İster Şubeden, İster İnternet ve Mobilden Tüm Vergilerinizi Ödeyebilirsiniz. Vergi ödemelerinizi Şubelerimizden gerçekleştirebileceğiniz gibi Bankamızın İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık uygulaması ve ATM ağı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
İnteraktif Vergi Dairesinin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir.
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
Ekranda talep edilen bilgileri ilgili yerlere girerek İnternet Bankacılığı sistemine giriş yapın. Sol kısımda yer alan menüden “Ödemeler > Vergi/Harç > Vergi Ödeme” adımlarını takip edin. “Ödeme Tipi” bölümünde “Borç Sorgusu” seçeneğini işaretleyin.
Bu teknoloji sayesinde Ziraat Bankası müşterisi olsun veya olmasın tüm mükellefler barkod okuyucusuna sahip Ziraat Bankası ATM'lerinden 7 gün 24 saat anında ve kolaylıkla vergilerini ödeyebiliyor. Hizmete sunulan yeni yöntem ile mükelleflerin tüm vergi borçlarını bir arada görebilmesi sağlandı.
İlgili 25 soru bulundu
Yine E-Devlet üzerinden girilen Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sisteminden vergi borcu ödemek mümkün oluyor. Ayrıca GİB'in İnternet Vergi Dairesi platformunun doğrudan bir giriş bölümü bulunuyor.
E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra "Gelir İdaresi Başkanlığı" bölümüne tıklayın ve burada karşınıza gelecek alt hizmetlerden "Vergi Borcu Sorgulama" ibaresini seçerek işleminizi yapabilirsiniz. Tüm faturalarını "Online Fatura Öde" butonuna basarak kredi kartıyla 9 taksite kadar ödeyebilirsin.
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ayrıca Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye ait banka kartlarıyla, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezası vb. ödemelerin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabilmesi mümkündür.
İster Şubeden, İster İnternet ve Mobilden Tüm Vergilerinizi Ödeyebilirsiniz. Vergi ödemelerinizi Şubelerimizden gerçekleştirebileceğiniz gibi Bankamızın İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık uygulaması ve ATM ağı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Ödemelerinizi PTT Merkez ve Şubelerinden yapabilirsiniz.
Vergi, harç, ceza ve diğer alacaklar, vergi daireleri vezneleri haricinde, sadece kamu bankaları ve PTT vasıtasıyla tahsil edilecek.
Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.
Vergi ödemeleri, sadece 02.00 - 23.45 saatleri arasında yapılabilir.
Böyle şey olur mu” demeyin; vergi dairesinden bir tebligat geldiğinde gerekeni yapmazsanız başkasının vergi borcunu ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bir kişi vergi borcundan dolayı takibe alındığında, vergi dairesi tarafından bu kişinin mal varlığıyla birlikte alacakları da tespit ediliyor.
Vergi ödemelerinizi Akbank'tan yapın, rahat edin!
Şubenize vereceğiniz bir talimatla uygun vergi türleri için kredi kartınızdan otomatik ödenmesini sağlayabilirsiniz. Dilerseniz size en yakın Akbank Şubesi'nden ve 444 25 25 Akbank Telefon Şubesi'nden vergi ödeme ve sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Ödemenizin vadesi geçtiyse vergi dairelerinden, interaktif vergi dairesinden veya e-devlet üzerinden ödemenizi yapabilirsiniz.
Motorlu taşıtlar verginizi; Yapı Kredi İnternet ve Mobil Şube'den, Yapı Kredi ATM'lerinden ya da Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr'den Yapı Kredi kredi kartınız ile kolayca ödeyebilirsiniz. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme dönemi olan Ocak ve Temmuz aylarında World ile ödeme gerçekleştirebilirsiniz.
Vergi borcunun ödenmesi işlemi, vergi mükellefi olan kişinin bağlı olduğu vergi dairesine yapılmaktadır. Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesinin dışında başka herhangi bir vergi dairesine borç yatırılmak istenirse ödemenin hangi vergi dairesi hesabına yapıldığının bildirilmesi şartı aranır.
2 Bin TL Altı Vergi Borçları Tamamen Siliniyor!
Yapılandırma için 31 Aralık 2022 tarihi önem taşıyor, bu tarihten önceki borçlar, yapılandırma kapsamında olacak. 2 bin lirayı aşan borçlar için gecikme zamlarının ve kamu alacaklarına ilişkin bazı cezaların silinmesi şeklinde bir yapılandırma yapılması öngörülüyor.
Vergi borcu yapılandırılması için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 olmuştu. Bu tarih tatile denk geldiği için, son başvuru süresi 3 Temmuz 2023 olarak açıklandı.
İnteraktif Vergi Dairesi'nin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir.
Gelir İdaresi Başkanlığı - Tüm ödemelerinizi İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden 7/24 gerçekleştirebilirsiniz. | Facebook.
VERGİ DAİRESİ SAAT KAÇTA AÇILIYOR, SAAT KAÇTA KAPANIYOR? Vergi daireleri, hafta içi her gün 08:30 - 12:30 / 13:30 - 17:30 saatleri arasında hizmet sunmaktadır. Öğle tatili ise 12:30-13:30 saatleri arasında yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri