Bir bardak amonyak, yarım bardak beyaz damıtılmış sirke veya elma sirkesi ve çeyrek bardak karbonat kullanarak kendi temizleyicinizi de yapabilirsiniz. Yine ılık suyla karıştırın ve ardından duvarları sünger veya bezle silin. İşiniz bittiğinde temiz su ile silerek durulayın.
Duvardaki lekeleri ılık suya biraz arap sabunu veya bulaşık deterjanı ilave edip yumuşak bir bezle bastırmadan siliniz. Daha sonra iyice kurulayınız. Boyalı duvarlarınızı iyice silip kuruladıktan sonra nişastalı suya batırdığınız renksiz süngerle silerseniz bir sonraki temizlik işlemlerini kolaylaştırmış olursunuz.
Önce duvarı temiz bir havluyla silin. Ardından, iki bardak suya yaklaşık iki limonu karıştırın ve duvardaki kurum lekelerini silin. Su ve limon suyu yetmezse aynı oranda arttırabilirsiniz. Lekeyi çıkarmak için güç kullanmanız gerekebilir.
Nemli ortamlarda meydana gelen, kötü ve ağır kokan ve genellikle siyah, gri renklerde leke oluşturan oluşumlara küf lekesi denmektedir. Kıyafetlerde, halılarda ve en çok duvarlarda karşımıza çıkar.
Bunu çözmenin en güzel yolu nalburlar ve ya yapı marketlerden silikon sökücü almaktır. Silikon sökücüyü bu bölüme uyguladıktan sonra silikonlar rahat bir şekilde sökülecektir. Daha sonrasında o bölge çamaşır suyu ile temizlenmeli. Ve 12 saat hiç su görmeden kurutulmalı.
İlgili 26 soru bulundu
Küflü yüzeye bir miktar beyaz sirke dökün ve kurumasını bekleyin. Ardından tekrar sirke dökün ve süngerle silin. Sonrasında suyla durulayın. Aynı yüzeye karbonat döküp eski bir diş fırçasıyla fırçalayın.
Siyah Küfe Çözüm
Banyoda siyah küf genellikle yüksek nem ve düşük ışık seviyelerinden kaynaklanır. Banyonun havalandırması yetersiz olduğunda duşun veya lavabonun etrafında nem birikir ve bu ortam küfün gelişmesi için idealdir.
Özellikle de fayans aralarında oluşan siyah leke ve sararmalar, diş macunu ile giderilebilir. Kullanılmış, eski bir diş macununu, temizlemek istediğiniz derzlere sıkın ve 15 dakika kadar zeminde kalmasını sağlayın. 15 dakika sonra eski bir diş fırçası ile bu boşlukları fırçalayın.
Duvar temizliği, evin genel temizlik rutininde önemli bir adımdır. Bu rutinde Asperox Çok Amaçlı Temizleyici kullanabilirsiniz.
Bir bardakta eşit ölçüde su ve bulaşık deterjanını karıştırıp, karışımla boyayı arkadan, yani, lekenin damladığı kumaşı tersinden ıslatırsak leke bu şekilde daha kolay çıkacaktır. Son olarak bir fırça ile lekeyi yavaşça ovarak temizleyebiliriz.
1 litre suyun içinde 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezin sadece nemli kalmasını sağlayın. Duvarda yer alan yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla kolayca temizlemiş olacaksınız.
Duvar, cam ve araba yüzeyi gibi metal yüzeylerden sprey boya lekesini aseton yardımı ile çıkarabilirsiniz.
Bir kap içinde bir fincan sirke ile bir bardak sıcak suyu karıştırın. Dolap içi, duvar yüzeyi ve halıda oluşan küf lekelerinin üzerine bu karışımı dökün. 10 dakika kadar bekledikten sonra ılık nemli bir bez ile lekenin üzerini temizleyebilirsiniz.
Ilık su ile temizlemek yeterli olacaktır. Dilerseniz az miktarda sirke de kullanabilirsiniz. Duvar kağıdı temizlerken renk vermeyen sünger ya da bez kullanmalısınız. Yağ gibi inatçı lekeler için mısır unu ya da nişastayı su ile karıştırıp macun yaparak lekeli bölgeye sürün ve kurumasını bekleyin.
6.DUVAR LEKELERİ
Kovanın içerisine biraz su doldurun ve bulaşık makinesi tabletini içerisine atın. Artından bir sünger yardımı ile duvarda bulunan lekeleri silebilirsiniz. Fakat bastırmamaya özen gösterin duvarın boyası çıkabilir.
Başlamadan önce duvarları bir bezle silin ve herhangi bir yüzey tozunu temizleyin. Domestos sprey gibi çamaşır suyu bazlı bir temizleyici püskürtün, ellerinizin korunduğundan ve odanın iyi havalandırıldığından emin olun.
Duvar temizliği yapmak için bir miktar suyun içerisine bulaşık deterjanı ekleyin ardından bir bez ya da duvar silme aparatı yardımıyla duvarlarınızı silin. Duvarlarınızı sildikten sonra kirlenme süresini uzatmak için de nişastalı su ile duvarlarınızı tekrar silerek kurumaya bırakabilirsiniz.
Duvarlar için: Asperox Sarı Güç'ü duvar yüzeyine* püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin. Spor Ayakkabılar için: Asperox Sarı Güç'ü spor ayakkabınızın* kirlenenen alanlarına püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin.
Bir sprey kabının yarısına beyaz sirke, diğer yarısına ise ılık su doldurulur. Birkaç dakika çalkalandıktan sonra fayanslara sıkılır. Ardından sert bir bez ya da bulaşık süngerinin sert tarafı ile ovulur. Fayanslarınızın ilk günkü kadar beyaz olduğunu görebilirsiniz.
İki tane limonu kesip kaynar su dolu bir kaba atın. Beyaz kıyafetlerinizi bu kaynar suyun içine koyun ve 40 dakika bekletin. Sonrasında çamaşır makinesinde uygun programda yıkayın. Bu yöntem daha hassas kumaşlarda kullanılmalı.
Öncelikle suyu bir kaba doldurun, arkasından kabartma tozu yada karbonatı, limonların suyunu ve sirkeyi ekleyerek iyice karıştırın. Hepsi bu kadar, artık sararan kararan fayans aralarını temizleyebileceğiniz sıvı hazır.
Toksik siyah küf olarak da bilinen Stachybotrys, tehlikeli bir küf türüdür. Bu küfün besin kaynağı nem ve sıcaklıktır. O yüzden bu koşulları sağlayan kapalı ortamlarda, nemli duvar, tavan ve parkelerde kolaylıkla çoğalabilir. Bu zehirli küf, yoğun olarak mikotoksin üretir.
Karbonatlı Su Karışımı
1 ölçek suya 3 ölçek karbonat ekleyip iyice karıştırın. Karışım macun kıvamına geldiğinde küf lekelerinin üzerine sürün ve bir süre bekletin. Küflenmiş bölgeyi nemli bir mikrofiber bez veya bulaşık teliyle güzelce ovun. Suyla temizledikten sonra iyice kurulayın.
Duvardaki küfleri temizleme ve lekeleri çıkarmak için çamaşır suyunu bir sprey kutusuna boşaltarak küflü bölge yüzeyine püskürtün. Yüzeyi temizledikten sonra aynı işlemi sırasıyla durulama bezi ile silip, bir süre bekledikten sonra temiz ve kuru bir bez yarımı ile kurulayarak hijyenik hale getirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri