Banyo suyunuza ekleyin Banyo suyunuza eklediğiniz yarım kâse karbonat cildinizdeki asidi nötralize edecek ve cildinizi yağdan ve terden arındıracaktır.
Karbonatın yanında küvetinize ekleyeceğiniz güzel kokulu uçucu yağlar da kendinizi iyi hissetmenize ve evde lüks bir spa deneyimi yaşamanıza da yardımcı olur. Kasları rahatlatır: Spor, uzun süre yaptığınız yürüyüş ya da koşunun ardından karbonat dolu bir küvete girmek kaslarınızın rahatlamasına yardımcı olur.
Karbonatlı Suyun Cilde Faydalarından bir diğeri de ayak kokularıyla ilgilidir. Karbonatlı su ayak kokularının giderilmesine yardım eder. Karbonatlı Suyun Faydaları özellikle cilt sağlığında ciltte Peeling etkisi yaratmasıyla önemlidir. Karbonatlı su cildin yumuşamasına olanak tanır.
Karbonat veya sodyum bikarbonatın doğal hali kristaller biçimindedir ama genelde ince bir toz halinde bulunur. Karbonat bakteri ve mantarı yok eder, mikropları temizler ve şişkinliği giderir.
İçme suyunuzu alkali hale getirmek için 1 litre suya, 1 çay kaşığı silme karbonat ekleyip iyice karıştırın. Karbonat eridikten sonra tüketebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
İçeriğinde sodyum ve karbon bulunan karbonat, genellikle su ile birlikte içilmektedir. Aynı zamanda gargara da yapılabilen karbonat, diş eti kanamalarını durdurur ve ağız içi yaralarının çok daha kısa sürede geçmesini sağlar. Karbonatlı su içmek, başta gastrit ve ülser olmak üzere birçok mide hastalığına da iyi gelir.
Canan Karatay, burun tıkanıklığı için İngiliz karbonatlı suyu önermesi dikkat çekti. Karatay: 'Bir bardak suya bir tatlı kaşı İngiliz karbonatı katacağız. Bu suyla kaşınan yerlerimizi bol bol yıkayacağız. İkinci olarak da ev sirkesiyle kaşınan yerlere süreceğiz.
Karbonatın Zararları
Çünkü vücuda fazla alınan karbonat asit-baz dengesinde bozulmaya yol açar. Kronik hastalığı olan kimselerin bir uzmana danışmadan karbonat tüketimi tavsiye edilmez. Ayrıca karbonat fazla tüketildiğinde kalp çarpıntısı, mide bulantısı, vücutta su kaybı ve kan basıncında yükselmeye neden olabilir.
Vücudunuzda uzun süre boyunca devam eden iltihaplanmalar varsa bu diyabet, kalp hastalığı, depresyon ve kanser gibi ciddi hastalıkların riskini arttırır. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre her gün karbonat içmek zamanla iltihaplanmaları azaltmaya yardımcı oluyor.
Dr. Topaloğlu Demir, sosyal medyada uyuza karşı etkili olduğu iddia edilen çamaşır suyu, kül, sarımsak, karbonat, sirke gibi karışımların uygulanmaması gerektiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:"Uyuz tedavisinde sadece şikayetleri olan kişinin tedavisinin yeterli olmadığı unutulmamalıdır.
2 su bardağı karbonat, yarım çay bardağı epsom tuzu ve 10 damla dilediğiniz uçucu yağı, hazırladığınız suyun içerisine ekleyin. Suyunuzun ılık olmasına dikkat edin.Bu suyun içinde 20-40 dakika kadar bekleyebilir ve hafta iki kez tekrarlayabilirsiniz.
Ilık suda bekletip, 1 litre suya 10 gram kadar İngiliz karbonatı da denilen bikarbonat koyarak, minimum 8 dakika bu çözelti içerisinde sebze meyveleri yıkamak ve ardından durulamak pestisit kalıntılarını gidermede en etkili yöntem olacaktır.
Gözenekleri Sıkıştırır ve Temizler:
Gün sonunda düzenli hale getirilmesi gereken cilt bakımı da gözeneklerin içerisindeki kir, yağ ve pisliğin atılmasında etkilidir. Eğer karbonat maskesini rutin bir bakım haline getirirseniz gözenekleriniz temizlenir ve aynı zamanda da sıkılaşır.
Karbonatlı Su, mide asit miktarını düşürdüğü gibi idrardaki asit seviyesini indirerek, vücudun herhangi bir zarar görmesine engel olabiliyor. Karbonatlı Su, kronik rahatsızlığı bulunan ve buna yönelik sağlıklarını korumak zorunda kalanlarında kullanabileceği bir tür karışımdır.
Karbonat, içerisinde zararlı madde içermediği için doğal yüz maskelerinde sıklıkla tercih ediliyor. Eğer denemediyseniz karbonatlı maske tarifleriyle cildinizi ölü hücrelerden arındırabilir, akne oluşumunu önleyerek cildinize ışıltı katabilirsiniz.
Karbonatlı su nasıl içilir? Karbonatlı suyu sabahları aç karnına bir bardak suya 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyerek tüketebilirsiniz. Günde en fazla 2 kez içmeniz tavsiye edilir.
İdrardaki asit nötrleştirilmiştir. Bir bardak suya sadece 1 çay kaşığı karbonat karıştırılır. Günde bir veya iki kez sarhoş olabilir. İdrar yolu iltihabı karbonat tedavisi son derece etkilidir.
Karbonatlı su, mide asidini nötralize ederek hazmı kolaylaştırır ve asit reflüsü gibi sorunları azaltabilir. Bu sayede hazımsızlık ve şişkinlik gibi problemleri de engelleyebilir. Karbonatlı su ayrıca kemik sağlığı için de faydalıdır. İçinde bulunan mineraller, kemiklerin güçlenmesine ve korunmasına yardımcı olur.
Ayak bakımı söz konusu olduğunda ise akla ilk olarak ucuz ve etkili yöntemlerden bir tanesi olan karbonat geliyor. Ayakları rahatlatmak, ağrıları yatıştırmak ve bakımını sağlamak açısından oldukça yetenekli olan bu doğal ürün, gün içinde uzun süre ayakta kalanlar içinde adata kurtarıcı görevi görüyor.
İngiliz karbonatı karaciğeriyle ilgili herhangi bir rahatsızlığı bulunanlara, tansiyon hastalarına, vücudu sık sık ödem toplayan, şişkinlik yapanlara önerilmiyor. Aynı şekilde hamilelik ve emzirme dönemlerindeki kadınların da İngiliz karbonatı tüketmemesi gerekiyor.
Karbonat evinizde, cildinizde ve temizlik amaçlı kullandığınız alanlarda güvenle kullanabileceğiniz bir üründür. Karbonat kullanımı sonucunda herhangi bir toksik etkisi yoktur.
- Karbonat doğru şekilde kullanıldığında bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. - Karbonat kemik ve kas sisteminde oluşan ödemi önlemeye yardımcı olur. - Karbonatlı su hücrelerin deforme olmasını önleyerek kanser oluşumunu azaltmaktadır. - Karbonat ile diş fırçalandığında diş yüzeyindeki tartarlar da yok olur.
Alkali su nasıl yapılır İbrahim Saraçoğlu
2 litre suyun içine 2 yemek kaşığı karbonatı ilave edin ve hiç pütür kalmayacak şekilde karıştırın ve birkaç saat dinlendirip gün boyu aralıklarla tüketin.
Vücudun alkali ve asit dengesini sağlar. Mide asidi arttığında görülen mide yanması ve mide ekşimesi gibi problemlerin önüne geçer. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Vücudun toksinlerden arınmasını sağlar.
Tıp, hipertansiyon ve kan damarı daralmasına karşı denenmiş bir çare olarak sodyum bikarbonat kullanır. Boğaz ağrısı, aft veya diş eti hastalıklarından mustarip kişiler, ağrıyı hafifletmek ve iltihaplanma durumunu hafifletmek için sodyum bikarbonatlı yıkamalar kullanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri