Bagaj niteliği taşımayan karton/teneke kutu, çuval, naylon torba veya bidon içerisinde taşınan akma, sızma ve bulaşma riski olan eşyalar kabin bagajı ya da serbest bagaj içinde hiçbir şekilde uçağa kabul edilmez.
Economy Class uçuşlarınızda kabin içine boyutu en fazla 23x40x55 cm, ağırlığı en fazla 8 kg olan tek parça bagaj alabilirsiniz.
Kabin bagajı içerisine, kesici, ezici, yanıcı, delici ve zarar verici eşyalar kesinlikle alınmamaktadır. Kabin bagajlarında reçetesiz, orijinal ambalajı bulunmayan ve doktor raporsuz ilaçlar alınmamaktadır. El bagajı kurallarını uymanız güvenlik kontrol noktalarından sorunsuz ve hızlı geçmenizi sağlayacaktır.
Genellikle birer adet bagaj alabilirsiniz (Bir el bagajı, bir de normal bagaj). Bazı havayolları iki parçaya da izin veriyor, ama bu iki parçanın toplam ağırlığının izin verilen maksimum ağırlığı geçmemesi gerekmektedir. Havaalanında problem yaşamamak için kullandığınz havayolunu arayıp bilgi alabilirsiniz.
Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL. Kuzey Kıbrıs'a direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 20 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 30 TL. Yurt dışı uçuşlar için ödenecek ücretler ise 3 Euro ile 11 Euro aralığında değişiklik gösteriyor.
İlgili 20 soru bulundu
Büyük boy valizler 10 kg ile 15 kg arasında eşya taşıyabilir. Büyük boy valizin yapışıl malzemesi ve boyut ölçüleri de kaç kg eşya taşıyacağını etkiler. En fazla alabileceği ağırlık ortalama olarak 13 kg olabilir. Büyük bavullar ile beraber eşyalarınız ortalama olarak 16 kg tutabilir.
Economy Class uçuşlarınızda kabin içine boyutu en fazla 23x40x55 cm, ağırlığı en fazla 8 kg olan tek parça bagaj alabilirsiniz. Business Class'ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Yanıcı, kesici eşyalar uçak içine alınamaz: Delici, ezici, yanıcı, kesici, sivri uçlu eşyaların ve tehlikeli maddelerin el bagajınızda yani uçakta yolcuların yanında taşınması yasaktır. Çünkü tüm bunlar, uçuş güvenliğini tehlikeye atabilir.
Ancak, bu kişiler ülkeye girişlerinde, yolcu girişi yapılan hudut kapılarındaki mağazalardan 1 karton sigara, en fazla 1 litrelik 1 adet alkollü içki, en fazla 120 ml'lik 1 adet parfüm ve 1 adet kozmetik ürün ile en fazla 1 kilogram çikolata veya şekerden mamul yiyecek satın alabilirler.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Uçak kargo nasıl gönderilir konusunda öncelikli olarak kargo ürününüzü anlaşmalı uçak kargo noktalarına götürmeniz gerekmektedir. Gönderilemeyecek bir ürün olmaması gerekmektedir. Bunun ardından gerekli hesaplamaların yapılması ile fiyat oluşturulmaktadır. Sonrasında ise kargonuz kabul edilmektedir.
Uçak altına verilebilen koliler ise tek parça halinde, dağılmayacak şekilde ve 15 kilogramı geçmeyecek halde hazırlanmasının önemli olduğunu vurgulamak gerek. Bagajlarda bal, pekmez, turşu, reçel, salça, sulu peynir gibi akıcı, yanıcı ve kırılabilecek materyaller uçağa alınmıyor.
Parça konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir. Ekstra bagaj olarak 1 parça bagaj ise hem Economy Class hem Business Class için 23 kg'dir. 23 kg – 32 kg arası 1 parça Ekstra bagaj için 80 USD ek ücret tahsil edilir.
Valiz ağırlığı, bir terazi yardımıyla ölçülür. Basitçe, valizi terazinin platformuna koymanız ve okuyucuya başvurmanız gerekir. Terazinin gösterdiği değer, valizin tam ağırlığıdır.
1- Terlikle uçağa binmeyin
Uçakta rahat etmek önemlidir Ama bunu yaparken ayağınıza giydiğiniz şeyin terlik yerine ayakkabı olmasına dikkat edin. Bu sayede herhangi bir acil durumda daha rahat hareket edebilirsiniz.
Hangi Eşyalar El Bagajında Taşınmaz? Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda geçerli olan fazla bagaj ücretlerini ise fazla bagaj sayfasında bulabilirsiniz. Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır.
Uçağa kişisel çantan, dizüstü bilgisayar veya evrak çantan ve sadece 1 adet kabin boy valiz ile giriş yapabilirsin.
El bagajında sınır 8 kg. Bu ağırlığın üzerinde bagaj taşımak isterseniz, ekstra ücret ödemek zorundasınız.
Krem, losyon, maskara, ruj gibi makyaj malzemelerinizi kabinde taşıyabilirsiniz. Özel çantasında olmak üzere, tenis ya da squash raketinizi kabinde taşıyabilirsiniz.
Parça ve kg konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için 158 cm'yi geçmeyecek şekilde Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir. Seyahat ettiğiniz ülkeye girişte sorun yaşamamak için taşınması kısıtlı ya da yasak olan gıda maddelerini bulundurmadığınızdan emin olmalısınız.
Büyük boy valiz de uçağa gidiyor ama bagaja. Kabine de kabin boy valiz girebilir anca evet. 2. Yok süslü uçağın içine sadece kabin boy bagaj alınıyor.
Darbelere ve çarpmalara karşı tam koruma sağlayan ABS sert çanta, sık seyahat edenler için rahatlık sağlar. Bir plastik türü olan Abs, enjeksiyon kalıplama ile yapılır ve neredeyse tüm meslekler tarafından tercih edilir. Darbelere karşı dayanıklıdır, böylece kırılgan eşyaları güvenle taşıyabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri