Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), ülkedeki bütün su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesi amacıyla kurulan, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı, kamu tüzel kişiliğini haiz, merkezi Ankara'da bulunan özel bütçeli bir genel müdürlük.
DSİ 1. Bölge Müdürlüğü Marmara Bölgesinde yer almakta ve merkez Bursa olmak üzere Kocaeli ve Yalova illerini kapsamaktadır. kişi (2017) yaşamaktadır.
Çorum ili 1979 yılında Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü' ne bağlanmış, sonra 1980 yılında tekrar Bölgemize bağlanmıştır. Bolu ve Düzce illeri Eskişehir DSİ 3. Bölge Müdürlüğü' ne bağlı iken 1979 yılında Bölgemize bağlanmıştır.
İlgili 37 soru bulundu
1939 yılında da Nafıa Vekaleti'ne bağlı olarak “Su İşleri Reisliği” kurulmuştur.
Bugün Türkiye genelinde akarsu havzaları dikkate alınarak yapılandırılmış durumda 26 adet Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır.
Bölge Müdürlüğümüz personelinin maaş ve sair ödemelerinin üç yıl boyunca banka aracılığıyla yapılmasına dair Yapı Kredi Bankası ile anlaşma sağlandı.
DSİ Misafirhanesinde Kimler Kalabilir? Misafirhanelerde öncelikli olarak DSİ personelleri (anne, baba, çocuk, kardeş) ve emeklileri kalabilir. Daha sonra diğer kamu personelleri ve sivil misafirler, öğrenciler ve turistler bit DSİ misafirhanesinde rahatça konaklayabilir.
Bölgemiz tüm ünitelerinde 04.02.2021 tarihi itibari ile 755 adet kadrolu personel bulunmaktadır.
Buna göre gerek kaynaklar gerek yeraltı suları, içinden çıktığı arazi malikinin mülkiyetindedir. Zira kaynaklar içinden çıktığı arzın madde itibariyle muhtevasına dâhildir. Dolayısıyla kaynağın mülkiyeti araziden bağımsız olarak başkalarına devredilemez. Bu durum, TMK. m. 718 ve 756 hükümlerinin ortak bir gereğidir.
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan personeli kapsar.
Büyük barajların yapımına ise Cumhuriyetten sonra başlanılmıştır. Türkiye'deki barajların hemen hemen hepsi Devlet Su işleri (DSİ) tarafından yapılmaktadır. 1991 yılı sonuna kadar 150 baraj yapılmıştır ve bunlann 28 tanesinde hidroelektrik santral de bulunmaktadır.
Barajlarda su biriktirildiğinde suya potansiyel enerji kazandırılır. Potansiyel enerji kazanan su yüksekten bırakılınca suyun potansiyel enerjisi kinetik enerjiye dönüşür ve hızla akan su türbinleri döndürür. (türbinlerin pervanelerine çarparak türbinleri döndürür.)
Tarihi. Dünyadaki ilk barajın MÖ 4000'li yıllarda Mısır'da Nil Nehri üzerinde yapıldığı değerlendirilmektedir. 12 m yükseklik, 110 m uzunluğa sahip barajdan içme ve sulama suyu temin edilmekteydi. MÖ 2950-2750 arasında Nil Üzerinde Sadd-el Kafara barajı yapılmıştır.
(2) Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 19/2/1985 tarih ve 3154 sayılı Kanunun 24. maddesi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlanmış iken 27/9/1984 tarih ve 3046 sayılı Kanunun 3313 sayılı Kanunla değişik 10. maddesi gereğince Başbakanlığın teklifi ve Cumhurbaşkanlığının onayı ile yeniden Bayındırlık ve İskan ...
dahil kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, anaokulu, spor tesisi, yemekhane ve benzeri sosyal tesisler olarak tanımlanmıştır.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) 28.02.1954 tarihinde yürürlüğe giren 6200 sayılı Devlet Su İşleri Umum Müdürlüğü Teşkilat ve Vazifeleri Hakkında Kanunun 1 inci maddesiyle kamu tüzel kişiliğini haiz mülhak (katma) bütçeli bir kamu idaresi olarak kurulmuştur.
Üç yıl karşılığında her bir üyemiz 1.750,00 TL nakit para alacağını, Promosyonun DSİ 20. Bölge Müdürlüğü ve şubelerinde çalışan tüm üyelerimize ve personelimize hayırlı olsun temennilerinde bulundu.
Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğü
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı; Genel Müdürlüğümüzün merkez ve ek tesisleri ile sosyal tesislerin işletilmesi faaliyetlerinin yanında, kütüphane, matbaa, arşiv, tanıtma ve halkla ilişkiler, sağlık hizmetleri ile sivil savunma, seferberlik hizmetlerini düzenlemek ve yürütmek üzere kurulmuştur.
DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Akdeniz Bölgesi'nde yer almakta olup doğusunda 20. (Kahramanmaraş), kuzeyinde 12. (Kayseri), batısında ve kuzeybatısında 13. (Antalya) ve 4. (Konya) Bölge Müdürlükleri, güneyinde ise Akdeniz bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri