Posta Hizmetleri Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir? Bu bölümden mezun olanların hem kamu sektöründe hem de özel sektörde iş olanağı vardır. Mezunlar, PTT şubelerinde, özel sektör firmalarının posta bölümünde çalışabilmektedir. Bunun yanı sıra kargo firmalarında ve bankalarda bu alandan mezun kişilere ihtiyaç vardır.
PTT Personel alımında KPSS Şartı aranıyor. Buna göre Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.
2) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek. 3) KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.
İlgili 30 soru bulundu
PTT, belirli çalışma saatleri arasında hizmet sunmaktadır. Haftanın beş günü hizmet veren kuruluşun çalışma saatleri sabah 08.30 ile 17.30 arasındadır. Öğle saatlerinde mola nedeniyle kurum kapanır. Mola saatleri ise 12.30 ile 13.30 arasındadır.
PTT'nin 990 kişilik alımına başvurular, 30 Temmuz'da sona erecek. Öncelikle haber bağlamında şu hususu belirtmek gerekiyor. PTT'de çalışacak personel, memur değil işçi olacaktır. İdari hizmet sözleşmesi ile çalıştırılacaktır.
a) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için; 1) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmekiçin en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarınınveya denkliği YÖK tarafından kabuledilmiş yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilenbölümlerin birinden mezun olmak.
PTT personel alımlarına katılmak isteyenler PTT'nin kendi web sitesi üzerinden iş başvuru formunu doldurabilirler. Formu dolduran kişiler mülakatın ardından sözlü ve yazılı sınava tabi tutulabilir ve sınavların sonuçları göz önünde bulundurularak iş başvuruları onaylanabilir.
PTT çoğunlukla; postacı, gişe ve büro görevlisi, tekniker, temizlik personeli, şoför kadrolarına personel alımı yapmaktadır.
(Ön başvuru sonrası PTT Müdürlüğüne Başvurulmalıdır.) (Başvuru için gerekli belgeler “BAŞVURU >> Başvuru İçin Gerekli Belgeler” sayfasında yer almaktadır.) (Ön başvuru sonrası PTT Müdürlüğüne Başvurulmalıdır.) (Başvuru için gerekli belgeler “BAŞVURU >> Başvuru İçin Gerekli Belgeler” sayfasında yer almaktadır.)
Bu kanun ile PTT'nin görevleri yeniden düzenlenmiş ve “Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi” adı ile yeniden yapılandırılmıştır. tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Hazine'ye ait PTT A.Ş. hisselerinin tamamı, Türkiye Varlık Fonu'na aktarılmıştır.
ulaştırma. Hiç bir bakanlığa bağlı değildir. Cumhurbaşkanlığı'na bağlıdır.
Posta Dağıtım Görevlisi Ne Kadar Maaş Alır? Posta Dağıtım Görevlisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Posta Dağıtım Görevlisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 15.900 TL civarındadır.
Gişe memuru olmak için resmi bir eğitim zorunluluğu bulunmamaktadır. Birçok kurum, adayların en az lise mezunu olmasını gerektiğini belirtmektedir. Firmaların adaylarda aradığı kriterler görev tanımına göre değişiklik gösterebilmektedir.
Memur olmak için 4 yıl lisede eğitim almak gerekir. Fakat 2 yıllık (ön lisans) ya da 4 yıllık (lisans) bölüm okuyan üniversite mezunları da memurluk yapabilir. Ayrıca memur olmak için KPSS'ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girilir. KPSS'de yeterli puanı almak için ise sınava hazırlanmak gerekir.
Bunlar; 399 KHK hükmünde olanlar, İdari Hizmet Sözleşmeli (İHS) olanlar ve taşeron çalışanlardır. PTT'nin 2013'te Anonim Şirket olmasıyla beraber 375 sayılı KHK'nın ek 27. Maddesiyle İHS kadrosu getirilmiştir. Bu tarih sonra tüm alımlar sözleşmeli olarak yapılmaktadır.
PTT Yazılı Sınavdan Kaç Alınması Gereklidir? Girilen PTT yazılı sınavında adayların en az 70 almaları gereklidir. KPSS puanı istemeden yapılmaya açık olan başvurularda alınması gereken bu puan ile birlikte sözlü mülakattan da geçilmesi gereklidir. Sözlü mülakatın da geçilmesi ile birlikte PTT çalışanı olunabilir.
İlimize bağlı tüm ilçeler nezdinde açılan ve 25.08.2023-29.08.2023 tarihleri arasında başvurusu alınacak TYP'lere 18 yaş üstü vatandaşlarımız başvuru yapabilecek ancak, Erkek başvuru sahiplerinde engelli ve eski hükümlülük koşulları hariç 35 yaş üstü başvuru sahipleri katılımcı olarak seçilebilecektir.
Öncelikli olarak bilinmesini isteriz ki PTT Personeli. maaşlarını bir önceki dönem Ziraat Bankası ile yapılan. protokol gereği 15 Temmuz 2019 maaşları dahil olmak. üzere Ziraat Bankası'ndan almaya devam edecek ve.
Örneğin lise mezunları da üniversite mezunları da gişe memuru olabilir. Gişe memurlarının eğitim kriteri, çalışılacak kuruma göre değişir. Bankalarda ve kamu kurumlarında üniversite mezuniyeti şarttır fakat konser, stadyum gibi alanlardaki gişe memurlarının lise mezunu olması yeterlidir.
eleman.net verilerine göre, Gişe Yetkilisi 2023 yılında ortalama 15.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gişe Yetkilisi , Ocak 2023 yılında ortalama 11.880 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 7.260 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
1954 Yılında Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) olan PTT Genel Müdürlüğü, 1984 yılında Kamu İktisadi Devlet Teşebbüslerinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak çıkarılan 233 sayılı KHK ile Kamu İktisadi Kuruluşu (KİK) statüsüne geçirilmiştir.
Ne yazık ki 2013 yılında toplumun güzide kurumu olan PTT, sendikamızın ısrarla karşı çıkmasına rağmen anonim şirket statüsüne geçirilmiştir.
Postaya verilmek istenen posta gönderilerin, PTT tarafından gönderici adresinden alınması hizmetine "Adresten Alım Özel Hizmeti" denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri