Ancak, Türkiye'de bankacıların ortalama maaşı, yaklaşık olarak 13.000 TL ile 25.000 TL arasında değişmektedir. Bu rakamlar, bankacıların pozisyonuna, kariyer basamağına, çalışma saatlerine ve bonuslara göre değişebilir.
eleman.net verilerine göre, Banka Personeli 2023 yılında ortalama 19.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Banka Personeli , Temmuz 2023 yılında ortalama 19.400 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 15.180 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
2020 Banka çalışanları maaşları
Gişe görevlisi 2.400 TL ile 3.500 TL arası maaş alıyor. Gişe asistanı 2.600 TL ile 4.000 TL arasında maaşa sahip. Müşteri Temsilcisi 2.550 TL ile 4.100 TL arasında kazanç sağlıyor.
Ziraat Bankası çalışanları Devlet memuru değildir, 4857 sayılı İş Kanununa tabidirler ve işçi statüsünde çalışırlar.
İlgili 31 soru bulundu
Bankalar genel olarak 09.00-12.30 ve 13.30-18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Ancak bazı banka şubeleri saat 17.00'a kadar müşteri kabul etmektedir.
Bankacı olmak isteyen kişilerin erkeklerde 28 yaşını doldurmamış olması ve kadınlarda da 26 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir. Aynı zamanda erkekler için de askerlik görevini yapmış olmaları şartı aranmaktadır. Başvuru yapılacak olan pozisyona göre ise yabancı dil bilgisi de aranmaktadır.
Üniversitelerin iki yıllık ya da dört yıllık eğitim veren iktisat ya da işletme fakültelerinden mezun olan öğrenciler bankacı olarak çalışabilirler. Bankacı görevi bankalardaki bütün müşteri işlemlerini gerçekleştirir ve bankanın idari süreçlerinde etkin rol oynar.
Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri direkt olarak mesleğe yönelik eğitimleri almanızı sağlıyor. Bu bölümlere ek olarak; İktisat, İşletme, Ekonomi, Maliye ve Kamu Yönetimi gibi idari bilimler fakülteleri de bankacılık sektörü için mezun veriyor.
Banka memuru nasıl olunur sorusu ile yola çıkan adayların, eğitim alması gereken bölümler arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümleri, Mühendislik ve İşletme bölümleri de bulunmaktadır.
Bütün şubeleri hafta içi her gün 08.30-12.30 ve 13.30-17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Merkez Bankası'nın kârı, bankalara kullandırdığı borca uyguladığı faizden elde edilen gelirden doğar. Bankalar, finansal aktiviteleri gereği Merkez Bankası'ndan sürekli borç alır ve öderler. Merkez Bankası bu borçlara faiz uygular.
Ziraat Bankası çalışanı olarak çalışan kişilere pozisyonlarına göre ücret ödenmektedir. Sabit maaş olmadığı için en düşük 6.500 TL, en yüksek ücretli çalışanlar için maaş 9.250 TL civarındadır.
Bankalara en az lise mezunu personel alımı başladı. Makam şoförü, çağrı merkezi personeli, telefonda satış personeli, tahsilat temsilcisi, şube asistanı gibi kadrolarda çalıştırmak üzere banka personeli alımları yapılacağı açıklandı.
"Bankacılar ciddiyeti ve saygınlığı çağrıştırdığı için koyu renkli kıyafetleri kullanıyor. Boyalı ayakkabılar, abartıdan uzak kıyafetler çalışma hayatında ortak tercihi oluşturuyor."
Banka, faizle para alınıp verilebilen, kredi, iskonto, kambiyo işlemleri yapan, kasalarında para, değerli belge, eşya saklayan ve bunun dışındaki diğer ticari, finansal ve ekonomik etkinliklerde bulunan kuruluşlara denir. En yaygın üçüncül sektör'lerden biridir.
Çoğu banka şubesi, hafta içi sabah 09:00'da hizmet vermeye başlar ve akşam 17:00'de kapanır. Ancak, öğle arası uygulamaları ve Cuma günü erken kapanma gibi bazı özel durumlar olabilir. Öğle arası saatleri bankadan bankaya değişiklik gösterebilir.
Bankalar: Ticari bankalar, yatırım bankaları veya özel bankalarda çeşitli pozisyonlarda görev alabilirler. Finansal kuruluşlar: Finansal danışmanlık firmaları, sigorta şirketleri, yatırım fonları ve portföy yönetimi firmaları gibi kuruluşlarda görev alabilirler.
Ticari bankalar ve yatırım bankalarında, Finansal kiralama, faktöring ve sigortacılık gibi finansal kurumlarda, SPK, BDDK gibi düzenleyici kurumlar ve diğer kamu kurumlarının yanı sıra, menkul kıymet aracı kuruluşları, denetim ve danışmanlık şirketlerinde kariyer yapabilirler.
Genel olarak her banka, çalışanına yılda 2 ya da 4 kez prim ve- rerek ödüllendirmektedir. Çalışanların almış oldukları prim ücretleri de gösterdikleri performansa bağlı olarak değişmektedir.
Bilindiği gibi 4603 sayılı Kanuna konu olan üç kamu bankası birer kamu iktisadi teşebbüsüdür. Bu bankaların çalışanları da “Kamu personeli”dir. Kamu personelinin hakları, Anayasa'nın 128. maddesine göre kanunla düzenlenir.
Bilinmesi gereken diğer önemli konu ise Ziraat Bankası çalışanları Devlet memuru değildir, 4857 sayılı İş Kanununa tabidirler ve işçi statüsünde çalışırlar. Banka personeli hakkındaki detaylı bilgilere geçmeden önce tüm banka personeli için geçerli olan bazı ortak durumları sizlere aktarıyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri