Banyo fayans boyası genellikle epoksi veya akrilik bazlıdır. Epoksi bazlı boyalar, daha dayanıklı ve suya karşı çok daha dirençlidirler. Buna karşın akrilik bazlı boyalar daha kolay uygulanabilirler.
Fayans Ne ile Boyanır? Fayans boyası olarak en çok kullanılan fayans boya türleri epoksi boya ya da yağlı boya seçenekleridir. Fayans boyası seçilirken neme ve suya dayanıklı bir boya tercih edilmelidir. Çünkü fayanslar banyolarda ve mutfaklarda su ne nemin en fazla olduğu alanlarda kullanılır.
Bu nedenle su bazlı, tam silinebilir özelliğe sahip boyaları tercih etmeniz gerekir. Filli Boya nın su bazlı, lüks parlak, çok amaçlı boyası AquaLux seramik boyama çalışmanız için en ideal boyadır.
Tercih edeceğiniz boya neme ve suya dayanıklı olmalı ki uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz. Fayans boyama işleminiz için boya sektörünün öncüsü olan Cadence Boya'nın suya ve neme dayanıklı, uzun yıllar solma ve deformasyona uğramayan Multisurface Akrilik Boyalarını tercih edebilirsiniz.
Neredeyse her evin özellikle banyo ve mutfak bölümlerinde bulunan fayanslar sırdan renkler dışındaki renkler boyandığında evde oldukça güzel bir hava yaratır. Fayans boyama ayrıca klasik renklerde yapılsa dahi evde oldukça ferah ve temiz bir atmosfer oluşturmanıza yardım etmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Tuvalet, koridor ve banyo gibi fayansın bulunduğu bütün mekanlar için bu işlem uygulanabilir. Renk seçeneği oldukça fazla olan fayans üzeri epoksi boya, nem, ısı ve aşınmalar karşı maksimum dayanıklıdır.
Fayans boyası, renkleri solan fayanslara yeni bir görünüm kazandırmak için idealdir. Banyo fayans boyası, suya ve neme dayanıklı özellikleriyle öne çıkarken, uzun süre dayanıklılık da sağlar. Yer fayans boyası, dayanıklı yapısıyla yoğun kullanılan alanlarda tercih edilebilir.
Boyadığınız yüzey çok belli olur ve bu da istenmeyen bir görüntüdür. Sıcak su dayanımları sıfırdır. İstediğiniz kadar (7 gün, 10 gün, 1 ay) bekleyin sıcak suya temas ettiğinde tüm boya fayansın yüzeyinden soyulur, kalkar.
Karışım hazırlanan yüzeye fırça veya epoksi rulo yardımı ile uygulanmalıdır. İkinci kat uygulama ilk katın yüzey kuruması gerçekleştikten sonra yapılmalıdır. Katlar arası kuruma süresi 18 - 24 saati bulur. Tam sertleşme ve fiziksel, kimyasal dayanıma 7 günde ulaşır.
Açık ve parlak renge sahip bir ürün olan Filli Boya seramik boyası; seramik, ahşap ve plastik gibi yüzeylerde rahatlıkla tercih edilebilen bir seçenektir. Ürün zemine ve duvara kolayca uygulanır.
Banyonuz için Pastel Yarı Mat gibi dayanıklı bir boya türü kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu, yüzeylerinizde küf oluşumunun önlenmesine ve su, buhar ve nemin etkilerine karşı korunmasına yardımcı olacaktır. Duvarlar ve tavanın boyanması için bir rulo fırçaya, rötuş ve kestirme için küçük bir fırçaya ihtiyacınız olacak.
Fayans boyamada suya dayanıklı olabilecek bir boya tercihi yapılması gerekiyor, bu sebeple de sprey boya, yağlı boya ya da akrilik boya kullanabilirsin. Sprey boya püskürme durumları yüzünden, yağlı boya ise yoğun bir koku yapması yüzünden kapalı alanlarda tercih edilmiyor.
Genellikle fayans boyama işlemlerinde yağlı boya ya da epoksi boya tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra hobi boyaları, su bazlı boyalar veya silikon boyalar da fayans boyama uygulaması için tercih edebilirsin.
Akrilik esaslı, solvent bazlı, tek bileşenli, banyo, küvet, duş teknesi vb. yüzeyler için kullanılan küvet boyasıdır.
Epoksi, doğru şekilde ve doğru ek etken malzemelerle kullanılması halinde ağaç, seramik, fayans, cam fark etmeksizin hemen her türlü zemin üzerine rahatça uygulanabilir. Ekstrem durumların gelişmesi halinde çalıştığınız ekip, zeminin sökülmesinin uygun olduğunu mutlaka tarafınıza iletecektir.
Cevabı ise oldukça basit. Fayanstaki boya lekesini sirkeli suyla veya limon suyuyla ıslattığınız bir bezle silip durulayın. Bu süreçte sert bir fırça kullanmadan nazikçe ovmanız gerekir. Nazik olmalısınız çünkü sert fırçalar fayansın yüzeyine zarar verebilirler.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, yaşam alanları için tüm ihtiyaçları tek adreste toplayan Koçtaş, banyo ve mutfak duvarlarını tasarruflu yenilemek isteyenlere pratik öneriler sunuyor. Fayanslarını boyayarak yepyeni bir alana kavuşmak isteyenler, pratik uygulanabilir fayans boyama tekniklerinden yararlanabiliyor.
Akrilik Boya ile Derz Boyanır mı? Stella Bianca'nın beyaz akrilik boyasıyla derzlerinizi boyayabilirsiniz. Öncelikle Bianca dolguyla doldurup ardından akrilik boya ile kısa sürede boyama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Seramik ürününüzü, kuruduktan sonra primer ile boyayabilirsiniz. Bu, boyanın daha iyi tutunmasını sağlar. Ürününüz üzerine, cerrahi boya veya porselen boya ile boyama yapabilirsiniz. Boya, fırça veya pincel ile uygulanır.
Her türlü ahşap, mobilya, parke, laminat, seramik, porselen, fayans, mermer, cam, plastik, metal, alüminyum, galvaniz, çinko, taş, duvar, kâğıt, gibi yüzeylere uygulanabilir. Örtücülüğü çok yüksektir. Mükemmel su dayanımına sahiptir, bu sebeple uygulandığı yüzeyde su yalıtımı da sağlar.
1 kg epoksi boyanın yaklaşık olarak 2 metre kareye yetecektir.
Astar 1m2 için 0.400kg Kumlu, Arakat 1m2 için 0.350kg kumlu, Son kat Selfleveling epoksi boya 1m2 için 1.300 – 1,600kg gider. Özetlemek Gerekirse 1 kg epoksi boya ile sürme 3 m2 – portakal desen 2 m2 – multilayer düz sistem 2 m2 yer yapar.
Epoksiler oldukça uzun ömürlüdür. Renk solması yapmayacağı gibi kolay kolay da zarar görmezler. Mekanik bir darbe görmeyen epoksiler zarar görmeden uzun süre kullanılabileceklerdir. Kullanım ömrü olarak bakıldığında profesyonel bir şekilde döşenen epoksiler 5 ile 20 yıla kadar aşınmalara karşı dayanabileceklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri