Banyo ve evin diğer kapalı bölümlerinde elektrikli yerden ısıtma sistemlerinin kullanımı, daha güvenli ve tasarruflu bir tercih olacaktır. Banyolar ıslak zeminler olduğu için her zaman daha dikkatli olunması gerekmektedir. Bu nedenle elektrikli yerden ısıtma sistemi işinin ehli kişiler tarafından özenle döşenmelidir.
Soğuk seramik zemine basmak mecburiyetini ortadan kaldıran yerden ısıtma sistemleri banyo ısınması konusunda alternatiflerine göre oldukça konforlu ve ekonomik çözüm sunabilmektedir. Gerekli koruma tedbirlerine sahip olması sebebiyle ıslak ve nemli ortamda kolaylıkla uygulanabilmekte ve kullanılabilmektedir.
Yerden Isıtma mı Petek mi Enerjiyi Daha Verimli Kullanır? Petek sisteminin en yüksek sıcaklığı verebilmesi için kombinin 90 derecelere kadar ısınması gereklidir. Yerden ısıtma sistemleri ise en yüksek 55 derece sıcaklıkta çalışır. Yani yerden ısıtma sistemleri peteklerin harcadığından çok daha az güç ve enerji harcar.
Yerden ısıtmalı sistemde genellikle sistemiz besleyen kazanda veya kombi de su kaybı düşer ve buna bağlı olarak basınçta meydana gelen değişim (Basınçın düşmesi) nedeniyle sorun ortaya çıkmış olur. Ya da yerden ısınma sisteminde istenilen verim alınamadığından dolayı yine aynı şekilde sorunun ortaya çıkacağı görülür.
Yerden ısıtmanın avantajları sizde de ilgi uyandırdıysa alttan ısınma sonradan yapılır mı sorusu ilginizi çekiyor olabilir. Sonradan yerden ısıtma uygulanabiliyor ancak betonu kırmak gerekiyor. Karbon folyolu sistem parke veya halı haline sonradan yapılabiliyor.
İlgili 43 soru bulundu
Yerden ısıtma sistemlerinin kullanım ömrü genellikle binaların kullanım ömrü kadar olmaktadır. Sistem belirli bir kullanım yılı sonunda yenileme gerektirmemekte ortalama 100 yıl ömür biçilebilmektedir.
Yerden Isıtma Ortalama Maliyeti, Otomasyonsuz m² 'de 350- 500 TL arasında, Otomasyonlu m²'de 600 - 1000 TL arasında Değişkenlik Göstermektedir. Kullanılacak Malzeme ve Net Fiyatlar İçin Mimari Projenizi Bize Göndermeniz Yeterli Olacaktır.
Yerden Isıtmada Hangi Çeşit Malzeme Kullanılmalı: Seramik mi Laminant mı? Ev ve iş yerlerimizde tadilat yapılmadan yerden ısıtma uygulaması istiyorsak bunun tek yolu parke altından karbon ısıtma filmleri ile ısıtma yapmaktır. Karbon ısıtıcı filmlerin seramik ya da beton altında kullanılması uygun değildir.
Elektrikli yerden ısıtma sistemi nasıl yapılır çok yakar mı sorularına cevabımız hayırdır. Sistem oldukça tasarruflu bir alt yapıya sahiptir. Petekli ısıtma sistemine nazaran daha verim alınabilirken aynı zamanda tasarruf sağlanarak bir kullanım sağlanır.
Genel olarak kombilerin başlangıç sıcaklık ayarı 30 – 40 derece arasında değişir, yerden ısıtma sistemleri için kullanılan max. sıcaklık ayarı 40 derecedir. Bu sebepten ötürü her tip kombi yerden ısıtma sistemleri için yeterlidir.
Yerden ısıtma da tıpkı diğer ortam ısıtma sistemleri olan radyatörler gibi bir ısı kaynağından gelen sıcak suyu ortam içerisinde kullanarak ısıtma yapar. Yani yerden ısıtma sistemi; kazan, kombi, ısı pompası gibi bir ısı kaynağına ihtiyaç duyar.
Ahşap zemin altında normal olarak, radyan ısı sıcaklıkları 29-57 derece arasında olmalıdır. Laminat döşeme altına yapılan bir yerden ısıtma sisteminde ise 27 derece sıcaklık olmalıdır.
Konvansiyonel ve Yoğuşmalı kombi fark etmeksizin dilediğiniz kombiyi yerden ısıtma sistemlerinde kullanabilirsiniz. Genel olarak kombilerin başlangıç sıcaklık ayarı 30 – 40 derece arasında değişir, yerden ısıtma sistemleri için kullanılan max. sıcaklık ayarı 40 derecedir.
Evinizin herhangi bir odasına yerden ısıtma sistemi döşettiğinizde; kilim, halı ve diğer zemin dekorlarının o odada daha az kullanılması gerekebilir.
Yerden ısıtmalı zeminlerde hem yere yapıştırmalı masif, hem de lamine biçimindeki uygulamaları kullanmak mümkündür. Yakın bir geçmişe kadar parke, kalitesiz ve standart dışı üretimlerden ötürü sorunlu bir ürün olarak tanınmış ve bu nedenle de çok talep görmemiştir.
Yani saatde 0.60kw tüketim demektir. Günde 8 saat çalışmada bu oda 0.60 Kw , ayda 144 kw elektrik harcar .
Sürekli kullanım olan yerlere genelde yaşlı ve çocuklu yerlerde kullanılır. Böyle yerler sürekli ısınması gereken yerler olduğundan sistem hiç kapatılmaz ve ısınan sistem soğumadan sürekli çalışır. Yerden ısıtma sistemi sürekli çalıştırılan petekli sisteme göre biraz daha fazla yakıt tüketir.
Tek bir; 70-90 kolonla beslenen bölgelerde radyatör ve yerden ısıtma, ister aynı anda ister farklı bölgelerde birlikte kullanılabilir.
Koruyucu şap katmanı standartlara uygun olarak ( D30 beton / mm2 ye 30N basınca dayanıklı olmalıdır ) uygulama zeminine göre 3-6 cm kalınlığında atılır.
Şapsız Yerden Isıtma Nasıl Yapılır: Oluk Açma Yöntemi
Mevcut beton zemininiz ne olursa olsun, oluk açma makineleri ile sistem planlanabilir. Böylelikle alan yüksekliğiniz herhangi bir kayba uğramamaktadır. Bu sistemde oluk açma ve boru uygulaması yapıldıktan sonra üzerine şap dökülmesine gerek kalmaz.
Sağlık açısından hiç bir zararlı yanı tespit edilmemiştir. Aksine toz yapmadığından ötürü astım hastaları için önerilir. Yerden ısıtmalar anti alerjiktir. Radyatörler toz biriktirir ve odanın havasını olumsuz etkiler.
YERDEN ISITMA SU SICAKLIKLARI
Yerden ısıtma sistemlerinde besleme suyu sıcaklığı 35-40 C arası alınmalıdır. Eski yıllarda besleme suyu sıcaklığı 55 hatta 60 C olarak alınırdı.
30 Dansite Yerden Isıtma straforu fiyat 114,53 TL - Teknofer.
Düşük sıcaklıkla ısıtma , Yüksek Sıcaklıkla Soğutma!
Yerden ısıtma sistemlerimiz kış aylarında ısıtma amaçlı kullanılabileceği gibi yaz aylarında da soğutma amaçlı kullanılabilir. Yerden ısıtma sisteminin yerden soğutma sistemi olarak kullanılabilmesi için birçok şartın sağlanmış olması gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri