Böyle bir durumda kredi başvurusu olumsuz sonuçlanan kişiler, banka dışında kredi veren kurumları araştırır. Genellikle günümüzde en güvenilir kredi alma yöntemi bankalardan geçer. Ancak bankalara yaptığınız başvurular olumsuz sonuçlanıyorsa, komisyon ile kredi veren kuruluşlara başvurabilirsiniz.
Kredi çekme talebinin reddedilmesine neden olan faktörler ise aşağıdaki gibi sıralanabilir; Kredi notunun yeterli seviyede olmaması Bankalara olan geçmiş borçların düzenli ödenmemiş olması Başvuruda bulunulan kredi için yeterli gelir sahibi olmamak.
“Kredi başvurusu reddedildi ne yapmalıyım?” sorusu ise pek çok kullanıcının cevabını merak ettiği bir soru. Öncelikli olarak bilmeniz gereken en önemli detay bir kredi başvurusu yaptığınızda ve talebiniz reddedildiğinde kredi başvurusu silme ve tekrar başvuru yapabilme süreci için 180 güne ihtiyacınız olacaktır.
Haciz kaydının bulunmaması, Kredi notuna etki eden geçmiş kredi/kredi kartı ödemelerinin düzenli yapılmış olması, Tüm bankalardaki toplam kredi/kredi kartı borçlarının gelire oranla dengeli bir seviyede olması gibi sebepler etkiler. Bu kriterleri karşılamamak kredi başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Maaş bordrosu alamayan ya da maaş bordrosu olmayan kişiler, bazı yollarla kredi çekebiliyorlar. Bunlar: - Esnafların kredi çekebilmesi için gelir belgesi yıllık ciro evrakını ibraz etmesi gerekir. - Çiftçiler, tarla ve tarımsal varlıkların ibrazı ile gelir belgesiz kredi alabilirler.
İster bireysel ister kurumsal olarak kredi başvurusunda bulunun, çeşitli nedenlerle talebiniz reddedildiği zaman bu başvurunun silinebilmesi ve tekrar başvuru yapılabilmesi için 180 günün geçmesi gerekir. Bu sürecin uzunluğu ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından belirlenir.
Olumsuz sonuçlanan kredi başvuruları kredi notunu düşürmekte ve bu da sonraki dönemde kredi başvurunun olumlu sonuçlansa bile, daha düşük miktarda kredi almanıza neden olabilir. Kredi başvuruları olumsuz sonuçlanan kişiler kredi puanının ne kadar düştüğünü merak etse de, bunun için net bir puan kısıtı bulunmamaktadır.
Banka dışında kredi veren kuruluşlar arasında Koç Finans, Financell, EVKUR, Mercedes Benz, Turkcell, Vodafone ve Volkswagen gibi bilinen şirketler de yer alır. Bu gibi kurumların belirledikleri koşulları karşıladığınız takdirde başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Bu sisteme göre kredi kullanma olasılığınızın en düşük olduğu aralık 0 ile 699 puan aralığıdır. Kefil ve ipotek göstererek kredi kullanımı mümkün olan puan aralığı ise 700 ile 1099'dur. 1100 - 1499 puan aralığı daha az risklidir. İhtiyaç kredisi kullanabilirler.
Riskli kredi notu kapsamında değerlendirilen; yani puanı 1 ila 699 arasında olan kişiler, bloke teminatlı kredi kartlarına başvuru yapabilir. Notu 700 puan ve üstünde yer alan banka müşterilerinin ise çalışma durumlarına ve gelir beyanlarına göre kredi kartı sahibi olmaları mümkün.
Aktif Bank herhangi bir ipotek ya da kefil şartı olmadan 30.000 TL'ye kadar kredi imkanı sağlamaktadır. Kredi notu düşük ya da icralık olan kişilerin %2.75 oranıyla bu krediyi almaları mümkündür.
Bu kapsamda Merkez Bankası'nın ihtiyaç kredilerinde 70 bin sınırının, konut kredilerinde ise 250 bin sınırının aşılmaması yönünde bankalara talimat yolladığı ifade edildi. Bankacılık kaynakları 70 bin liranın üzerindeki krediler için faiz oranının yeterli olmadığını dile getirdi.
Birden fazla kredi kartı borcunuz varsa, kredi birleştirme yoluna gidebilirsiniz. Tüm borçlarınızı tek bir krediyle kapatıp, tek bir bankaya, tek bir ödeme planına geçebilirsiniz. Böylece, toplam borcunuzun ödeme süresini uzatmanız da mümkün olur.
Yeni Kredi Başvurusu Yapmak Ve Reddedilmek
Çünkü bu durum, gerekli kriterlere ve kredi notuna sahip olmadığınızı gösterir ve bir sonraki başvurunuzda da aynı sonuçla karşılaşma ihtimaliniz yüksektir. Ayrıca art arda başvuru yapmak, kredi notunuzu da olumsuz etki eder.
Kredi başvurusu yapmak da kredi notunuzu olumsuz yönde etkilemiyor.
Yasal takibe düşen borçlar ile bozulan kredi sicili, 5 yıl boyunca bu şekilde kalır. Fakat bu sicile daha önce çalışılan ve borç geçmişi olan bankalar, kendi sistemi üzerinden ulaşabilir.
Banka Sicili Temizlenir mi? Bankaların kara listesine borçlarını düzenli ödemeyen tüketiciler girer. Daha sonra vadesi gelen ödemelerde düzene geçilse dahi banka sicili hala olumsuz görünür. Banka sicilini temizlemenin tek yolu tüm borçların son kuruşuna kadar ödenmesi ve hesapların kapatılmasıdır.
Bankalar, kara listeye girmiş kişilere, tekrar kredi verebilir. Ancak öncesinde,bu kişilerin bankalara olan borçlarını kapatmaları ve kredi notu sorgulama işlemlerindeki kayıtlarının silinmiş olması gerekir.
Bu sorunun cevabı ne yazık ki hayır. Bankalar farklı koşullarla çalışmayana kredi verebiliyorlar ancak herhangi bir geliriniz olmadığı sürece kredi almanız imkansız. Aynı şekilde bankalar sigortasız kredi de vermiyorlar.
Enpara.com müşterisi iseniz, internet şubemizdeki Ürünler>Krediler, cep şubemizdeki Krediler menüsünden ya da 0850 222 3663 numaralı Çözüm Merkezi'mizden kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Eğer Enpara.com müşterisi değilseniz web sitemizdeki kredi başvuru adımından başvuru yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri