Tavanlar genellikle tavan boyası ile boyanır. Tavan boyaları 3,5 kg, 10 kg, 17,5 kg. ve 20 kg lık ambalajlarda satılır. 3,5 kg tek tavan boyası bir oda için, 17,5 ve 20 kg lık tavan boyaları da 100 metrekare civarında evler için yeterli olur.1 kg tavan boyası, 5 kg tavan boyası standart şeklinde satışı yoktur.
Banyo tavanları veya nemin sıklıkla bulunduğu tavanlar için mutlaka rutubet ve küf engelleyici tavan boyası kullanın. Permolit Süper Tavan Boyası, su bazlı, akrilik emülsiyon esaslı, tam mat, dekoratif, son kat tavan boyasıdır.
Tavan için tavan boyası ya da plastik boya kullanılabilir. Eğer tavan boyası kullanacaksanız, su ile yüzde 15 oranında inceltmeniz gerekir. Boyama işlemi sırasında hem az boya döküldüğü hem de sıçrama olmadığı için rulo fırça tercih edilir. Köşe kısımları ise bant çekerek küçük fırça ile boyayabilirsiniz.
Banyonuz için Pastel Yarı Mat gibi dayanıklı bir boya türü kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu, yüzeylerinizde küf oluşumunun önlenmesine ve su, buhar ve nemin etkilerine karşı korunmasına yardımcı olacaktır. Duvarlar ve tavanın boyanması için bir rulo fırçaya, rötuş ve kestirme için küçük bir fırçaya ihtiyacınız olacak.
Tavanları duvar boyasıyla boyayabilirsiniz. Fakat normal duvar boyası daha ince ve düşük viskoziteye sahiptir. Bu da boyama esnasında boyanın damlaması anlamına gelir.
İlgili 20 soru bulundu
Tavan Boyası Nasıl İnceltilir? Tavan boyaları %15 oranında su ile inceltilir aynı zamanda tavan boyasına su katılır mı sorusunun da cevabıdır. Örnek olarak 3 kilo tavan boyasına ne kadar su katılır 640 ml su eklenir..
Tavanlar, yansıtıcı nitelikleri nedeniyle beyaza boyanır ve bir oda gerçekten olduğundan daha büyük ve daha ferah görünür.
Üzerine uygulanacak olan boyanın suya ve neme oldukça dayanıklı olması gerekiyor. Bu sebeple fayanslarınız için yağlı ve epoksi boya türlerinden yararlanarak boyayabilirsiniz.
Tercih edeceğiniz boya neme ve suya dayanıklı olmalı ki uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz. Fayans boyama işleminiz için boya sektörünün öncüsü olan Cadence Boya'nın suya ve neme dayanıklı, uzun yıllar solma ve deformasyona uğramayan Multisurface Akrilik Boyalarını tercih edebilirsiniz.
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Ev için Akrilik Boya
Lateks boya, akrilik esaslı bir boyadır. İç cephe boya uygulaması, tavan boyama veya dış cephe boya uygulaması için uygundur.
Boyama işlemi sırasında çok fazla kat uygulanmaması, Yüzey bir kat daha boyanacaksa öncelikle uygulanan boyanın tamamen kurumasıdır. Koyu renkli yüzeyler, daha açık bir renge boyanacaksa kat kat uygulama yapmak yerine astar kullanılması gerekmektedir. Bu sayede fırça izinin kalması engellenmiş olacaktır.
Kestirme yerleri kurumadan geniş yerleri rulo ile boyarsanız, boyanın iz bırakmasını engellersiniz. Boyanın iz bırakmasını istemiyorsanız ruloyu dikey olarak ve düz hatlar çizerek uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Boyanın iz bırakmasını önlemenin bir başka yolu ise, boyayı tek seferde ve boya kurumadan yapmanız.
Küf problemi için özel üretilen tavan boyası ile çözüm çok kolay! Küf önleyici boya kullananların tavsiye ettiği Polisan, 3.5 litre seçeneğiyle ihtiyacınızı karşılar. Su bazlı boya, tavanlardaki küf oluşumunu engeller ve duvarları korur.
Plastik boyalar genellikle astara pek ihtiyaç duymazlar. Tavan boyası yapısı itibari ile ince bir boyadır. Tavanda kabarıklık ve çatlak durumlarda onarılarak astar yapılabilir.
Fayans boyamak için tercih edeceğin boyanın neme ve suya dayanıklı olmasına öncelik vermelisin. Genellikle fayans boyama işlemlerinde yağlı boya ya da epoksi boya tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra hobi boyaları, su bazlı boyalar veya silikon boyalar da fayans boyama uygulaması için tercih edebilirsin.
Ceramica - Seramik Boyası Akrilik esaslı, tek bileşenli, kimyasal ve fiziksel dirence sahip, fayans, seramik, mermer, granit, beton gibi yüzeylere kolayca uygulanabilen bir boyadır.
Fayans üzerine uygulayacağınız boyanın suya ve neme dayanıklı olması oldukça önemli. Bu nedenle fayans boyama boyası olarak yağlı boya, epoksi boya, sprey boya ya da akrilik boya türlerinden yardım alabilirsiniz.
Banyo Fayansı Boyama
Kendi başınıza evine farklı bir hava katmak için, daha temiz ve yeni bir görünüme ulaşmak için fayanslarınızı boyayabilirsiniz. Fayanslarınızı boyama işleminden önce size en çok uyan ve fayans boyamaya uygun olan boya markasını, çeşidini ve rengini seçmeniz gerekir.
Bianca Stella Boya, her türlü seramik, fayans, mutfak tezgahı, mutfak dolabı, banyo, mobilya, ahşap, beyaz eşya, kapı, pencere, pvc, plastik, parke, laminant, cam, metal, kalorifer peteği, alüminyum, galvaniz, çinko, porselen, mermer, duvar, taş, merdiven gibi yüzeylerde kullanılabilir.
3. Filli Boya Aqualux Çok Amaçlı Boya
Uygulandığı yüzeyde çatlama, kabarma ve dökülme yapmayan parlak fayans boyası ile vernik uygulaması yapmanıza da gerek kalmıyor. Boyanın zemine daha iyi tutunabilmesi için öncesinde astar boyama işlemi yapılması öneriliyor, bu sayede boya daha dayanıklı bir hâle geliyor.
Tavan ile duvarları aynı renge boya
Asma, asimetrik, tonozlu ve ahşap tavan modelleri: Asimetrik, tonozlu, asma ve ahşap tavan modelleriyle aynı duvar boyası rengini kullanmak, boyadığın tüm odanın şeklini kolaylaştırmaya yardımcı olur.
Tavan boyası seçiminde dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. İlk olarak, tavan rengi genellikle duvar renginden daha açık olmalıdır. Bunun nedeni, ışığın yukarıdan aşağıya doğru yayılması ve daha koyu renklerin bu ışığı emerek odayı olduğundan daha küçük ve basık gösterme eğilimidir.
Zeminin yaş olması boyanın tutmasını engelleyecektir. Bu nedenle sorunun kaynağını tespit ettikten sonra boya sürmenizde fayda vardır. İkinci ihtimal ise boyanın kalitesinde ya da boyaya çok su katmanızda olabilir. Şayet boyaya çok su katarsanız boyanızın kapatıcılığı azalacak ve katmanlaşıp tutması zayıflayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri