Doğrudan güneş almayan ancak aydınlık ortamlara konumlandırabilirsiniz. Bu çiçek için ideal sıcaklık 10-28 derece arasıdır. Çok sıcak ya da çok soğuk olmadığı sürece barış çiçeği ortam sıcaklığına adapte olabilir. Sulama: Çiçeğin toprağı özellikle çok sıcak havalarda nemli kalmalı, asla kuru bırakılmamalıdır.
Spatifilyum'u (Barış Çiçeği) Sulama
⏩ Havanın soğuk olduğu kış aylarında bitkiyi mümkün oldukça az sulamalısınız. Yazın ise suya ihtiyacı artacağından daha fazla sulamalısınız.
Toprak: Barış çiçeği mineral yönünden zengin olan topraklarda iyi bir gelişim sergiler. Konumlandırma: Bitkiden verim alabilmek için toprak seçimi kadar saksıyı konumlandıracağınız yer de önem taşır. Barış çiçeği, doğrudan güneş ışınlarını almayan ama yeterince aydınlık olan ortamlarda rahat bir şekilde yetişir.
Lif ve torf bakımından zengin olan topraklar bitkinin verimli bir şekilde yetişmesine yardımcı olur. 18 ila 28° aralığındaki sıcaklıklar, barış çiçeği için idealdir. Nemli toprakları seven barış çiçeğinin toprağını hiçbir zaman susuz bırakmamalısınız. Fıs fıs yardımıyla yapraklara su püskürtmesi de mümkündür.
İlgili 27 soru bulundu
Sıcak yaz aylarında çok fazla güneşe maruz kalıyorsa sık sık toprağını kontrol edin. Toprağı yeterince kuru ise mutlaka sulayın. Kış mevsiminde ise haftada 1-2 kez sulanması yeterli olacaktır. Barış çiçeği sulama tekniğine uygun bir sulama işlemi yapmaya özen gösterin.
Yaz ve kış ayları çiçek açmasına uygun bir mevsim değildir. Bitki çiçek açma döneminde kısa bir süre karanlık alanda dinlenmeye, toprağının kurumaya yakınken sulanmaya ihtiyacı vardır. Barış çiçeği yılda iki defa, ilkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açar. Yeterli güneş ışığı almayan barış çiçekleri, çiçek açmaz.
Barış çiçeği, çiçek hastalıklarına karşı dayanıklıdır ancak iyi bakılmadığı takdirde yapraklarında kuruma ve sararma görülebilir. Kırmızı örümcek, yaprak biti ve unlu bitlerin bulaşmasıyla yapraklarında sararma ve kuruma olabilir. Hatalı sulama ve yetersiz bakım bunların nedenlerinden biri olabilir.
Toprak kurumuşsa su verin. Nemli ise su vermeye gerek yok. Fakat barış çiçeği çok fazla susuz bırakılırsa tüm yaprakları kendisini yere bırakır.
Çiçekler beyazdan yeşile geçtiği zaman, makas ile tepe kısmından kesilir. Kesilen sap kurumaya bırakılır. Çiçeğin yaprakları fazlaysa sararan yapraklar kesilebilir fakat yapraklar az ise sararan yaprakların daha çok kararması beklenmelidir. Bu sayede çiçek canlılığını korur.
Barış çiçeği yer değiştirmeyi çok sevmez, bu nedenle yaklaşık 2-3 yılda bir saksısını değiştirmeniz bile yeterli olacaktır.
Doğrudan güneş ışığı istemeyen barış çiçeği aydınlık ortamları sever. Bulunduğu yerin ideal ısısı da 10-28 derece arasında olmalı. Barış çiçeği sıcak havalarda nemli olmalı. Bunun için yapraklarına ara ara su püskürtülebilir. Kış günlerinde de haftada 1-2 defa sulama yeterli olacaktır.
Barış Çiçeği (Peace Lily)
Havada bulunan kimyasallardan benzen, formaldehit, trikloretilen, ksilen, amonyağı temizleme konusunda en etkili bitkilerden biri ise Barış Çiçeği.
3. Barış Çiçeği - (Yelken Bitkisi - Spatifilyum)
Barış Çiçeği iç mekanlar için mükemmel bir bitkidir ve harika beyaz çiçekler açarlar. Yatak odasına konulabilecek bitkiler kategorisinde başlarda yer alırlar çünkü havayı temizleyen bitkilerdendir.
“Barış çiçeği nasıl çiçek açar?” sorusunun cevabı aslında oldukça basittir. Yeterli miktarda ışık alan, uygun bir yerde konumlandırılmış olan ve kavurucu sıcak altında tutulmayan barış çiçeği kısa süre içinde büyür. Barış çiçeği saksı değişimi esnasında zarar görmemelidir.
Az bakım ihtiyaçları ve bahar aylarında açan farklı çiçeği ile salonlarımızda severek tercih ettiğimiz bitkilerden biri olan Barış Zambağı olarak da bilinen Spathiphyllum, içerdiği çözünemeyen kalsiyum oksalatlar sebebiyle kediler için zehirli bitkilerden biridir.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Salon bitkilerinin yapraklarında meydana gelen kahverengi uçlar, genellikle sulama şeklinde ve miktarında bir hata olduğunun göstergesidir. Bitkileri sulamak için yapraklarının çok fazla solmasını ve toprağının kurumasını beklemek, bitkinin yapraklarının yanık şeklinde kuruyarak ufalanmasına sebep olacaktır.
Çiçeğinizin toprağında yeteri kadar mineral ve vitamin kalmadığı zaman çiçeklerinizin yaprakları zamanla sararabilir. Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir. Bu durumda kesinlikle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir.
Bitkinizin yapraklarında sararma görüyorsanız, bu yaprakları dikkatli bir şekilde budamanız gerekir. Çünkü orta noktadan başlayan sararmalar, kısa süre içinde diğer yapraklara da yayılacaktır. Yaprağı budamak ise, hastalıkların bitkinin tamamına geçmesini engeller.
Massengena yapraklarında kahverengi lekeler oldu.
Eğer yaprakların sadece uçlarında kahverengi kurumalar ve sararmalar var ise yalnızca yaprak uölarını makas ile kesebilirsiniz.
Dua çiçeğinin yapraklarının kıvrılması az sulandığına işaret eder. Bitkimiz su ihtiyacını yapraklarını buruşturarak belli eder.
Bunun için tek yapmanız gereken; 3 litre suya bir yemek kaşığı kuru maya koyarak karıştırmak ve elde edilen su ile çiçekleri sulamak. Burada dikkat etmeniz gereken bir püf noktası var; sulama esnasında suyun bitkinin yapraklarına değmemesine dikkat etmelisiniz.
Spatifilyum bitkisinin beyaz çiçeklerinin teslimiyet ve barış çağrısı olan beyaz bayrağı sembolize ettiğine inanılıyor. Bu sebeple de eski düşmanlıkları sona erdirmek, barışmak için adım atmak ve tekrar bir araya gelme niyetini belli etmek amacıyla Spatifilyum çiçeği hediye edilmesi, oldukça yaygın bir durum.
Barış Çiçeği Ne Zaman Çiçek Açar? Spathiphyllum, ilkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açar. Eğer bu dönemde çiçek açmıyorsa çok fazla güneş ışığı almamış demektir. Spati bitkisi genellikle yaz aylarında çiçek açar ve çiçeklerini kış aylarına doğru dökerek bir dinlenme sürecine girer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri