bu sicile daha önce çalışılan ve borç geçmişi olan bankalar, kendi sistemi üzerinden ulaşabilir.
Bunun değişik sebepleri olabilir. Şöyle ki; kart limitinizin yetersiz olması, kartınızın internette yapılan işlemlere kapalı olması, hatalı kart numarası girişi, onay işlemi sırasında geçici bağlantı sorunları yaşanması gibi.
Üst üste 2 taksitin ödenmemesi üzerine, verilen 30 günlük süreninde hesabı dikkate alındığında; 90 gün (3 ay) sonra yasal takip süreci başlatılır.
Mesela sizin borcunuz karşısında alacaklı taraf icra takibi başlatsın. Eğer 10 yıl içerisinde bir işlem yapılmaz ise borcunuz düşer. Eğer ki 1 yıl içerisinde hiçbir işlem yapılmayan ve takipten düşen icra dosyası için karşı taraf yenileme başvurusu yapar ise dosya aktifleşir ve zamanaşımı süresi durur.
Takvim yılı içerisinde 3 kez asgari tutar ödemesi geciktirilen kredi kartı nakit kullanıma kapatılır. Üst üste üç kez asgari ödemesi yapılmayan kredi kartı kullanıma tamamen kapatılır. Kapatılan kredi kartının kullanıma açılması için dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekir.
İşlem banka tarafından onaylanmadı. Girdiğiniz kart bilgilerinin biri ya da birkaçı hatalı olabilir. Kredi kartı numaranız, son kullanma tarihiniz ve güvenlik kodunuzu kontrol edip işlemi tekrar deneyiniz. Girdiğiniz bilgilerden eminseniz lütfen detaylı bilgi için bankanız ile irtibata geçiniz.
Kart bu tip işleme izin vermiyor veya kartın kredisi yetersiz. Kartı veren bankayı arayın. Kart Bloke edilmiş. Kart bilgilerinden ( KK No, SKT, CVV) biri yada birkaçı hatalı girilmiş veya Bankalar için tanımlanmış günlük limitler aşılmış olabilir.
BDDK tarafından yapılan düzenlemeye göre 1 yıl içerisinde kredi kartı dönem borcunun 3 defa yüzde 50'sinin altında yatırılması sonucu kredi kartı nakit çekime kapatılıyor. Bu kural genellikle asgari ücret ödemesiyle karıştırılıyor. Asgari ücret ödemesi yapsanız dahil, kredi kartından nakit çeimi kapanıyor.
Hangi Banka Hesaplarına Haciz Konulamaz? İcra hukuku kapsamında borçlunun maaş hesabının haczedilmek istenmesi durumu buna bir istisna getirmektedir. Maaş hesabına haciz konulması, borçlunun geçimini sağlama imkanını elinden aldığı için, bu hesaba haciz uygulanamaz.
Alacaklı tarafın, başlatmış olduğu icra takibi kesinleşmesinden sonra borçlunun haciz caiz olan bir takım taşınmaz malına, taşınır malına veya üçüncü kişilerdeki hak ve /veya alacağına haciz koyabilir. Borçlunun üçüncü şahıslarda bu anlamda bankadaki mevduatına (parasına) da haciz konabilir.
Temel anlamda bloke, banka hesabına değil; hesap içerisindeki paraya konulur ve hesapta bulunan paranın harcanmasına kısıtlama getirir. Hesap blokeleri, borç sebebi dışında banka kredi borçları, iflas, kefaret, kredi teminatı, vergi borcu, sermaye artırımları gibi sebeplerden ötürü de gerçekleşebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri